Πάμε να δούμε πως θα κάνεις την πιο σοκαριστική βουτυρένια βασιλόπιτα που έχει γίνει ποτέ!
Με τα μυστικά που σου λέω παρακάτω η βασιλόπιτα σου θα γίνει όπως η επαγγελματική βασιλόπιτα που αγοράζεις κάθε χρόνο απέξω!
Καταρχάς πρέπει να ξεκινήσουμε από τα υλικά, για την βουτυρένια βασιλόπιτα κέικ θα χρειαστείς τα εξής:
650gr. βούτυρο
580gr. κρυσταλλική ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 2 πορτοκάλια
7 αυγά
120gr. γάλα
1gr. μαστίχα σε σκόνη
10gr. μαχλέπι σε σκόνη
900gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
15gr. baking powder
Άχνη για πασπάλισμα
1 βανιλίνη σκόνη
Βουτυρένια βασιλόπιτα και η θερμοκρασία!
Καταρχάς για να έχεις μια ωραία βουτυρένια βασιλόπιτα, πρέπει να έχεις και καλό βούτυρό!
Ξέρεις πολύ καλά ποια βούτυρα είναι καλά και αρωματικά, δεν θα στα γράψω να μην κάνουμε και διαφήμιση.
Έπειτα αν θέλεις μια βασιλόπιτα βουτυρένια αλλά και αφράτη πρέπει τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μη μου βγάλεις το βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο και θέλεις να κάνεις βασιλόπιτα, πρέπει να μαλακώσει πρώτα.
Αν δεν έχεις χρόνο, βάζεις το βούτυρο στα μικροκύματα ίσα ίσα να μαλακώσει και να βυθίσεις τα αβγά σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 5-10 λεπτά.
Το αλεύρι για τη βουτυρένια βασιλόπιτα!
Για να πετύχεις μια βουτυρένια αλλά και αφράτη βασιλόπιτα πρέπει να έχεις το αλεύρι σου για όλες τις χρήσεις και να το έχεις κοσκινίσει, μη βαρεθείς να κάνεις την διαδικασία, έχει τεράστια σημασία.
Επίσης πάντα καλό θα είναι να βάλεις και baking powder ώστε να φουσκώσει η βασιλόπιτα μας!
Το χτύπημα των υλικών για την βασιλόπιτα
Στη συνταγή που σου προτείνω για βουτυρένια βασιλόπιτα κέικ δεν είναι όλα απαραίτητα, αλλά κάποια πρέπει να τα ξέρεις.
- Το πρώτο μυστικό είναι να ξεχωρίσουμε τους κρόκους από το ασπράδι.
- Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα την οποία ενσωματώνουμε απαλά στα υπόλοιπα υλικά.
- Πρόσεξε! τη ζάχαρη και το βούτυρο τα χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
- Από την στιγμή που θα βάλουμε και το αλεύρι, ανακατεύουμε απαλά ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
- Ο χυλός του κέικ δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός. Για να το διαπιστώσεις, δοκίμασε με μια κουταλιά το μίγμα, πρέπει να πέφτει με δυσκολία.
- Αν είναι πολύ αραιός τότε μάλλον του λείπει αλεύρι και δεν θα φουσκώσει για να γίνει αφράτο!
- Αν η συνταγή θέλει και γάλα ή αλκοόλ, το προσθέτουμε αφού προηγουμένως έχουμε βάλει 2-3 κουταλιές αλεύρι για να μη κόψει το μείγμα.
- Μια πρέζα αλάτι δίνει πάντα ξεχωριστή γεύση.
Τα τελευταία μυστικά για την βουτυρένια βασιλόπιτα!
- Γεμίζουμε τη φόρμα του κέικ μέχρι τη μέση, πρέπει η βασιλοπιτα να έχει χώρο να φουσκώσει όσο μπορεί.
- Προσοχή! Μην είσαι ανυπόμονος/η, Περιμένουμε να φουσκώσει και να ροδίσει!
- Τέλος, βάζουμε το κέικ στη μέση του φούρνου, όχι ψηλότερα, για να ψηθεί ομοιόμορφα και να φουσκώσει καλά. Το φούσκωμα είναι το μυστικό για αφράτη και βουτυρένια βασιλόπιτα!
Δες και το βίντεο με όλα τα μυστικά για την αφράτη και βουτυρένια βασιλόπιτα: