21/05/2024
17.6 C
Serres

Μαλλιαράς σε Αυγενάκη: Ανενημέρωτοι οι αγρότες!

Array

Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των αγροτών για τις μειωμένες αγροτικές επιδοτήσεις, μιας και κανένας δεν είχε ενημερώσει τους αγρότες ότι λόγω της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) οι επιδοτήσεις θα ήταν σημαντικά μειωμένες. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Θανάσης Μαλλιαράς με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη τονίζει την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ενημέρωση του αγροτικού κόσμου σχετικά με τις περικοπές στις επιδοτήσεις,

ενώ παράλληλα μεταφέρει την αγωνία των αγροτών για το τι μέλλει γενέσθαι με τις επιδοτήσεις , ενώ τέλος προσκαλεί τον Υπουργό να έρθει στις Σέρρες, έτσι ώστε να ενημερώσει τόσο τους φορείς, όσο και τους αγρότες. 

Μαλλιαράς σε Αυγενάκη ανενημέρωτοι οι αγρότες 2

Επιστολή Μαλλιαρά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη

Καμιά ενημέρωση των αγροτών για τις μειωμένες αγροτικές επιδοτήσεις

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Η βασική ενίσχυση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής συνολικά το 2023 είναι μόλις 829 εκατ. ευρώ, ενώ το 2022 ήταν 1.068 εκατ. ευρώ. 

Δυστυχώς όμως οι αγρότες δεν είχαν ενημέρωση για τις μειωμένες αγροτικές επιδοτήσεις, ενώ αντίθετα τους είχε δοθεί η εντύπωση ότι το ποσό που θα λάμβανε κάθε αγρότης θα μπορούσε και να αυξηθεί!

Παράλληλα, πολλοί αγρότες δεν γνώριζαν τι ακριβώς θα έπρεπε να δηλώσουν, οπότε έγιναν πολλά λάθη, με την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ να ρίχνει τις ευθύνες στο Υπουργείο, για την αισθητά μικρότερη προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης του 2023


Βενέτης Γάτσιος

Η δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου είναι μεγάλη καθώς τα ποσά που είδαν οι αγρότες στους λογαριασμούς τους είναι αισθητά μειωμένα σε σχέση με εκείνα που ανέμεναν. 

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ενημέρωση του αγροτικού κόσμου σχετικά με τις περικοπές στις επιδοτήσεις, τονίζει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, μεταφέροντας την αγωνία των αγροτών για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ παράλληλα προσκαλεί τον Υπουργό να έρθει στις Σέρρες, ώστε να ενημερώσει τους φορείς και τους αγρότες. 

Αναλυτικά η επιστολή Μαλλιαρά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ


Βαφειάδης Φώτογλου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την μεγάλη αγωνία των αγροτών της περιοχής μας, σχετικά με το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται όσον αφορά στις επιδοτήσεις. 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το Επιμελητήριο Σερρών είναι μεταξύ αυτών που έχουν συστήσει εδώ και χρόνια αγροτικό τμήμα, οπότε το ενδιαφέρον μας για το θέμα των αγροτών – μελών μας είναι ιδιαίτερα αυξημένο. 

Οι αγρότες μας λοιπόν έρχονται φέτος αντιμέτωποι με ένα μεγάλο ζήτημα, καθώς οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν είναι σημαντικά περικομμένες. 

Ήδη τον Οκτώβριο είδαν να μπαίνει μειωμένη προκαταβολή στους λογαριασμούς τους και αναμένουν σημαντική μείωση και στο ποσοστό της εξόφλησης , καθώς η βασική ενίσχυση έχει μειωθεί σημαντικά. 

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η κατάργηση της «πράσινης» ενίσχυσης που ήταν ένα σημαντικό επιπλέον ποσό, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα λειτουργήσουν τα οικολογικά σχήματα και τι ποσά ακριβώς θα προβλέπουν. 

Λίγκα Μητσοτάκης

Με αυτά τα δεδομένα είναι φανερό πως οι γεωργοί μας θα περάσουν δύσκολες μέρες καθώς δεν θα μπορέσουν καν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου. 

Αν δε, συνυπολογίσουμε και τις ποινές που μπορεί να υπάρξουν για κάποιους λόγω των αυξημένων και αυστηρότερων ελέγχων, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη. 

Κύριε Υπουργέ, 

Σε έναν κατεξοχήν αγροτικό Νομό, όπως ο Σερρών, αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα. Οι αγρότες μας είναι αυτοί που στηρίζουν σημαντικά την τοπική μας οικονομία και επομένως αν τα ποσά που θα λάβουν ενόψει Χριστουγέννων είναι πολύ μειωμένα, αυτό θα προκαλέσει «καθίζηση» και στην αγορά μας.

