25/05/2024
17.1 C
Serres

Μητσοτάκης: Αταίριαστος εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη – «Τυφλό» μέτωπο κατά της ΝΔ

Array

Η επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης μας οδηγεί σε γκρεμό, είπε από τη Ρόδο ο πρωθυπουργός, εννέα ημέρες πριν από τις εκλογές 2023 – «Στις 21 Μαΐου δεν χωρούν επιπολαιότητες, κάθε λάθος θα μας πάει πίσω»

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή. Ξέρετε ότι ο δικός σας ενθουσιασμός που δίνει πάντα ξεχωριστή δύναμη καθώς έρχεται από έναν τόπο ακριτικό, αλλά κι έναν τόπο αναπτυξιακής προόδου», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στην πόλη της Ρόδου και έκανε λόγο για μήνυμα με διπλή σημασία για την προοπτική που έχει σήμερα ανάγκη η Ελλάδα.

«Οχτώ και σήμερα έμειναν μέχρι την Κυριακή της νίκης. Βάζουμε τα δυνατά μας, ώστε όχι μόνο η Ρόδος, αλλά όλα τα νησιά να είναι γαλάζια σε έναν γαλάζιο χάρτη της χώρας», είπε.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας ότι σε οκτώ μέρες από τώρα δεμ επιτρέπονται λάθη, που θα μας πάνε πισω και θ’ ακυρώσουν κατακτήσεις. Για μια ακόμη φορά, δε, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο χαρακτήρισε «αταίριαστο εταίρο» του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα «τυφλό» μέτωπο κατά της ΝΔ. Η επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης μας οδηγεί σε γκρεμό, υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με ειδική αναφορά στις επιθετικές προκλήσεις των γειτόνων μας «όμως η οικονομία άντεξε και η κοινωνία έμεινε ενωμένη», είπε. Μόνο στο νότιο Αιγαίο κατευθύνθηκαν πάνω από ένα δισ. ευρώ, τόνισε και υπογράμμισε ότι κρατήθηκε ζωντανή η τουριστική βιομηχανία στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Υπογράμμισε πως τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις που είχε δώσει προεκλογικά το 2019. «Οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται από τη συνέπεια λόγων και έργων και από εμένα ψέματα δεν πρόκειται να ακούσετε ποτέ», τόνισε.

Εσείς θα είστε οι μεγάλοι ωφελημένοι από τη μεγάλη έκρηξη του Τουρισμού. Ωφελημένοι και από τις νέες δουλειές που θα δημιουργήσουμε». Υπογράμμισε πως έγιναν αυξήσεις στους συνταξιούχους, αλλά και στην ενίσχυση εκείνων που επλήγησαν από την προσωπική διαφορά.

«Η δυναμική πορεία αποτυπώνεται στην εθνική απελευθέρωση από κάθε εποπτεία», είπε επίσης. Διαβατήριο για φθηνότερο χρήμα χαρακτήρισε τον εθνικό στόχο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, υπό την προϋπόθεση να είναι η ΝΔ στο τιμόνι της χώρας.

«Εθνικοί στόχοι είναι και αυτοί που θέσαμε το 2019 και τώρα είναι πραγματικότητα για το μεταναστευτικό και την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας», πρόσθεσε.


Αναφέρθηκε στο «κάτεργο της Μόριας που δεν υπάρχει πια» και τόνισε: «Έχουμε πια ανθρώπινες δομές φιλοξενίας και ναι, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται φυλάσσοντας τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα». «Είχα χρέος να ενισχύσω την εθνική άμυνα και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας» είπε και αναφέρθηκε στα Ραφάλ, τις φρεγάτες και τα νέα F-«Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός, αυτό το ξέρετε εσείς καλά και σκεφτόμουν πόσο διαφορετική είναι πια η Ελλάδα του 2023 από την Ελλάδα του 2019», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η εικόνα της χώρας μας γίνεται παντού καλύτερη, αλλά ειδικά εδώ στο νότιο Αιγαίο είστε η μοναδική περιφέρεια που παρουσιάζει τόσο μεγάλη αύξηση πληθυσμού», τόνισε επίσης. Υπογράμμισε τη μεγάλη ανάπτυξη του Τουρισμού και τις σωστές κινήσεις με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έκανε αναφορά στην ανακοίνωση κατασκευής ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Ρόδο, αλλά και σε μια σειρά άλλων έργων που έχουν δρομολογηθεί.

«Θέλω να χαιρετίσω τη νέα συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε με τα ξενοδοχεία της Ρόδου», τόνισε, επίσης, ο πρωθυπουργός μιλώντας για καλύτερους μισθούς για όλους, καθώς, όπως είπε, δε γίνεται ανάπτυξη χωρίς να τονώνουμε το εισόδημα των εργαζομένων.

«Οι εκλογές είναι πάντα για το μέλλον», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως θα ήθελε να μοιραστεί σκέψεις για τα σχέδια που αφορούν στη νέα τετραετία.


Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν για να ξεπεράσουμε την πανδημία και αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτιώσεων του ΕΣΥ, αλλά και στα επιτεύγματα που έχουν γίνει σε πολλούς τομείς, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνουν παραπάνω βήματα τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία.


