21/05/2024
26.4 C
Serres

Νέα Δημοκρατία – Αφιέρωμα: Οι υποψήφιοι βουλευτές Σερρών!

Array

Λίγες μόνο ώρες απομένουν πλέον για τις εκλογές της 21ης Μαΐου που θα κρίνουν τους δυο βουλευτές από πλευράς Νέα Δημοκρατίας που θα εκπροσωπήσουν τους Σερραίους την επόμενη μέρα στη βουλή των Ελλήνων.

Με την ελπίδα πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική και συνεπώς με μεγαλύτερη πιθανότητα για την τρίτη έδρα της Ν.Δ. στο Νομό μας.

Τους υποψήφιους λίγο πολύ τους ξέρουμε, όμως μέσα από αυτό το μικρό αφιέρωμα θα δούμε ποιοι είναι αλλά και το τι έπραξαν τα τελευταία χρόνια στο Νομό μας.

Κώστας Αχ. Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο πρώτος υποψήφιος βουλευτής που θα αναφερθούμε μιας και είναι ο πιο γνωστός σε όλο το Νομό αλλά και σε όλη την Ελλάδα, με την πολιτική του διαδρομή επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη να περιλαμβάνει ιστορικά δυο φάσεις, αυτή των έργων και αυτή των …Τεμπών.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Είναι γεγονός όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Καραμανλής ότι τα τελευταία 3.5 χρόνια επί της υπουργίας του σχεδίασε και υλοποίησε ένα πλάνο έργων ύψους 13.5 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 10 δισεκατομμύρια τα δημοπράτησε και τα 5,5 δις ευρώ τα συμβασιοποίησε.
Αυτό σημαίνει ότι είναι έργα που ολοκληρώθηκαν και θα γίνουν.

Αντίστοιχα η προηγούμενη κυβέρνηση συμβασιοποίησε σε ολόκληρη την Ελλάδα όλα και όλα έργα περίπου 800 εκ. Ευρώ.!

Αυτά είναι τα γεγονότα και καλώς ή κακώς πρέπει να είναι σε όλους τους Σερραίους γνωστά.
Μέσα στη προεκλογική περίοδο μάλιστα δημοσιεύτηκαν επακριβώς και τα έργα που έχουν γίνει και όλα όσα δρομολογηθεί στις Σέρρες και η αλήθεια είναι ότι αυτά μας αφορούν καθώς χρόνια τώρα ήμασταν στο περιθώριο.


Θα τα αναφέρω επιγραμματικά καθώς όλα είναι στη διάθεση του καθενός που θέλει να ψάξει και να ενημερωθεί:

• 192.582.467€ για τη στήριξη των αγροτών στο Νομό Σερρών
• 7.401.360€ για υποδομές εκπαίδευσης και αθλητισμού στο Νομό Σερρών!
• 31.399.000€ για την αναβάθμιση των Δημόσιων κτιρίων του Νομού Σερρών!
• 35.625.909€ για τους δρόμους στο Νομό Σερρών!
• 7.186.200€ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομό Σερρών!
• 253.910,108€ για δράσεις εξωστρέφειας και ανάπτυξης στο Νομό Σερρών
• 8.963.376.00€ για υποδομές υγείας στο Νομό Σερρών

karamanlis-proti-katrouggalos

Όχι τα μαθηματικά δεν θα τα κάνω, αλλά χαίρομαι που όπως και να έχει μιλάμε για εκατομμύρια και όχι ψίχουλα όπως μιλούσαμε τις προηγούμενες δυο δεκαετίες, και φυσικά μετά την ολοκλήρωση του Νοσοκομείου μας.

Γιατί επιτέλους ο Νομός Σερρών μπήκε σε προτεραιότητα, και αυτό είναι γεγονός.


Το πόσα από αυτά τα έργα θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί και φυσικά το πώς θα αξιοποιηθούν την επόμενη ημέρα, αφορούν τόσο τις δημοτικές εκλογές , όσο και τις Περιφερειακές και εκεί θα έχουμε και πάλι την επιλογή με τη ψήφο μας, να κρίνουμε και μάλιστα αυστηρά.

