24/06/2024
30.9 C
Serres

Μείνετε μακριά από τους ανθρώπους που δεν σας προσφέρουν τίποτα

Array

Μείνετε μακριά από εκείνους που έχουν σταματήσει να συνεισφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο στη ζωή σας

Μπορεί κάποτε να σας έδιναν ενέργεια, αλλά τώρα έχετε συνειδητοποιήσει ότι σκοπεύουν μόνο να την απορροφήσουν από εσάς.

Μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε αυτούς ως τοξικούς ανθρώπους, άλλοι ως συναισθηματικά βαμπίρ. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, ότι μπορεί να αναγνωρίσετε ότι πρέπει να φύγετε μακριά, αλλά υπάρχει κάτι που σας εμποδίζει να το κάνετε αυτό.

Τι είναι αυτό;

dei gaia e vima (1)

Μείνετε μακριά από εκείνους που προσπαθούν να σας χειραγωγήσουν

Υπάρχουν άνθρωποι που, όταν θέλετε να απομακρυνθείτε από αυτούς, αρχίζουν να σας λένε πράγματα που έχουν σκοπό να σας κάνουν να αισθανθείτε άσχημα. Για παράδειγμα, «είσαι αχάριστος» ή «Κοίτα πώς με πληρώνεις για όλα όσα έχω κάνει για σένα» ή «Χωρίς εμένα, θα ήσουν ένα τίποτα σήμερα».

Όλες αυτές οι λέξεις σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα και να νιώθετε υπόχρεοι σε αυτούς, αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι όποιος σας λέει αυτά τα πράγματα προσπαθεί να σας χειριστεί.

Κάποιος που σας έχει αγαπήσει και εκτιμήσει δεν θα σας απευθυνόταν ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Στην πραγματικότητα, θα σέβονταν τις αποφάσεις σας.


Έχετε κάθε δικαίωμα να ξεφύγετε από το άτομο που δεν σας κάνει πλέον καλό.

Οι σχέσεις αλλάζουν και οι άνθρωποι επίσης. Αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό γιατί μπορεί να αναδείξει τους ανθρώπους που βρίσκονται πραγματικά στο πλευρό σας.

Μείνετε μακριά από ανθρώπους που έχουν έρθει μόνο για να κλέψουν την ενέργειά σας και, όταν δεν έχουν πλέον να απορροφήσουν περισσότερο, φεύγουν. Αποφύγετε όσους χαμογελούν μπροστά σας και σας επικρίνουν πίσω από την πλάτη σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθούν να σας κάνουν να πιστεύετε διαφορετικά, ανεξάρτητα από το αν έχετε ποτέ αμφιβάλλει για το αν οι υποψίες σας είναι σωστές ή όχι, μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας κάνει να αισθανθείτε άσχημα.


Όταν υπάρχουν περισσότερες κακές στιγμές από τις καλές σε μια σχέση, τη στιγμή που αισθάνεστε αυτή τη βαθιά ταλαιπωρία, ήρθε η ώρα να θέσετε κάποια απόσταση μεταξύ σας.

Μπορεί να πληγώνει το τέλος ενός κεφαλαίου, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο.

Υπάρχουν ρομαντικές σχέσεις στις οποίες θέλετε να κρατήσετε φιλικές σχέσεις με αυτό το πρόσωπο που σήμαινε τόσα πολλά για εσάς. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να συμβεί και να είναι πολύ ικανοποιητικό. Αλλά τι γίνεται αν, όταν προσπαθήσετε, διαπιστώσετε ότι δεν σας προσφέρει τίποτα;

Το να είστε ζευγάρι σας πρόσφερε πολλά, αλλά τώρα δεν σας προσφέρει τίποτα. Ένα άτομο πρέπει να σας παρακινεί και να σας κάνει να θέλετε να μείνετε μαζί του. Θα πρέπει να ξέρετε ότι εμπλουτίζουν τη ζωή σας.

Εάν είστε με κάποιον και δεν αισθάνεστε τίποτα από αυτά, ή γνωρίζετε ότι χωρίς την παρουσία του/της η ζωή σας θα ήταν πολύ πιο ήρεμη, γιατί να μείνετε δίπλα τους;

Δεν έχετε μια ειλικρινή φιλία. Είναι επώδυνο να κλείνετε τα κεφάλαια, επειδή πονάει να αφήσετε να φύγει κάτι που ήταν τόσο σημαντικό για εσάς.

Αλλά ακόμα κι αν το θεωρείτε κακό, δεν είναι. Το κλείσιμο ορισμένων κεφαλαίων θα ανοίξει άλλα που θα σας εμπλουτίσουν πολύ περισσότερο.

