26/02/2024
17.6 C
Serres

«Μαμά, θέλω να ξεκινήσω μια νέα ζωή» Η τpαγική ειρωνεiα λίγο πριν βρεθεί νεκpń η 16χρονη κόρη του δημοσιογράφου

Η ιστορία της άτυχης 16χρονης που βρέθηκε νεκρή μετά την κατανάλωση ενός σκληρού κοκτέιλ ναρκωτικών και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η νεαρή κοπέλα, είχε πέσει στα δίχτυα αδίστακτης συμμορίας διακινητών ουσιών. Διατηρούσε σχέση με έναν 21χρονο ενώ βρέθηκε σε διαμέρισμα στον Βύρωνα έχοντας πάρει πολλές ναρκωτικές ουσίες.

Η άτυχη κοπέλα δυστυχώς κατέληξε στο νοσοκομείο βυθίζοντας τους γονείς της σε βαρύ πένθος και θλίψη.

Παρά την άσχημη ψυχολογική τους κατάσταση οι γονείς της κοπέλας θέλουν να εξαντλήσουν κάθε σπιθαμή, κάθε παραθυράκι του νόμου προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας «Το Βήμα» που συνομίλησε με την μητέρα του κοριτσιού, η δεύτερη συνήθιζε τον τελευταίο καιρό να εξαφανίζεται για μέρες.


Όμως η κοπέλα κάποια στιγμή θέλησε να αλλάξει, να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της.

Για τον λόγο αυτό και οι γονείς της ζήτησαν βοήθεια από ειδικές δομές – τουλάχιστον οκτώ – χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις φαίνεται πως δεν πήραν οι δομές την 16χρονη «για τυπικούς λόγους».

Τα μηνύματα της συμμορίας

Μπορεί η 16χρονη τόσο καιρό να ήταν σε κώμα, όμως το κύκλωμα συνέχιζε κανονικά τη δράση του, σύμφωνα με μηνύματα που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».


«Θα λέμε ότι είναι τούρκικη. Το τρώνε. […] Ρε, αν τη δώσουμε 3ης Σεπτεμβρίου και μέτρια να ’ναι, την κάνουμε να φαίνεται τούρκικη και τη δίνουμε πανάκριβα…», ανέφεραν σε ένα από τα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν.

Με το σκεπτικό του εύκολου κέρδους να αποτυπώνεται σχεδόν σε κάθε φράση τους, οι «άγουροι» διακινητές ναρκωτικών ουσιών,

πριν καλά καλά ενηλικιωθούν, επιδίδονται σε κάθε λογής παράνομη και επικίνδυνη δραστηριότητα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Νόθευση ναρκωτικών, απάτες στο ζύγισμα, πώληση ουσιών και χαπιών σε Έλληνες και αλλοδαπούς πελάτες κάθε ηλικίας, αγοραπωλησίες ακόμα και μέχρι τη Θεσσαλονίκη.


Εν συνεχεία, ο «18χρονος Lori» μέλος της συμμορίας του Βύρωνα, στέλνει σε μήνυμα προς άγνωστο άτομο: «Μου ήρθε στα χέρια κάτι καλό και θέλω να το ξεφορτωθώ».

Η συνομιλία έχει καταγραφεί στις 7 Νοεμβρίου, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι η 16χρονη νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση έχοντας δοκιμάσει τις ναρκωτικές ουσίες της σπείρας.

Ατάραχος ο νεαρός διακινητής από την Αλβανία αναζητά νέους πελάτες, ενώ παράλληλα εμφανίζεται διατεθειμένος να νοθεύσει την άγνωστη ουσία που έχει στην κατοχή του.

«Καλή είναι», απαντάει ο 18χρονος, όταν ο άγνωστος συνεργός του, του στέλνει: «Θα τη δίνουμε 25 το 1 g (γραμμάριο).

Αλλά πρέπει να είναι καλή». Στη συνέχεια ο συνομιλητής του «Lori» αναφέρει: «Αν είναι θα δοκιμάσω και αν είναι όντως καλή την σπάμε πούδρα για τούρκικια. Σε 3 μέρες γυρνάω από Θήβα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανταλλαγής μηνυμάτων, ο 18χρονος από την Αλβανία φαίνεται να επιμένει στην πώληση των ναρκωτικών με μικρότερο χρηματικό αντίτιμο, αναζητώντας το εύκολο κέρδος. «Ρε, πες εσύ 20 για αρχή και βλέπουμε πώς κυλάει το πράγμα», γράφει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην τιμή γραμμαρίου.