Η δεύτερη ιστορική φάση του Κώστα Καραμανλή αφορά στο τραγικό γεγονός στα Τέμπη, όπου 57 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

Ο ίδιος ο Τσίπρας σε πρώτη φάση κατηγορούσε τη Κυβέρνηση, ενώ το τελευταίο διάστημα άρχισε να κατηγορεί και ο ίδιος τον Σταθμάρχη, λέγοντας μάλιστα πώς η τοποθέτηση του ήταν πολιτικό ρουσφέτι.

Δυστυχώς όμως η ζωή των συνανθρώπων μας δεν γυρίζει πίσω και ο Καραμανλής σαν πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ανέλαβε τη πολιτική ευθύνη, αν και κατά τη ταπεινή μου άποψη ο πολιτικός προϊστάμενος είναι αυτός στο Υπουργείο Μεταφορών και δεν άκουσα λέξη για αυτόν.

Προφανώς γιατί δεν λέγετε … Καραμανλής!

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι “βόλευε” για το «σκάνδαλο» το όνομα του Καραμανλή που λίγες μέρες πριν το δυστύχημα ήταν ένας από τους επίδοξους «διαδόχους» στην Κεντρική πολιτική σκηνή, για όλα όσα πρέσβευε, αλλά και για όλα όσα έκανε.

Μόνο που η ιστορία είναι αμείλικτη, σκληρή και δίκαιη, όπως και η ψήφος των πολιτών!

Συνεπώς οι Σερραίοι τον Καραμανλή στις Σέρρες δεν θα τον κρίνουν για τα Τέμπη, αλλά θα τον κρίνουν για το έργο του που έκανε, αλλά και για τις όποιες επιλογές του.

Ο ίδιος ο Καραμανλής στην επιστολή του προς τους Σερραίους ψηφοφόρους θεωρεί πως το να ξαναγίνει βουλευτής θα το κρίνουν οι Σερραίοι και αν τον εμπιστευθούμε θα νιώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να ξεπεράσουμε τις παθογένειες…

Και θα συνεχίσει να εργάζεται για τον τόπο μας.
Έτσι στις 21 Μαΐου θα αποφασίσουμε ο καθένας με γνώμονα την δική του αλήθεια!
Και πάντα ως Σερραίοι, που νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Τάσος Χατζηβασιλείου

tasos-chatzivasileiou-stathera-serres-e-vima

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στις προηγούμενες εκλογές πήρε με την πρώτη 16.000 σταυρούς αν και πρωτοεμφανιζόμενος στο Σερραικό ψηφοδέλτιο.

Παιδί της οικογένειας Μητσοτάκη , έπρεπε να αποδείξει πως μπορεί να στηρίξει τους Σερραίους που τον τίμησαν με την ψήφο του, και να δώσει προστιθέμενη αξία στο τόπο μας.

Όλοι γνωρίζουν πως όχι απλά βρέθηκε δίπλα στους ψηφοφόρους, αλλά βρέθηκε και δίπλα στον Πρωθυπουργό, ως στενός συνεργάτης του.
Μάλιστα βρίσκεται στους πολύ στενούς συνεργάτες που πήρε μαζί του ο Μητσοτάκης στην Αμερική και το …κογκρέσο!

Παράλληλα όμως είναι γεγονός πώς τα τελευταία 4 χρόνια έχει βρεθεί σε κάθε μικρό ή μεγάλο χωριό και δίπλα σε κάθε πολίτη Νεοδημοκράτη ή μη και πιστέψτε με
Έχει μεγάλη σημασία!

Με το φιλικό του χαρακτήρα, τη προσωπική επαφή, το γέλιο και το έμπρακτο ενδιαφέρον του κατάφερε να κερδίσει τους Σερραίους που τον κατατάσσουν δεύτερο σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Όχι ο Τάσος δεν έχει φέρει τα χρήματα που έφερε ο Καραμανλής στο Νομό μας και ούτε θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.
Έχει όμως προσπαθήσει και έχει βοηθήσει και μάλιστα προσωπικά, άτομα που από αλλού τους… έδιωχναν!

Ναι είναι ένας σύγχρονος πολιτικός, μορφωμένος και ευγενής που ήταν παρών, δίπλα στους Σερραίους κάθε φορά που δεν ήταν στην Αθήνα ή στο Εξωτερικό.
Έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον που έδειχνε σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και στους απλούς πολίτες των Σερρών καθημερινά την τελευταία τετραετία.
Και κέρδισε και ο ίδιος, όπως και όλοι αυτοί που τον πλησίασαν.