Εκτιμούμε μάλιστα πως φέτος κατά την περίοδο των Χριστουγέννων θα έρθουν στην αγορά των Σερρών 70% λιγότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι. 

Αντιλαμβάνεστε επομένως πως ως φορέας που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες έχουμε διπλή αγωνία. 

Το βασικό μας ερώτημα λοιπόν είναι για ποιο λόγο υπάρχουν φέτος αυτές οι τεράστιες μειώσεις και τι ακριβώς πρέπει να περιμένουν οι αγρότες μας όσον αφορά στα ποσά της εξόφλησης. 

Επίσης, επιθυμούμε να μας δώσετε μια σαφή εικόνα σχετικά με τα οικολογικά σχήματα, ενημερώνοντάς μας για το πότε ακριβώς θα λειτουργήσουν, πότε θα δοθούν χρήματα από αυτά στους παραγωγούς και πόσα θα είναι αυτά τα χρήματα. 

Εμείς δηλώνουμε πως είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συζήτηση επί των ζητημάτων που θέτουμε και γνωρίζοντας το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε πάντα για όλα τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου,

σας απευθύνουμε πρόσκληση να επισκεφτείτε τις Σέρρες μαζί με το επιτελείο σας, προκειμένου να γίνει ένας ολοκληρωμένος διάλογος με τους φορείς και τους αγρότες και να μας ενημερώσετε αναλυτικά για όλα τα παραπάνω θέματα. 

Στον αέρα οι επιδοτήσεις των αγροτών – «Γρίφος» τα οικολογικά σχήματα!

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Βαρεμένος

Προχωρά από την Τράπεζα Πειραιώς σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Από πότε είχαμε καλοριφέρ; Από το 7000 π.Χ. στην Κρήτη και στην Κύπρο!

Από το 7000 π.Χ. έκτιζαν κυλινδρικά σπίτια με επίπεδες ή θολωτές στέγες, στις κορφές των οποίων υπήρχε άνοιγμα. Στο δάπεδο, ακριβώς κάτω από το άνοιγμα,...

Το σκυλάκι στην μέση είναι τυφλό και τα δύο μικρότερα αδελφάκια είναι αχώριστοι οδηγοί του!

Για τους ανθρώπους που πλήττονται από τύφλωση, ένας σκύλος-οδηγός μπορεί να αποδειχθεί μια πολύτιμη πηγή στήριξης. Αλλά αποδεικνύεται ότι είναι πολύ καλοί στο να κάνουν...

Tα πιο τρομακτικά πλάσματα του βυθού

Δείτε μια λίστα με 25 από τα πιο παράξενα και τρομακτικά πλάσματα του πλανήτη μας, τα οποία ζουν στα βάθη των θαλασσών. Δρακόψαρο Κροσσωτός καρχαρίας Καλαμάρι βαμπίρ Μεγάλη...

Ευχάριστα τα νέα για την υγεία του Δημήτρη Σταρόβα: Κατάφερε να γράψει, άρχισε...

Πολύ καλύτερη φαίνεται να είναι η υγεία του Δημήτρη Σταρόβα, ο οποίος αφού υπέστη εγκεφαλικό, πλέον βρίσκεται νοσηλευόμενος στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Ο Δημήτρης Σταρόβας βελτιώνεται...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Καλομοίρα: «Έχω έτοιμο τραγούδι για την Eurovision αλλά δεν με θέλουν λόγω συμφερόντων, δεν θα παρακαλέσω»

«Στεναχωρήθηκα που δεν μου έγινε πρόταση για την Eurovision», αποκάλυψε η Καλομοίρα. Στην κάμερα του Open μίλησε η γνωστή τραγουδίστρια για το νέο της τραγούδι,...

Το Επιμελητήριο Σερρών συμμετέχει στο “BALKAN ENERGY FORUM”.

Το Επιμελητήριο Σερρών  ενημερώνει πως στις 23-25 Μαΐου 2024 θα διεξαχθεί στην Κοζάνη (Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας) το 1ο Διεθνές Συνεδριακό και Εκθεσιακό Γεγονός...

Κρήτη: 25χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης

Περιέγραψε στους περαστικούς όσα συνέβησαν Ένας 25χρονος αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του με δυο κουτιά παυσίπονα χθες (14/05) στη Κρήτη. Σύμφωνα με το cretalive.gr,...

Συνέχισε να διαβάζεις