07/12/2023
8 C
Serres

Να ενημερώσουμε την διεθνή κοινή γνώμη, γιά τα εγκλήματα που έχει διαπράξει το καθεστώς της Άγκυρας τον τελευταίο αιώνα- Του Μάρκου Μπόλαρη

“Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον”-Γιώργος Σεφέρης, Ποιητής (βραβείο Νόμπελ) – Διπλωμάτης

Καθώς η φρενίτιδα στην Άγκυρα σκαρφαλώνει, ακολουθώντας τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες,  κάτω από την πίεση και την αγωνία του κ.Ερντογάν λόγω των ανεπαρκών γιά την υποψηφιότητά του ποσοστών που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις εν όψει των Τουρκικών Προεδρικών εκλογών, και επειδή κορυφώνεται τόσο θεαματικά, ώστε να έχει καταστεί αντικείμενο εμβριθών αναλύσεων των εγκυρότερων δημοσιογράφων και αναλυτών των εγκριτότερων εφημερίδων και λοιπών μ.μ.ε. σε Η.Π.Α. , Αγγλία , Γερμανία, Γαλλία, ως ιδιαίτερου γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος φαινομένου, φαινομένου μάλιστα το οποίο :

α) συντρέχει με την συνεχιζόμενη εισβολή των στρατευμάτων του Ρώσσου Προέδρου Πούτιν και εμφανώς επηρεάζεται και εξάπτεται από αυτήν την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση, που άλλωστε αγονεί προκλητικά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, 

β) συντρέχει με την συζήτηση γιά την διεύρυνση του ΝΑΤΟ μετά από τα υποβληθέντα αιτήματα ένταξης της Σουηδίας και της Φιλανδίας και τους επ’ αυτής τουρκικούς χειρισμούς, τις πίσω – μπρός μανούβρες σχετικά με την άσκηση τουρκικού βέτο σε βάρος της ένταξης των Σκανδιναυών στη Συμμαχία και συναφώς τα , δοθείσης ευκαιρίας, ανατολίτικα παζάρια της Τουρκίας γιά άσκηση εκβιασμών ώστε να παραιτηθούν οι ρηθείσες χώρες από τις πάγιες δημοκρατικές θέσεις τους γιά την προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η προστασία των κυνηγημένων Κούρδων και των καταδιωκόμενων οπαδών του Γκιουλέν ! 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, πρό ημερών, κατέθεσε στον ΟΗΕ και διά της Γενικής Γραμματείας προωθήθηκε σε όλα τα Κράτη -Μέλη του Οργανισμού ένα έγγραφο ως τεκμηριωμένη απάντηση στην φρενίτιδα των τουρκικών διεκδικήσεων , απάντηση που συνοδεύεται από δέκα επτά χάρτες του Αιγαίου που αποδεικνύουν την μεθοδευμένα αυξανόμενη επιθετικότητα και διεκδικητικότητα της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα , διεκδικητικότητα που εγείρει μείζονα ζητήματα αμφισβήτησης εκ μέρους της κυβέρνησης της Άγκυρας του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συμβάσεων και Συνθηκών , ένα διαρκές παραλήρημα αναθεωρητισμού που στρέφεται σε βάρος μιάς “Συμμάχου” χώρας !

Πρέπει στο σημείο αυτό να υπογραμμίσω ότι η Τουρκία ακολουθώντας πειρατικές πρακτικές αρνήθηκε κι αρνείται να υπογράψει την Διεθνή Σύμβαση γιά το Δίκαιο της Θάλασσας, με βάση το οποίο θα είχαμε ένα στέρεο μπούσουλα διευθέτησης των μεταξύ μας διαφορών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο !

Τω όντι η Ελληνική απάντηση τεκμηριωμένα νομικά , με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το υφιστάμενο Διεθνές πλαίσιο Συνθηκών και Συμβάσεων, εκθέτει στην Διεθνή Κοινότητα τον Τουρκικό αναθεωρητισμό , αναδεικνύει την μεθοδευμένη σταδιακή κορύφωση των αυθαιρέτων διεκδικήσεων της Άγκυρας και αφαιρεί καθοριστικά τα προσχήματα των όποιων διαστρεβλωτικών παρεμβάσεών της ! 


