11/05/2024
14.3 C
Serres

Mac “n” cheese με κιμά στον φούρνο

Array

Κρεμώδες και τυρένιο πιάτο με ζυμαρικά φούρνου, εδώ συνδυάζεται με γευστικό και ζουμερό κιμά, και γίνεται ένα κυρίως πιάτο, τέλειο για τα τραπέζια της Κυριακής.

Συνολικός Χρόνος: 4:0′

Υλικά

Για τον κιμά

1 κιλό μοσχαρίσιο στρογγυλό
2 κουτ. σούπας αλεύρι αλατοπιπερωμένο καλά
ε.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 καρότα, τριμμένα
1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
200 ml ζωμό βοδινού (σπιτικό ή ψυγείου)
200 ml κόκκινο κρασί
200 ml χυμό ντομάτας
1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Για το mac “n” cheese

35 γρ. βούτυρο
35 γρ. αλεύρι
700 ml φρέσκο γάλα πλήρες
1 κουτ. γλυκού αγγλική μουστάρδα, σε σκόνη
200 γρ. τσένταρ ωρίμανσης, τριμμένο
100 γρ. ελβετική γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. έμενταλ, τριμμένο
250 γρ. ζυμαρικό κοραλάκι ή κοφτό μακαρονάκι

Διαδικασία

Βήμα 1


Για τον κιμά: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.

Ψιλοκόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομματάκια χρησιμοποιώντας δύο πολύ κοφτερά μαχαίρια ή mezzaluna.

Σε ένα μπολ αλευρώνουμε το κρέας τινάζοντας καλά να φύγει η περίσσεια.

Σε μια κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας με μια σπάτουλα να ροδίσει από όλες τις πλευρές.


Αν χρειαστεί, το ροδίζουμε σε δύο δόσεις και το ρίχνουμε όλο ξανά στην κατσαρόλα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τον γλυκάνισο ανακατεύοντας για 5΄.

Ρίχνουμε τον πελτέ, τον ζωμό, το κρασί και τον χυμό ντομάτας και μόλις πάρουν βράση καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και με το καπάκι.

Ψήνουμε στον φούρνο για 3 ώρες. Μόλις το κρέας μαλακώσει καλά, ανακατεύουμε μέσα τον βασιλικό.

Βήμα 3

Για το mac “n” cheese: Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι για 3΄ με έναν αυγοδάρτη.

Σταδιακά ενσωματώνουμε το γάλα μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.

Προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, όλα τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αλατίζουμε.

Βήμα 4

Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα. Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε.

Τα κρυώνουμε σε νερό βρύσης, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το μείγμα τυριών.

Βήμα 5

Σε ένα ευρύχωρο πιρέξ στρώνουμε τον κιμά και από πάνω τα ζυμαρικά.

Ψήνουμε για 20΄-30΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Ψητές γλυκοπατάτες στον φούρνο, σαν τηγανητές

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: «ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΣΕΡΡΕΣ» 11 – 13 Νοεμβρίου 2023!

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο: Όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν υπήρχαν ούτε τουαλέτες.

Πώς βγήκε η λέξη παστρικός και γιατί τιμωρούνταν οι ιερείς αν έκαναν περισσότερα από δύο λουτρά την ημέρα; Η εξέδρα Ενώ σε πολλές πρωτεύουσες πολιτισμένων λαών...

Ραγiζει καρδιές ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για την μητέρα του: «Έσκιζε τα σεντόνια και...

«Δεν είχαμε τα πιο μοδάτα ρούχα, αλλά μας γέμιζαν με αγάπη. Μεγαλώσαμε με αγάπη και καλοσύνη» Παρόντες στη φιλανθρωπική ενέργεια «Milwaukee Diaper Mission» ήταν ο...

Γιατί λέμε ψέματα την Πρωταπριλία;

Μπορεί όλοι να γνωρίζουν πως η Πρωταπριλία είναι η μέρα που μπορούμε να λέμε ψέματα χωρίς ενοχές, αλλά λίγοι γνωρίζουν πως καθιερώθηκε αυτή. Η αλήθεια...

10 Περίεργες αλλά αποτελεσματικές χρήσεις του αλατιού

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και παλιά είδη καρυκεύματος. Δεν είναι ακριβό και έχει πολλά σπουδαία οφέλη, που ίσως δεν γνωρίζατε. Σας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γενέθλια στο πλατό για την Κατερίνα Καινούργιου – «Από τον Κοκλώνη να φανταστώ η ανθοδέσμη, από γκόμενο αποκλείεται»

«Ο Θεός να με βοηθήσει» Τα γενέθλιά της γιόρτασε στο πλατό της εκπομπής της η Κατερίνα Καινούργιου. Η παρουσιάστρια του Alpha, τα γιόρτασε αναδρομικά λόγω...

Eurovision 2024: Αποκλείστηκε η Ολλανδία από τον αποψινό τελικό μετά τις καταγγελίες κατά του Joost Klein

Εκτός τελικού της Eurovision 2024 τέθηκε τελικά η συμμετοχή της Ολλανδίας, όπως ανακοίνωσε η EBU. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της EBU, Ο Joost δεν θα...

Γιάννα Αγγελοπούλου: Είμαι 66 ετών, τα έχω κάνει όλα, εκτός από λίφτινγκ

Γιάννα Αγγελοπούλου: Είμαι 66 ετών, τα έχω κάνει όλα, εκτός από λίφτινγκ «Λέω ότι είμαι 66 ετών, τα έχω κάνει όλα, εκτός από λίφτινγκ», δήλωσε...

Συνέχισε να διαβάζεις