«Παραισθήσεις από MD δεν παίζουνε, ρε, πια. Πολύ καιρό τώρα».

«Έχεις κάνα άλλο τοπ; Να αξίζει και τα λεκ του;», ρωτάει άγνωστο άτομο σε μήνυμά του ένα από τα μέλη της σπείρας του Βύρωνα.

«MD (Ecstasy) που σε κάνει. Έχω γίνει. Έχω, βλέπεις, και παραισθήσεις, σκέψου», απαντάει ο νεαρός, περιγράφοντας τις συνέπειες από τη χρήση της ναρκωτικής ουσίας.

Ο συνομιλητής του αμέσως τον ρωτάει για τη σύνθεση του ναρκωτικού: «Παραισθήσεις από MD δεν παίζουνε, ρε, πια. Πολύ καιρό τώρα, εκτός άμα δεν είναι μόνο MD. Έχει και Deli (παραισθησιογόνο) μέσα».

Αμέσως μετά οι δύο άνδρες διαπραγματεύονται την τιμή για τα ναρκωτικά:

«40 ευρώ το ένα γραμμ. έχει».

«Τα φτιάχνεις 70 τα 2;».

Η συγκεκριμένη συνομιλία έχει ανασυρθεί από το κινητό τηλέφωνο του 27χρονου συλληφθέντος, που ήταν ανάμεσα στα άτομα που προμήθευσαν τις θανατηφόρες ουσίες στη 16χρονη.

Πέντε μέρες μετά τον εντοπισμό της ανήλικης στο διαμέρισμα του Βύρωνα και τη διασωλήνωση της στη ΜΕΘ, ο ένας διακινητής περιγράφει ατάραχος τις επιπτώσεις που του προκάλεσαν τα ναρκωτικά, χωρίς να φαίνεται ότι τον έχουν επηρεάσει όσα έχουν συμβεί.

«Να μην κάνει κάνα τρελό να με δηλώσει για εξαφάνιση και θα την πάρω τηλέφωνο αύριο να της πω τι έχει γίνει.

Γιατί, αν πάρω τη θεία, θα με σκοτώσει». Πρόκειται για μήνυμα που στέλνει σε συνομιλία με άγνωστο άτομο ένα από τα μέλη της σπείρας του Βύρωνα, το οποίο κρύβεται, για να αποφύγει τη σύλληψη, μετά τη χορήγηση των ναρκωτικών στη 16χρονη.

Ο 27χρονος δίνει οδηγίες να ενημερώσουν τη μητέρα του να μη δηλώσει εξαφάνιση, καθώς έχει βρει καταφύγιο στην καβάτζα της σπείρας, στο πίσω μέρος εγκαταλελειμμένης πολυκατοικίας στη Γλυφάδα, όπου και θα συλληφθεί.

«Μπρο, μόλις σχολάσεις, πέρνα από εδώ που ήσουνα χθες και μπορείς να φέρεις μόνο χασίσι, ρε φίλε, αυτό», στέλνει σε μήνυμά του σε άλλο μέλος της σπείρας ο «Lori», ο οποίος, επίσης, κρύβεται σε διαμέρισμα στη Δάφνη μετά το συμβάν με τη 16χρονη.

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά», γράφει σε άλλο μήνυμά του, αφού ζητάει ναρκωτικές ουσίες και φαγητό.

Θα συλληφθεί έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στις 14 Νοεμβρίου, 8 ημέρες μετά τον εντοπισμό της ανήλικης σε κωματώδη κατάσταση.

Οι απάτες και η Θεσσαλονίκη

«Μου χρεώσατε 300 ευρώ κόκας με τον λόγο σου ότι θα τα φέρει τα λεφτά και α… και μου απαιτείς από πάνω», αναφέρει σε μήνυμα που στέλνει σε μέλος της σπείρας του Βύρωνα άγνωστο άτομο, το οποίο φαίνεται να έχει εξαπατηθεί σε παλαιότερο αλισβερίσι.