Έκανε πράξη την δημιουργία του τμήματος ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σέρρες, που είναι γεμάτο κόσμο και έχει σκοπό να κάνει κέντρο καινοτομίας για τις γυναίκες του Νομού μας (innovation lab for woman).
Θέλει να κάνει Σχολείο ψηφιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας στο Νομό μας, ενώ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών προχωρά την πιστοποίηση των αγροδιατροφικών προϊόντων, έτσι ώστε πιστοποιώντας τα προϊόντα μας να μπορούμε να τα εξάγουμε.
Ο Τάσος δεν ξέρω εφόσον εκλεγεί, αν θα υπουργοποιηθεί, μιας και στην ουρά βρίσκονται δεκάδες υποψήφιοι, αλλά σίγουρα έδωσε τις εξετάσεις τόσο εντός όσο και εκτός Νομού και τις πέρασε με …επιτυχία!

Φωτεινή Αραμπατζή

foteini-arampatzi-ipopsifia-vouleftis-nomos-serron

Η Φωτεινή Αραμπατζή εκλέγεται από το 2012 στο Νομό μας.

Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία τον Μάιο του 2012 και θήτευσε ως Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ως Τομεάρχης Τουρισμού.
Το 2019 έγινε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τομέα τα ψάρια και ήταν από τους πρώτους υφυπουργούς που αντικαταστάθηκαν παίρνοντας ως αντίδωρο το ρόλο της Αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου.

Όλοι γνωρίζουν για τον γάμο της με τον υποψήφιο σήμερα και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη Γιάννη Μαγκριώτη και με κουμπάρο τον αείμνηστο Άκη Τσοχατζόπουλο.

Στο πολυσέλιδο φυλλάδιο που διένειμε αναφέρει όλες τις προτάσεις της που εισακούστηκαν για αρδευτικά έργα στο νομό Σερρών.

Φυσικά δεν είδα ούτε έναν αγρότη μαζί της, καθώς πολλά από τα έργα που ανακοίνωσε φέρουν τις υπογραφές άλλων συνυποψηφίων της…

Εξάλλου το να κάνουν οι αγρότες τραπέζι και να μην καλούν την τέως υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και να καλούν τον πρώην Υπουργό Υποδομών κάτι θα λέει.

Δυστυχώς οι πολλές σελίδες που κάθισα και διάβασα, μου θυμίζουν τον μεγάλο άδειο τενεκέ, που κάνει απλά πολύ … θόρυβο!
Κάτι που ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι οι αγρότες και κάτι μου λέει πώς αντίστοιχα θα την ψηφίσουν ή θα την …μαυρίσουν!

Η ίδια γνωρίζει πώς είναι η τελευταία της ευκαιρία, καθώς η επιστήμη των μαθηματικών δυστυχώς είναι η πιο σκληρή από όλες.
Οφείλω να επιβραβεύσω τη κίνησή της “Μαζί πιο δυνατές” , που ναι μεν είναι μια προσπάθεια στήριξης των γυναικών, αλλά δυστυχώς χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια για να δημιουργηθεί…
Και όταν δημιουργήθηκε μπήκαν φώτα, επίσημοι και πολλή … γκλαμουριά!
Αλλά από ουσία …τίποτα!
Βλέπετε και αυτός ο προεκλογικός αγώνας δεν έχει …φραγμούς!

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης εξελέγη βουλευτής Σερρών για πρώτη φορά το 1996.

Μάλιστα λίγα χρόνια αργότερα βγήκε πρώτος και καλύτερος, ενώ τιμήθηκε τόσο με την θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και με αυτή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.
Τιμήθηκε στις ΗΠΑ και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντίων για τη συμβολή και το κοινοβουλευτικό του ενδιαφέρον σε θέματα του απόδημου Ελληνισμού, ενώ είναι αυτός που σε συνεργασία με τον Παυλόπουλο και τον Αλογοσκούφη χαρακτήρισε το σύνολο του Ν. Σερρών ως παραμεθόρια περιοχή με σημαντικά κίνητρα για τους κατοίκους μας.