Αρκεί ; 

Αρκεί η συγκεκριμένη απάντηση, τεκμηριωμένη απάντηση στο νομικό επίπεδο γιά τις τουρκικές δολιχοδρομίες στο Αιγαίο ;

Ή μήπως 

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή να ενημερώσουμε την διεθνή κοινή γνώμη, την παγκόσμια διπλωματία, τους διεθνείς οργανισμούς, τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ και βέβαια ιδιαιτέρως τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ γιά την σειρά των εγκλημάτων που έχει διαπράξει το καθεστώς της Άγκυρας τον τελευταίο αιώνα ; 


Η πρόταση αυτή δεν εδράζεται, ούτε υποκινείται από αισθήματα και συναισθήματα εκδίκησης, αλλά εδράζεται πάνω στο διαχρονικό και πανανθρώπινο αίτημα της Αλήθειας και αντιστοίχως στην παναθρώπινη κραυγή κι αξίωση γιά την Δικαιοσύνη !

Τούτη η άλλη επιστολή μας που πρέπει ν’ απεθυνθεί στον ΟΗΕ και την Διεθνή Κοινότητα , στους Λαούς και τις Κυβερνήσεις, στους Ανθρώπους όπου γής, 

θαρρώ πώς πρέπει να ενημερώνει και να θυμίζει τεκμηριωμένα γιά το πρόσφατο ποινικό μητρώο της γειτονικής χώρας, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μπροστά τους την Ιστορική Αλήθεια, γυμνή από τα φτιασιδώματα των make up που σωρρεύουν τα συμφέροντα εκάστοτε !

Κι επομένως μιά τέτοια τεκμηρίωση σε βάσεις νομικές και ιστορικές, διεθνούς δικαίου και γεωπολιτικής, επιβάλλεται να αναδείξει καθοριστικά τα εξής : 

Α. Την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ 


που διαπράχτηκε σε βάρος των χριστιανικών Λαών και πληθυσμών στην Ανατολία , ήτοι των Αρμενίων και των Ρωμιών – Ελλήνων (στον Πόντο, την Μικρασία και την Θράκη), καθώς και των Ασσυρίων και των Συρορθοδόξων,

μιά ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, 

που αποτελεί την αποτρόπαιη κορύφωση των κακουργημάτων κατά το Διεθνές Δίκαιο, κι είχε ως θύματα πάνω από τέσσερα εκατομμύρια συνανθρώπους μας, εν τέλει

Μιά ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, 

την οποία με σοβαρότητα και μεθοδικά έχουν αναδείξει μόνον οι Αρμένιοι, ενώ οι Ελλαδίτες περιοριστήκαμε στην δράση των πολιτιστικών σωματείων, του Κράτους τυρβάζοντος περί άλλα πολλά,

ενώ τό Τουρκικό Κράτος συνεχίζει να αρνείται επιμόνως, contra σ’ όλα τα επιστημονικά ιστορικά δεδομένα και στοιχεία των ερευνών, προκλητικά αρνείται ακόμη και την διάπραξή της και βεβαίως ουδέποτε απολογήθηκε γιά τα εκατομμύρια των αθώων θυμάτων, ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη , ουδεπώποτε κατέβαλλε αποζημιώσεις !

Β. Την παράνομη στρατιωτική εισβολή των Τουρκικών Στρατευμάτων στην ΚΥΠΡΟ, 

το 1974, με το πρόσχημα τάχα των υποχρεώσεων που είχε ως εγγυήτρια δύναμη, κατοχή που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα , επί 48 συνεχή χρόνια παραμονής τους, ως δυνάμεων στρατιωτικής κατοχής επί του 40 % του Κυπριακού εδάφους, την οποία επεξέτειναν σ’ όλους τους τομείς , ιδιαίτερα με την πολιτική του εποικισμού με κατοίκους της Ανατολίας, εποίκων, οι οποίοι ιδιαίτερα αφότου ανακηρύχτηκε του Ψευδοκράτος, επιβάλλονται με τις κατευθύνσεις κι εντολές της Άγκυρας επί των νησιωτών Τουρκοκυπρίων ! 

Η αντίθετη σε κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου εισβολή του Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Κύπρο ήταν η πρώτη πολεμική σύρραξη στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμια Πόλεμο , γιά να θυμόμαστε τ’ αληθή !