Μην παραμένετε κάπου από φόβο να αισθανθείτε άσχημα ή επειδή πιστεύετε στη σχέση. Αν γνωρίζετε βαθιά ότι πρέπει να φύγετε, κάντε το.

Μερικές φορές, είναι καλύτερο να φύγετε για να μπορέσετε να ωριμάσετε.

Υπάρχουν φορές στις σχέσεις που είναι γεμάτες με συγκρούσεις και κανείς από εσάς δεν συνεισφέρει τίποτα … παρ ‘όλα αυτά, μένετε μαζί.

Μπορεί να μην το συνειδητοποιήσετε αυτό, αλλά μερικές φορές πρέπει να ξεφύγετε για να μπορέσετε να ωριμάσετε. Ίσως δεν συνεισφέρετε τίποτα επειδή αναζητάτε κάτι που δεν θα βρείτε στον σύντροφό σας.

Αναφερόμαστε σε έναν αλληλεξαρτώμενο τύπο σχέσης στον οποίο αισθάνεστε κενοί αν δεν έχετε ο ένας τον άλλον. Δεν είστε πλέον σε θέση να αισθάνεστε καλά ή ευτυχισμένοι εάν δεν έχετε αυτό το άλλο άτομο δίπλα σας.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν συνήθως αντίποινα αν το άλλο άτομο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Η απομάκρυνση από αυτά είναι απαραίτητη για την ανάπτυξή σας ως άτομο. Στο μέλλον, θα προσπαθήσετε ξανά με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Μείνετε μακριά από ανθρώπους που έχουν σταματήσει να συνεισφέρουν σε σας ή που σας προσφέρουν μόνο πόνο και κακές αναμνήσεις. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να είναι μια ευκαιρία να ωριμάσετε ή να ακολουθήσετε το μονοπάτι που θα έπρεπε να είχατε επιλέξει από την αρχή μια για πάντα.

via

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ρένος Χαραλαμπίδης: Υπήρχαν θαυμάστριες που με περίμεναν έξω από το σπίτι μου, μου...

Ως νέος υπήρξα αλαζόνας με τις γυναίκες και το έχω μετανιώσει, πρόσθεσε ο ηθοποιός O Ρένος Χαραλαμπίδης έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την ταύτισή του...

Γιάννης Σπαλιάρας: Μου έχει συμβεί να μου προτείνουν χρήματα, προκειμένου να ενδώσω σεξουαλικά...

Δεν με ενδιέφεραν ποτέ αυτά, τα προσπερνούσα κι έκανα πως δεν τα άκουγα, πρόσθεσε O Γιάννης Σπαλιάρας μίλησε μεταξύ άλλων, για τις περίεργες συμπεριφορές που...

Από τη Ρώμη στο Πεκίνο: Χειρουργός έκανε επέμβαση σε ασθενή από απόσταση 8.000...

Κινέζος χειρουργός εγχείρησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων Χειρουργείο εξ' αποστάσεως σε ασθενή στο Πεκίνο πραγματοποίησε από τη Ρώμη ένας Κινέζος χειρούργος τη βοήθεια ενός...

Δημήτρης Καπουράνης: «Στο παρελθόν ένιωσα την ανάγκη να κρύψω την αλβανική καταγωγή μου»

«Σαν παιδάκι δεν ήθελα να βάλω αυτή την παράμετρο στις σχέσεις με τους ανθρώπους» Λίγο πριν πέσει η αυλαία για το «Ναυάγιο» στο Μεγάλο Κανάλι,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Για την εορτή του Αγίου Πνεύματος Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βαλτερό

Εορταστικές - πολιτιστικές  εκδηλώσεις, στα πλαίσια  της  εορτής  του  Αγίου  Πνεύματος,  που  διοργανώνει το  Εκκλησιαστικό  Συμβούλιο  του  Ιερού  Ναού  Αγίας  Τριάδος  με  τον  Πολιτιστικό ...

Αντώνης Σιάρκος: Ευρωπαϊκό βαμβάκι και EUCOTTON κερδίζουν τις εντυπώσεις στην Ιταλία

Πριν από λίγες εβδομάδες, δεκάδες χιλιάδες αγρότες σε Ελλάδα και Ισπανία, τις χώρες που συγκεντρώνουν σχεδόν το 100% της Ευρωπαϊκής παραγωγής βαμβακιού, εκκίνησαν τη...

Καταγγελία: Ξυλοκόπησε εργαζόμενο επειδή απουσίασε… από τη δουλειά του

Ο εργαζόμενος ξυλοκοπήθηκε από τον εργοδότη του επειδή απουσίασε από τη δουλειά λόγω εθνικής εορτής της πατρίδας του Εργοδότης ξυλοκόπησε εργαζόμενο μετανάστη στο Ρέθυμνο. Ειδικότερα,...

Συνέχισε να διαβάζεις