Κατοχύρωσε τις Σέρρες ως έδρα της Κ. Μακεδονίας για την ίδρυση ΕΠΑ (εταιρία παροχής αερίου), ίδρυσε το Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στις Σέρρες και το σχολείο ειδικής Αγωγής στη Σιντική και όπως λέει και ο ίδιος είναι η τελευταία φορά που θα είναι υποψήφιος.

Το ερώτημα όμως γιατί είναι τόσα χρόνια βουλευτής μπορούν να το απαντήσουν μόνο οι ψηφοφόροι του.
Η αλήθεια είναι πώς ο Θεόφιλος δεν έχασε ποτέ τη πολιτική του δύναμη, γιατί οι Σερραίοι τον ψήφισαν για αυτά που τους υποσχέθηκε και έκανε πράξη.
Μπορεί να είναι ένας πολιτικός παλαιάς κοπής αλλά ποτέ δεν γέλασε τους ψηφοφόρους του, δεν έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις και για αυτό τιμήθηκε από τους συμπατριώτες μας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χαρακτηρισμός του νομού μας ως παραμεθόρια περιοχή που είχε και εξακολουθεί να έχει και σήμερα αντίκρισμα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Το επόμενο του στοίχημα όπως λέει είναι η λίμνη Κερκίνη και η τουριστική ανάπτυξη της με την στήριξη των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.
Με δημιουργία υποδομών τόσο στο λιμάνι , όσο και τον περιβάλλοντα χώρο, έτσι ώστε η λίμνη να γίνει ισχυρός τουριστικός προορισμός.
Δεν ξέρω αν θα το καταφέρει, αλλά χαίρομαι καθώς είναι η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που άκουσα από βουλευτή στο Νομό μας, ανεξαρτήτου κόμματος ή ιδεολογίας.

Βέρρος Κωνσταντίνος

Ο κ. Βέρρος Κωνσταντίνος το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γιορτάσει τη γιορτή του στις 21 Μαΐου.

Δυστυχώς ο προεκλογικός χρόνος που δίνεται σε κάθε νέο υποψήφιο βουλευτή είναι συνήθως κάτι περισσότερο από 21 μέρες.
Ο κ. Βέρρος είναι λογιστής και γνωστός διοργανωτής εκδηλώσεων στο Νομό Σερρών και υπεύθυνος για τις λογιστικές υπηρεσίες του στους δήμους και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε ολόκληρο το Δήμο Βισαλτίας, το Δήμο Σερρών αλλά και σε δημοτικές επιχειρήσεις στο Δήμο Ηράκλειας και τον Δ.Εμμανουήλ Παππά.

Παράλληλα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Σερρών ενώ είναι ο διοργανωτής της πολυδάπανης Πολιτείας των Ευχών και της Μασκαράτας, όλα τα τελευταία χρόνια.
Το πόσο καλά ή κακά τα πάνε οι δημοτικές επιχειρήσεις και οι εκδηλώσεις αυτές είναι στη κρίση των Σερραίων πολιτών.

Άλλωστε ο ίδιος τις διοργανώνει, δεν τις … προγραμματίζει!
Και πάνω από όλα τις κοστολογεί
Όπως για παράδειγμα τον γνωστό αρκούδο των Σερρών, τον … “Σερρευχούλη”.

Πρόσφατα δήλωσε το ενδιαφέρον του για την προεδρία του Επιμελητηρίου Σερρών αλλά καθώς «μετρήθηκε» απέσυρε το ενδιαφέρον του, ενώ σήμερα προβάρει τις δυνάμεις του, ως υποψήφιος βουλευτής.

Δυστυχώς αυτές τις λίγες μέρες δεν άκουσα κάποιο πολιτικό επιχείρημα, μια δήλωση, μια συνέντευξη βρε παιδί μου, για να μπορέσω να κρίνω τουλάχιστον την .. πολιτική του αξία καθώς η υπόλοιπη είναι τουλάχιστον “πλούσια” σε περιεχόμενο.
Βλέπεις το θέμα είναι να ανοίξει η πόρτα, με την κατεύθυνση πολλές φορές να είναι … αδιάφορη!