Δεν είναι , συνεπώς, ο Πούτιν που πρώτος διατάραξε την ειρήνη στην Ευρώπη, όπως ανιστόρητα είπε η ΠτΔ κι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά απεναντίας είναι η Τουρκία η πρώτη που διατάραξε την ειρήνη εισβάλλοντας στη μεγαλόνησο κι είναι η Τουρκία που εξακολουθεί να προκαλεί ως δύναμη κατοχής κρατώντας διηρημένη μιά χώρα κράτος-μέλος της ΕΕ και μιά πρωτεύουσα , την Λευκωσία, ίσως την μοναδική πλέον στην υφήλιο, διηρημένη στα δύο !

Γ. Τις συνεχείς παραβιάσεις των Διεθνών Συνθηκών και την ισοπέδωση κάθε είδους ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ 

στην Κωνσταντινούπολη , και στα νησιά , την Ίμβρο και την Τένεδο ,

παραβιάσεις – πολιτικές του επισήμου Κράτους με την συνδρομή παρακρατικών, που πήραν την μορφή διώξεων πολιτών, αφανισμού κραταιών επιχειρήσεων, αβάστακτων κι εξοντωτικών φορολογιών, καταστροφών εκκλησιών, ανασκάψεως κοιμητηρίων, διώξεων περιουσιών, καταστροφικών πυρκαιών, θανατώσεων, απαλλοτριώσεων γής, σε ένα τέτοιο και τόσο μεθοδευμένο ανθρωποβόρο πλαίσιο που οδήγησε στην εξαναγκαστική μετακίνηση , ως οιονεί Γενοκτονία, των Ρωμιών τόσο από την Κωνστσντινούπολη όσο και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο . 

Εκ παραλλήλου κρίσιμον είναι αναδεικνύοντας και στηλιτεύοντας τις τουρκικές πολιτικής αθλιότητας σε βάρος της Μειονότητας των Κοινοτήτων Πόλης – Ίμβρου- Τενέδου να αντιπαραθέσουμε τα στοιχεία της συμπεριφοράς της Ελλάδας σε σχέση με την Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη (μειονότητα που δεν είναι αμιγώς τουρκογενής αλλά αποτελείται από Πομάκους, Ρομά και Τουρκογενείς) , δηαλαδή να γίνει σύγκριση της ευημερούσας και αυξανομένης μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα με την Ρωμέϊκη Μειονότητα στην Τουρκία.

Δ. Την παράνομη και πέραν οιασδήποτε Εθνικής ή και Διεθνούς Νομοθεσίας παύση της λειτουργίας πρίν από πενήντα χρόνους,

της ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ της ΧΑΛΚΗΣ, Σχολής Θεολογικής που λειτουργούσε ως φυτώριο στελεχών γιά το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και όχι μόνον ! Η Τουρκία σε μιά πρωτοφανή γιά πολιτισμένα κράτη επίδειξη παραβίασης στοιχειωδών ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων αρνείται να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Πατριαρχικής Σχολής στην Χάλκη , ημών, δυστυχώς, σιωπώντων ! 

Ενώ οι Ευρωπαίοι κι οι Αμερικανοί , ου μήν αλλά και οι ομόδοξοι Ρώσσοι, προσποιούνται άγνοια και παραμένουν αφωνότεροι ιχθύων ! 

Έχουμε υποχρέωση διεθνούς ανάδειξης της βαρβαρικής επίδειξης ισχύος της Τουρκίας σε ένα μείζον ζήτημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ιδιαιτέρως μάλιστα όταν πρόκειται γιά ένα ζήτημα Παιδείας !

Ε. Εν κατακλείδι, επισημαίνω, ότι η Ελλάδα έχει σαφή υποχρέωση να αναδείξει στην διεθνή κοινή γνώμη την πρόσφατη αθλία και κομπλεξική μετατροπή σε μουσουλμανικό τέμενος

της ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, του ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ,

του επί γής σημαντικότερου Ναού της Παγκόσμιας Χριστιανοσύνης κι όχι απλώς της Ορθόδοξης Εκκλησίας και να ζητήσει όχι απλώς την απερίφραστη καταδίκη του Ερντογάν και της Τουρκίας γιά την μετατροπή αυτή , που έγινε χάριν ψηφοθηρίας ισλαμικών ψήφων, 

αλλά να ζητήσει, γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει σέβομαι σύμφωνα με τις Διεθνείς Διακηρύξεις, τα Ανθρώπινα και τα Θρησκευτικά δικαιώματα των συνανθρώπων μου, να ζητήσει την απόδοσή της στην Ορθόδοξη Εκκλησία γιά να λειτουργήσει σύμφωνα με τον σκοπό γιά τον οποίο ανοικοδομήθηκε , ή τουλάχιστον, και εν πάση περιπτώσει ως Μουσείον !

