21/04/2024
14.3 C
Serres

Τα ναι και τα όχι θα τα βρούμε μπροστά μας στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Array

Έβλεπα προχθές την ανθρωπογεωγραφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν «όχι» στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Από τους 21 βουλευτές της ΝΔ λοιπόν που ψήφισαν «όχι» στο νομοσχέδιο οι 9 εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Είναι οι δικοί μας Αραμπατζή και Λεονταρίδης, και οι Αναστάσιος Δημοσχάκης (Έβρου), Δημήτρης Κυριαζίδης (Δράμας), Φώντας Μπαραλιάκος (Πιερίας), Ιωάννης Πασχαλίδης (Καβάλας), Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης), καθώς και οι Θεσσαλονικείς Κώστας Γκιουλέκας (Α’ Θεσσαλονίκης) και Θόδωρος Καράογλου (Β’ Θεσσαλονίκης.

Λογικά σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Γιώργος Καρασμάνης (Πέλλας) που ναι μεν ψήφισε «ναι», αλλά σε επικοινωνία του με δημοσιογράφους ενημέρωσε ότι καταψήφισε το νομοσχέδιο. 
Το γιατί και πως το πως δεν το κατάλαβα.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Πάμε τώρα στους 31 βουλευτές της ΝΔ που δεν πήραν μέρος στην ψηφοφορία, από τους οποίους μόνο οι 7 είναι από τη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για τους Λάκη Βασιλειάδη (Πέλλας), Γιώργο Γεωργαντά (Κιλκίς), Γιάννη Γιάτσιο (Γρεβενών), Σταύρο Κελέτση (Έβρου), Σπύρο Κουλκουδίνα (Πιερίας), Γιώργο Παπασωτηρίου (Φλώρινας) και τον βουλευτή της Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελα.

Όπως βλέπετε τα πολλά «όχι» προήλθαν από βουλευτές του Σαμαρικού περιβάλλοντος, όπως οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Αθανάσιος Δαβάκης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Φώντας Μπαραλιάκος και Μίλτος Χρυσομάλλης, ενώ άλλα από βουλευτές που προέρχονται από το Καραμανλικό μπλοκ, όπως ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.


Πάντως μη νομίζετε
Τα «ναι» και τα «όχι» στην ψηφοφορία θα τα βρούμε μπροστά μας κατά την επερχόμενη προεκλογική περίοδο!
Είναι δεδομένο πως πολλοί υποψήφιοι θα τα χρησιμοποιήσουν ως επικοινωνιακά όπλα προς …«άγραν ψήφων»!
Να με θυμηθείτε!


Δημοσιεύτηκε η πρώτη αγγελία γάμου

Τα ναι και τα όχι θα τα βρούμε μπροστά μας στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Η 15η Φεβρουαρίου ήταν μια ιστορική ημέρα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού πλέον το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο ανοίγει τον δρόμο σε δεκάδες ομόφυλα ζευγάρια να παντρευτούν με πολιτικό γάμο αλλά και να αποκτήσουν παιδιά.
Ήδη δημοσιεύθηκε η πρώτη στην εφημερίδα στην εφημερίδα «Τα Νέα», για την πρώτη τελετή για τον γάμο του Δημήτριου Ελευσινιώτη και του Σταύρου Γαβριηλίδη, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής», αναφέρει η αγγελία και προφανώς το ζευγάρι είχε δεδομένη την ψήφιση του νομοσχεδίου

Αλλιώς δεν εξηγείται
Σωστά;Ο Αντώνης Σαμαράς ιερό τοτέμ της δεξιάς

Πάντως κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τάχθηκε ξεκάθαρα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, μάλιστα, μίλησε στη Βουλή με πατριωτικό ύφος προειδοποιώντας μάλιστα για το τέλος του κόσμου ή της Νέας Δημοκρατίας!

Σύγκρινε μάλιστα το νομοσχέδιο με την συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πώς πολλοί από αυτούς που την ψήφισαν, σήμερα δεν βρίσκονται στα βουλευτικά έδρανα.

Το περίεργο είναι ότι ο Σαμαράς αντιμετωπίζεται περίπου σαν… ιερό τοτέμ.
Κυρίως για τις δεξιές του απόψεις από τις οποίες αποκλίνει ο Μητσοτάκης.

Να θυμίζουμε ότι ο Σαμαράς υπήρξε πρωθυπουργός για τρία χρόνια παρά κάτι μήνες, έχοντας πάρει στις δεύτερες εκλογές του 2012 πέριξ του 28%!

Στην καλύτερη του, δηλαδή, στιγμή, εν μέσω μνημονίων που κι αυτός θα τα… έσκιζε
Μόνο που όχι απλώς τα υπέγραψε, αλλά είναι ο μόνος που πήρε το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως έχει τον τσαμπουκά να μιλάει αφ’ υψηλού και μάλιστα ως ο… Νέστωρ της σύγχρονης πολιτικής σκηνής.


ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Ελληνική Λύση ψήφισαν συντεταγμένα

Το έχουν πει πολλοί στο παρελθόν, ακόμη και στις ηρωικές εποχές των δεκαετιών του 1980 και του 1990, όταν θριάμβευε ο σοσιαλισμός, ότι η Ελλάδα είναι μια βαθύτατα συντηρητική χώρα. Κι όταν λέμε Ελλάδα, εννοούμε τους Έλληνες.