Είπε πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πλήρως κοστολογημένο και υπογράμμισε πως το 2023 δεν είναι 2015. «Το έργο το έχουμε ξαναδεί αλλά η Ελλάδα κοιτά μόνο μπροστά». Επαναλαμβάνοντας, επίσης, όσα έχει εξαγγείλει στο πλαίσιο του προγράμματος για τη νέα τετραετία υπογράμμισε την ανάγκη επενδύσεων και ανάπτυξης.

Υγεία και Παιδεία είπε επίσης ότι είναι οι βασικές προτεραιότητες της κοινωνικής Ελλάδας, συγκεκριμενοποιώντας τις δεσμεύσεις που έχει επίσης ανακοινώσει στους τομείς αυτούς.

Στο σημείο αυτό μίλησε για την πρόληψη και για τη σημασία που δίνεται σε αυτή, με την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικών εξετάσεων. «Θα σώσουμε πολλές ζωές με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε στη συνέχεια για το βάρος που θα δοθεί στην Παιδεία γενικά, στην τουριστική εκπαίδευση ειδικά και στην προοπτική να δοθούν νέες εναλλακτικές σπουδών για καλοπληρωμένες δουλειές στους νέους. Αναφέρθηκε σε μέρη του προγράμματος της ΝΔ για τη δίκαιη Ελλάδα και υπογράμμισε τη σημασία της αξιολόγησης «παντού και για όλους».

«Το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα είναι ένα μήνυμα και προς την άλλη πλευρά», τόνισε με αναφορά στη σημασία του να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση ικανή να διαχειριστεί τις κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Ο πρωθυπουργός, έκανε αναφορά στη σύλληψη του υποψήφιου δήμαρχου Χειμάρρας και μέλους της ελληνικής εθνικής μειονότητας Φρέντι Μπελέρη και έστειλε ένα μήνυμα στην Αλβανία: «Εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί».

Επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης

Στη συνέχεια κάνοντας αναφορές στις θέσεις της αντιπολίτευσης και τις προεκλογικές αναγγελίες του κ. Τσίπρα υποστήριξε ότι «δεν είναι παράδεισος η Ελλάδα, αλλά έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μίλησε για την επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης και υπογράμμισε πως «σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον με την Τουρκία απέναντί μας, με μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ από σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια, από καθαρό ορίζοντα στην πορεία της και από καθαρή λύση στην ηγεσία της.

Το δίλημμα λοιπόν την κάλπης προβάλλει ξεκάθαρο: πάμε μπροστά, συνεχίζουμε αυτή την πορεία προόδου ή πάμε πίσω; Θέλουμε αποτελέσματα ή θέλουμε ψέματα και πάλι; Θέλουμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές ή θέλουμε ξανά φόρους και περικοπές; Θέλουμε σύνορα ασφαλή ή ανοιχτά σε κάθε απειλή; Με άλλα λόγια επιλέγουμε ΝΔ με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα; Αυτό είναι το δίλημμα».

Δημοσκόπηση Metron: Ανοίγει και άλλο την ψαλίδα η ΝΔ -Στις 8,2 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ μετά το ντιμπέιτ

Πηγή:protothema

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αίτημα Χατζηβασιλείου στον ΟΚΑΝΑ για διεύρυνση των υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Πρόταση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τον κατεξοχήν φορέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα, για την επέκταση των υφιστάμενων υπηρεσιών του και την...

Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας – Ισχυρότερη και καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον

Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, στην οποία τονίζεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην πολιτική της ΕΕ για την...

Την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή ζήτησε ο Κώστας Μπούμπας

Ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του...

ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ: Διοργάνωσαν ημερίδα για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας

Ι. Καϊτεζίδης: «Ο ΟΕΥ είναι το κανονιστικό μας Δίκαιο, το Σύνταγμα των Δήμων μας» Χρήσιμος οδηγός και ίσως το πιο βασικό εργαλείο που θα βοηθήσει...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Διαβάστε τι είχε πει η Πυθία για το μέλλον της Ελλάδας και αναλογιστείτε

Ο Φιλοποίμην είχε πάει στο Μαντείο μετά από «πρόκληση» του Ρωμαίου Φλαμινίκου. Mια διαχρονική προφητεία για τον Ελληνισμό που επαληθεύεται, που φέρεται να ειπώθηκε από...

Γιάννης Μπέζος: Το ότι χωρίζουν πιο εύκολα οι άνθρωποι πλέον, μπορεί να είναι και πολύ καλό

Δεν θα διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός, επειδή χωρίζουν οι άνθρωποι, πρόσθεσε ο ηθοποιός Ο Γιάννης Μπέζος έδωσε μία συνέντευξη, στην οποία μίλησε τόσο για τις...

Είναι ο ίδιος άντρας που αγάπησα, δεν άλλαζει τίποτα για εμένα επειδή έμεινε ανάπηρος

Η σύμβουλος επικοινωνίας Άρτεμις Καλαντζάκου, συγκίνησε το Πανελλήνιο με την ανθρώπινη ιστορία που μοιράστηκε στο facebook Aύγουστος και εγώ είμαι αποφασισμένη να περάσω καλοκαίρι με...

Συνέχισε να διαβάζεις