Η ανάδειξη των καίριων δράσεων της Τουρκίας κατά τα τελευταία εκατόν χρόνια, της καταστροφής της Σμύρνης και της σφαγής του Μητροπολίτη της, συμπεριλαμβανομένης, δράσεων πολλαπλώς κακουργηματικών και καταδικαστέων από το Διεθνές Δίκαιο, τούτες τις μέρες που κορυφώνεται ο βρυχηθμός του Τούρκου Προέδρου, βρυχηθμός αγωνιώδης παγιδευμένου λέοντος, έχει μείζονα σημασία !

Είναι καίριο να θυμίζουμε στους Λαούς του Κόσμου την συμπεριφορά , την δράση, την αξιοπιστία, τον σεβασμό στον Άνθρωπο και την Ανθρωπότητα του Τουρκικού Κράτους !

Κι επιμένω στην συμπεριφορά την καταδικαστέα της Τουρκίας, του τουρκικού καθεστώτος, 

διαχωρίζοντας όμως σαφέστατα τον Λαό από των ευθυνών και των εγκλημάτων, και κυριολεκτώντας χάριν ακριβείας υποχρεούμαι να πώ ότι δεν καταλογίζω ευθύνες στην πλειάδα των Λαών και των θρησκευμάτων, που συναποτελούν τους κατοίκους της γείτονος !

Νύν καιρός ευπρόσδεκτος !

Καιρός του ποιήσαι !

Στην κατεύθυνση που μας δείχνει 

ο Γιώργος Σεφέρης , 

αναδεικνύοντας το παρελθόν γιά να μην σβήνει το μέλλον !


Views:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δέσποινα Μοιραράκη: Εγώ είμαι μια παχουλή κι ώριμη γυναίκα, όλοι έχουμε ψυχή

«Δεν πρέπει να λένε σχόλια για τα άτομα με παραπάνω κιλά» ανέφερε Η Δέσποινα Μοιραράκη έδωσε συνέντευξη και μίλησε μεταξύ άλλων, για τη μάχη της με τα...

Άγγελος Λάτσιος: Η εντυπωσιακή αλλαγή στο σώμα του

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε ο γιος της Ελένης Μενεγάκη στο Instagram Ο Άγγελος Λάτσιος φωτογραφήθηκε ημίγυμνος στον καθρέφτη του. Ο γιος της Ελένης Μενεγάκη και του Άγγελου...

Πιστεύει στον Θεό & το δείχνει με κάθε ευκαιρία: Στο εκκλησάκι του Αγίου...

Η Σοφία Αλιμπέρτη είναι μια ιδιαίτερα αγαπητή ηθοποιός και παρουσιάστρια που τα τελευταία χρόνια είχε αποφασίσει να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας. Η...

Θρίλερ με νεαρή γυναίκα: Εντοπίστnκε αναίσθnτη και ημiγuμνη μεσα σε ταξί

Η κοπέλα εντοπίστηκε σε κακή κατάσταση εντός του ταξί – Τι ισχυρίζεται ο οδηγός του ταξί Σε θρίλερ εξελίσσεται μία υπόθεση με μία νεαρή κοπέλα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μαρία Μενούνος: «Ο γιατρός αφαiρεσε τον όγκоc στо πάγκρεας, τη σπλńνα και τους 17 λεμφαδένες μου»

Η Μαρία Μενούνος πέρασε μια πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της πριν από μερικούς μήνες καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και υποβλήθηκε σε χειρουργική...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»: Στάση Εργασίας τη Παρασκευή

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών «ΑΓΙΟΣ  ΛΟΥΚΑΣ» καλεί τη Παρασκευή σε 5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (10.00 – 15.00) και συγκέντρωση στις 11.00π.μ. στα...

Εγκαινιάστηκε η Ψυχιατρική Κλινική Από τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτριο Βαρτζόπουλο!

Εγκαινιάστηκε  το πρωί της Παρασκευής η  νέα Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών, με την παρουσία  του Υφυπουργού  Υγείας, κ. Δημήτριου Βαρτζόπουλου, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη...

Συνέχισε να διαβάζεις