Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι: Πάει σε εκλογές η Ιταλία

Την παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού της Ιταλίας υπέβαλε χθες ο Μάριο Ντράγκι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και ήδη η Ιταλία έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση αφότου ο Ντράγκι απέτυχε να κερδίσει υποστήριξη από τα δεξιά κόμματα του συνασπισμού του για να συνεχίσει να ηγείται της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο συνασπισμός εθνικής ενότητας του Ντράγκι, που ανέλαβε την εξουσία στις αρχές του περασμένου έτους στα βάθη της κρίσης του Covid-19, διαλύθηκε μετά από μια λυσσαλέα κοινοβουλευτική συζήτηση. 

Παρόλο που ο Ντράγκι κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο δεν πέτυχε την υποστήριξη των τριών βασικών κομμάτων στον κυβερνητικό του συνασπισμό, δηλαδή το λαϊκιστικό κίνημα των Πέντε Αστέρων, την εθνικιστική Λέγκα και την κεντροδεξιά Forza Italia. 

Με αποτέλεσμα η κίνησή τους να αφήσει την κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης.

Μετά την παραίτηση Ντράγκι την Ιταλία περιμένουν πρόωρες εκλογές, και μια περίοδος μεγάλης αβεβαιότητας, μόνο που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα της Ιταλίας αναμένεται να κερδίσουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία που πιθανότατα θα διεξαχθεί το φθινόπωρο.

Δηλαδή τα κόμματα δεν λειτούργησαν με βάση το κέρδος της χώρας, αλλά με βάση το δικό τους κέρδος!

Και μετά μου λέτε πως δεν είμαστε, una faccia, una razza…

Parfait

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version