Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Στα Μαθήματα Κλασσικής παιδείας παρουσιάζεται το βιβλίο Σίμογλου: «Ατενίζοντας το μέλλον…. στο παρελθόν»

Μοιράσου το...

Βρισκόμαστε στην 20ή Διδακτική περίοδος 2022-2023, μάθημα 14ο, 25 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 7 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης

ΘΕΜΑτης εβδομάδας οι «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ με το έργο: «Ατενίζοντας το μέλλον…. στο παρελθόν».
(Εκ βαθέων αυτοβιογραφική εξομολόγηση του καρδιολόγου Κώστα Σίμογλου) και εισηγητές τους Ζήση Μητλίαγκας, Φιλόλογο, Χάρη Τζίωνη , γιατρό – γαστρεντερολόγο και Κώστας Σίμογλου, Η εξομολόγηση ενός δημιουργού

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στην Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη και ώρα 7μ.μ.
Θα παρουσιαστεί μια πρωτότυπη, πολύτιμη και εκ βαθέων εξομολόγηση για την πορεία της ζωής του Κώστα Σίμογλου χωρίς φτιασίδια και αυτοεπαίνους εκούσιους. Ο έπαινος βγαίνει από την γνώση της ζωής του και την πορεία του.

panagiotis grigoriadis

Θα τολμούσα να πω ότι η πορεία του είναι χαρακτηριστική και αντιπροσωπευτική του αγώνα που έκαναν τα παιδιά των μη προνομιούχων τάξεων της χώρας μας, αγώνα δύσκολο και έντιμο, να αποκτήσουν τα εφόδια με τα οποία θα πορευθούν οι ίδιοι καλύτερα στη ζωή, αλλά και θα πλουτίσουν και τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της κοινωνίας μας, πράγμα που έφερε πλούτο ανθρώπινο και μοναδική ανάπτυξη στα μεταπολεμικά μας χρόνια.

Η πορεία του στην ανθρωπιστικότερη των απασχολήσεων, δηλαδή στην υγεία των ανθρώπων, εξηγεί την ωφέλιμη και σπουδαία παρουσία του σ’ αυτόν τον πολύτιμο τομέα με συνεχή προσπάθειά του για κατάκτηση περισσότερων γνώσεων και εμπειριών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Και ακόμα δείχνουν άνθρωπο με υψηλό το αίσθημα ευθύνης για την υγεία των συνανθρώπων μας και γνώστη των ανθρώπινων ατελειών που βελτιώνονται με συνεχή αγώνα, για γνώση και προσφορά, όπως αναφέρει στα αρχαία ο Αριστοτέλης .

Διαβάζοντας με ενδιαφέρον αυτή την προσπάθεια του, κατάλαβα και δικαιολόγησα πλήρως την καταξίωση του στο χώρο της υγείας και από άποψη γνώσης και από άποψη ήθους.

Θεωρώ δείγμα ανθρώπου του μέτρου και της ευφυΐας του τον τρόπο που αναφέρεται διακριτικά και χωρίς αυτοέπαινους, στις ανθρώπινες σχέσεις τόσο στις στενές οικογενειακές, όσο και τις ευρύτερες στην επιστημονική κοινότητα, στην κοινωνία των ανθρώπων και στην πολιτική λειτουργία.

Πέρα από την σπουδαία παρουσία και λειτουργία στον πολύτιμο χώρο της υγείας υπήρξε και πολύ αξιόλογη η δράση και ο αγώνας του για την καλυτέρευση των κοινών πραγμάτων στην περιοχή μας και επιβεβαιώνει το του Περικλή στον επιτάφιο, ότι ο αδρανής πολίτης δεν είναι φιλήσυχος αλλά άχρηστος. Μακάρι η κοινωνία μας να είχε πολλούς περισσοτέρους τέτοιους δημιουργικούς ανθρώπους όπως ο Κώστας ο Σίμογλου.

Η πορεία και η προσωπικότητα του Κώστα Σίμογλου είναι γνωστά, το ίδιο και η συμμέτοχη σ’ αυτό το Πνευματικό Συμπόσιο του Φιλολόγου Ζήση Μητλιάγκα.
Ο Χάρης Τζιώνης γιατρός και καταξιωμένος στην ειδικότητα του γαστρεντερολόγος, εκφράζει τον υπεύθυνο άνθρωπο και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το του Πλάτωνος: η γνώση είναι ωφέλιμη όταν συνοδεύεται από την αρετή (Ασκειν μετ’ αρετής). Πλην όμως της επαγγελματικής του δραστηριότητας η κοινωνική του συνείδηση και ευθύνη τον ώθησε να αναμιχθεί στην διαχείριση των κοινών με τρόπο αξιέπαινο για τον ίδιο και ωφέλιμο για την κοινωνία.
Συντονιστής της όλης εκδήλωσης θα είναι η καθηγήτρια Γαλλικής και Ελληνικής Φιλολογίας Σίμογλου Φωτεινή.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

savvas rizos
Exit mobile version