Βασίλη που έχει άδικο η Λιάνα που μα λέει πως περάσαμε από την Καπετάν Γιώτη στον Κάπτεν ...Αμέρικα;

Εκλογές 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο ίδιο κάδρο

Μοιράσου το...

«Μόνο η ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει σταθερότητα στον τόπο» είναι το αφήγημα πάνω στο οποίο θα κινηθεί ο αρχηγός της ΝΔ και στην δεύτερη κάλπη της 25ης Ιουνίου

Σταθερότητα και ασφάλεια είναι οι δύο παράγοντες για τους οποίους δεσμεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι των πολιτών, ενώ παράλληλα προβάλλει το επιχείρημα ότι Αλ. Τσίπρας και Ν. Ανδρουλάκης είναι πολιτικά ίδιοι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέταξε στη συνέντευξή του χθες στον ΑΝΤ1 την ανάγκη της σταθερότητας και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν δυναμικό «παρών» στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής.

Ζήτησε καθαρό δρόμο για να βελτιώσει το επιτελικό κράτος και περιέγραψε τη λειτουργία του νέου υπουργικού συμβουλίου το οποίο θα σχηματίσει αν εκλεγεί.

«Πάλι ο πήχης για εμένα στη δεύτερη κάλπη -επειδή αλλάζει το εκλογικό σύστημα- είναι να έχω μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψα την επιθυμία μου να σχηματίσω μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εξήγησα και εξηγώ στον ελληνικό λαό γιατί η αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχω μιλήσει. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα ήθελε σήμερα μια κυβέρνηση ασταθή με πλειοψηφία ενός ή δύο ή τριών βουλευτών. Και, βέβαια, έχω ήδη αποδείξει ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ έχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει και στελέχη που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Πού θα βρουν τα λεφτά;»

Ταυτόχρονα η Πειραιώς εγκαλεί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για κρυφή ατζέντα στο μέτωπο της φορολογίας:

«Είναι οργανωμένη στρατηγική για να διασπείρουν fake news, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Άρα, εδώ δεν συζητάμε για αμάθεια ή για ασχετοσύνη -υπάρχει και αυτό βέβαια. Και νομίζω ότι όταν τα στελέχη και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ πιέζονται να μας εξηγήσουν πού θα βρουν τα λεφτά…

Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και μάλιστα το έχουμε καταθέσει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε υπάρχει και ένας ευρωπαϊκός κριτής των όσων λέμε. Όταν όμως πιέζουμε, αυτή τη στιγμή και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, “πού θα βρείτε τα λεφτά;”, αρχίζει και αποκαλύπτεται η ατζέντα, η κρυφή ατζέντα των φόρων. Το είδαμε πριν από τις εκλογές με τις τοποθετήσεις του κ. Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, το βλέπουμε τώρα με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρχίζει και ψελλίζει ότι θα αυξήσει διάφορους φόρους», σημείωσε.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι ίδιοι

«Σε ένα πράγμα είναι απολύτως ενωμένοι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ: αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση.

Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη με πολιτικές μείωσης των φόρων και θέλουμε να τις συνεχίσουμε. Πολύ απλά γιατί αυτή η πολιτική απέδωσε στην πράξη. Τόνωσε την ανάπτυξη, δημιούργησε θέσεις απασχόλησης, έφερε τελικά περισσότερα έσοδα από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση. Προφανώς έχουμε μια διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να δουλεύει η φορολογία ως αναπτυξιακός μηχανισμός», συμπλήρωσε.

Κρατώντας στην πρώτη γραμμή των στρατηγικών επιλογών της οδού Πειραιώς τη συνεχή στήριξη της κοινωνίας, τις αυξήσεις στους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την περαιτέρω μείωση των βαρών από τις πλάτες των πολιτών, αλλά και την οικοδόμηση μιας ισχυρής ανάπτυξης, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μια πρώτη γεύση της νέας υπουργικής ομάδας που θα επιλέξει:

«Θα υπάρξει σίγουρα μια πολύ μεγάλη εναλλαγή. Θα είναι ένα διαφορετικό υπουργικό συμβούλιο από το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο. Και αυτό -πάλι το λέω, το τονίζω- υπό την προϋπόθεση ότι θα μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός.

Το λέω πάντα, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο σε μια εκλογή. Και για μένα το βασικότερο κριτήριο είναι να ξέρω ότι ο άνθρωπος που θα τοποθετήσω σε μια θέση μπορεί να κάνει τη δουλειά. Δεν νομίζω ότι πρέπει το υπουργικό συμβούλιο να είναι το αποτέλεσμα εσωκομματικών ισορροπιών, ούτε θα έλεγα ότι μετράει τόσο πολύ και στο δικό μου το μυαλό η σταυροδοσία», επεσήμανε.

Φουλ επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για εισφορές και φόρους -Ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση ζητάει ο Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

Exit mobile version