Στην ανταλλαγή μηνυμάτων, ο «Lori» ζητά τον λόγο από τον συνομιλητή του γιατί δεν του έχει δώσει ναρκωτικές ουσίες (πιθανόν «κάνναβη») και εκείνος του απαντά ότι δεν τον έχουν πληρώσει 300 ευρώ για παλαιότερη αγορά κοκαΐνης.

Σε άλλη συνομιλία, μέλος της σπείρας κανονίζει να πουλήσει ναρκωτικά σε αλλοδαπό πελάτη στην περιοχή της Δάφνης, δύο μέρες μετά τη μοιραία νύχτα στον Βύρωνα.

«Τα ροζ δισκία, έτσι;».

«Ροζ, μπλε, γκρι».

«ΟΚ. Σε πόσα λεπτά;».

Η δράση των νεαρών διακινητών φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο «πελάτης» εκφράζει… παράπονα για το ζύγισμα σε προηγούμενη αγορά ουσιών.

«Φίλε, ξέρεις άτομα από Θεσσαλονίκη που να πουλάνε MDMA;».

«Όχι. Αλλά, άμα θες, στέλνω εγώ, άμα πάρεις πολύ. Πολύ εννοώ και 10g».

«Ωραία, θα το έχω στον νου μου. Επίσης, φίλε, σόρι που θα σ’ το πω αυτό, αλλά το μαύρο δεν ήταν 7 ούτε 6,5 γραμμάρια».

Συνήπταν ερωτική σχέση με ανυποψίαστα θύματα και τους άδειαζαν τους λογαριασμούς

Βοιωτία: Αδίστακτος ληστής ξυλοκόπησε άγρια 82χρονη – «Με τύλιξε στις μαύρες σακούλες και με πατούσε»

Δήμος Βισαλτίας: Εκπαιδευτικές επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής

Πηγή:tilestwra

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Βρετανία: 16χρονος αυτοκτόνησε επειδή τον εκβίαζαν με γυμνές φωτογραφίες

Ο συντετριμμένος πατέρας του 16χρονος δήλωσε ότι δεν θέλει καμία άλλη οικογένεια να υποφέρει όπως η δική του. Σοκ έχει προκαλέσει στην Βρετανία η είδηση...

Θοδωρής Μαραντίνης για τα δημοσιεύματα ότι έχει σχέση με την Κατερίνα Παπουτσάκη: Είμαστε...

«Είναι κρίμα να διαδίδουν τέτοια πράγματα γιατί έχουμε παιδιά» πρόσθεσε Ο Θοδωρής Μαραντίνης πήρε θέση σχετικά με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ερωτική σχέση...

Μαίρη Χρονοπούλου: Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τον θάνατό της

Ήταν 6 Οκτωβρίου όταν η Μαίρη Χρονοπούλου πέθανε, με την είδηση του θανάτου της να σκορπά την θλίψη. Σύμφωνα με την Espresso ο θάνατος της...

Καθηγητής καλλιτεχνικών πωλούσε κρυφά ζωγραφιές μαθητών του

Περισσότερα από 90 έργα βρέθηκαν στον ιστότοπο του καθηγητή προς πώληση. Kαθηγητής καλλιτεχνικών από τον Καναδά, φέρεται να χρησιμοποίησε την προσωπική του ιστοσελίδα για να...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Παρών ο Τάσος Χατζηβασιλείου στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύει ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, στο Μόναχο και την 60ή Διάσκεψη Ασφαλείας.  Στο πλαίσιο της...

Συνέχιση λειτουργίας των 24 ΤΟΜΥ Κεντρικής Μακεδονίας με απόφαση Τζιτζικώστα

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την απόφαση για τη συνέχιση λειτουργίας των 24 ΤΟΜΥ της Κεντρικής Μακεδονίας Τη συνέχιση λειτουργίας όλων των Τοπικών...

Εισβολέας: Από τότε που σταμάτησα να ντρέπομαι για την καταγωγή μου, απελευθερώθηκα

«Η τραπ αποτυπώνει την ταχύτητα με την οποία τρέχει η κοινωνία μας, γι’ αυτό έχει και την απήχηση που έχει» Στην εκπομπή Musicology της ΕΡΤ3...

Συνέχισε να διαβάζεις