Ένα συντηρητισμός που αναδύεται στην επιφάνεια με κάθε ευκαιρία είτε με δεξιόστροφα, είτε με αριστερόστροφα πρόσημα και επιχειρήματα. Το παράδειγμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι χαρακτηριστικό. 

ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Ελληνική Λύση ψήφισαν σαν ένα μπλοκ.


Με διαφορετικές δικαιολογίες βέβαια, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.
Το ΚΚΕ μιλάει -όπως πάντα και για τα πάντα- για προσπάθεια εμπορευματοποίησης, ενώ οι άλλοι τρεις ερχόμενοι από τα δεξιά επικαλούνται την οικογένεια και τη θρησκεία.

Ανεξαρτήτως, όμως, δικαιολογίας, εάν η γραμμή αυτών των τεσσάρων κομμάτων «περνούσε» οι άνθρωποι που σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα νομιμοποίησης με τη σχέση και την οικογένεια τους θα εξακολουθούσαν να είναι νομικά ξεκρέμαστοι.

Κανείς από τα δεξιά ή τα αριστερά δεν θα τους στήριζε να… κανονικοποιήσουν την οικογενειακή τους ζωή.


Τέλος όσον αφορά τους Σερραίους βουλευτές και το τι έπραξαν οι ίδιοι βλέποντας την ψηφοφορία μπορούμε να πούμε πώς υπήρξαν τρεις παράγοντες στην εν λόγω ψηφοφορία από την οποία εξαιρώ τον κ. Μπούμπα που εξαρχής τόνισε πώς θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο πρώτος παράγοντας περιλαμβάνει τα πιστεύω και τις «επιταγές» της εκάστοτε κοινωνίας, ο δεύτερος περιλαμβάνει τα δεδομένα «σήμερα» και ο τρίτος περιλαμβάνει τον παράγοντα της προσδοκίας ή την…απουσία της.

Έτσι λοιπόν οι Σερραίοι βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν θετικά στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ενώ από την άλλη αρνητικά ψήφισαν ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και λίγες μέρες μετά η Φωτεινή Αραμπατζή.

Γιορτάστηκε με επισημότητα η 111η επέτειος της απελευθέρωσης της Νιγρίτας!

Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος νέος Πρόεδρος της ΑΝΕΣΕΡ

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο για την 24ωρη παρακολούθηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής  

Αντιπροσωπεία της Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Σερρών στον ΕΦΚΑ

Παμψηφεί η επανεκλογή Καϊτεζίδη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔΚΜ ο Δημήτρης Νότας

Συνέχιση λειτουργίας των 24 ΤΟΜΥ Κεντρικής Μακεδονίας με απόφαση Τζιτζικώστα

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εορτολόγιο 21 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη της Ζωοδόχου Πηγής, της Αγίας Αλεξάνδρας βασιλίσσης και οι ακόλουθοι της Απολλώς, Ισαάκιος...

«Θηλυκός Ηρακλής» ετών 9: Σηκώνει τρεις φορές το σωματικό της βάρος

Τα εντυπωσιακά κατορθώματά της ξεπέρασαν τα σύνορα της Ινδίας Η Arshia Goswami είναι ένα 9χρονο κορίτσι, από το κρατίδιο Haryana της Ινδίας, που έχει χαρακτηριστεί...

Σπιτικό και υγιεινό παριζάκι κοτόπουλο

Βήμα βήμα η διαδικασία Το παριζάκι είναι αγαπημένο αλλαντικό μικρών και μεγάλων. Είναι γευστικό και εύκολο να το εντάξεις στη διατροφή σου. Ωστόσο αν θέλεις...

Ατάραχη με μπικουτί στο κεφάλι η Αννίτα Πάνια μετά την απειλή για βόμβα...

Εκκενώθηκαν και τα τρία κτίρια του Ανοιχτού Καναλιού Ανησυχία σκόρπισε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα για βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό του Open, ωστόσο η παρουσιάστρια Αννίτα Πάνια...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χωρών από τη Θρακική Εστία Ν. Σερρών2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χωρών

Πιστοί στην διατήρηση και διάδοση της πλούσιας παράδοσης μας, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν.ΣΕΡΡΩΝ σε συνεργασία με τον ΟΙΑΓΡΟ, διοργανώνει σεμινάριο παραδοσιακών χορών στις 20...

Αυξήσεις στους μισθούς ζητά η ΓΣΕΕ προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία

24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ για αύριο Τετάρτη ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια. Παρά την ηχηρή απουσία της...

Φωκάς Ευαγγελινός για Eurovision: Πιστεύω θα δείτε τη Μαρίνα Σάττι πολύ διαφορετικά στη σκηνή απ’ ό,τι την έχετε συνηθίσει

Εγώ θα πω ότι υπάρχουν τρία ευρηματικά λεπτά και θα το διαπιστώσετε εκείνη την ώρα, σχολίασε Ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε για το «Ζάρι», τη Μαρίνα Σάττι, τη Eurovision και το τι...

Συνέχισε να διαβάζεις