Φωτεινή Βαδικόλιου

foteini-vadikoliou-serres-e-vima-afieroma-nea-dimokratia

Η Φωτεινή Βαδικόλιου κατάγεται από τη Νιγρίτα όπου όπως βλέπω διατηρεί και το πολιτικό της γραφείο.
Είναι η kinder έκπληξη του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στις Σέρρες, μετά τη «φυγή» της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου κ. Χρυσάνθης Παλάζη που για προσωπικούς λόγους, δήλωσε υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα την δέχτηκε και μετά από μέρες η ίδια αποχώρησε!
Το πως και το γιατί δεν είναι της στιγμής, όπως και όλα όσα προηγήθηκαν και …ακολούθησαν

Το θέμα μας σήμερα είναι η κ. Βαδικόλιου που υπενθυμίζουμε πως είχε ξανακατέβει σε βουλευτικές εκλογές το 2015 και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς για τη Νέα Δημοκρατία.
Και πάλι βάζει πλάτη και αυτό της το … παραδεχόμαστε!
Ο πατέρας της είναι Αντιδήμαρχος στο Δήμο Βισαλτίας ενώ η ίδια διατηρεί κατάστημα εστίασης. “Γιατί κάποιοι άνθρωποι, έχουμε αυτό το χρέος να καλούμαστε στα δύσκολα να στηρίξουμε τα πιστεύω μας, λέει η ίδια και σίγουρα δεν θα ήμουν αυτή που θα έκανε ποτέ πίσω στα δύσκολα” είπε με την ανακοίνωσή της και μόνο για την δύσκολη επιλογή της, της βγάζουμε το καπέλο και της ευχόμαστε τα … καλύτερα!

Βασιλική Δρουμπλή

Η Βασιλική (Βάσω) Δρουμπλή κατάγεται από την Τερπνή Σερρών και είναι οικονομολόγος.
Είναι παντρεμένη και νέα μητέρα μιας υπέροχης μπέμπας. Ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής. Και θεωρεί ότι η αποχή και η απολιτικοποίηση δεν ταιριάζουν σε μια γενιά που θέλει να φέρει την αλλαγή, εκπροσωπώντας τους νέους.
Είναι αλήθεια πώς η κ. Δρουμπλή μπλέχτηκε σε μια δύσκολη συγκυρία για τη Νέα Δημοκρατία στις Σέρρες και αποφάσισε να στηρίξει στα δύσκολα τη παράταξη, να μειώσει το όριο ηλικίας στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά να επικοινωνήσει το έργο της παράταξης σε ένα δύσκολο και απαιτητικό ακροατήριο.
Της ευχόμαστε τα καλύτερα!
Και να δει την μπέμπα της γερή και … δυνατή!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ιωάννα Μαλέσκου: «Όταν ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου, κάποιες γυναίκες του χώρου έκαναν ανήθικα...

Την Ιωάννα Μαλέσκου υποδέχθηκε στο πλατό του The 2Night Show ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η παρουσιάστρια του ΟΡΕΝ μίλησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (20/5) για...

Super Κική για τον σύντροφό της: «Με έκανε να απελευθερωθώ στο σεξ και...

Συνέντευξη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου παραχώρησε η Super Κική μαζί με τον σύντροφό της, Κώστα TSamurai. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης η influencer...

Βάνα Μπάρμπα: «Όταν πήγα στα Όσκαρ ήταν η πρώτη φορά που έβαλα ποτέ...

«Δεν είμαι ικανή να στηρίξω ένα γάμο, αγαπώ την ελευθερία μου» αποκάλυψε μεταξύ άλλων η Βάνα Μπάρμπα. Σήμερα Δευτέρα (20.05.2024) η Βάνα Μπάρμπα μίλησε στην...

Λένα Ζευγαρά: «Το τελευταίο διάστημα περνάω τέλεια μόνο με τη δουλειά μου»

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου φιλοξενήθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (20/5) η Λένα Ζευγαρά. Η δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια άνοιξε τα χαρτιά της στην κάμερα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Συμμετέχει το 4ο Γυμνάσιο Σερρών στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο της Κωνσταντινούπολης.

Το 4ο Γυμνάσιο Σερρών ευτύχησε να συμμετάσχει φέτος στο 1ο  Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη...

Καλομοίρα: «Έχω έτοιμο τραγούδι για την Eurovision αλλά δεν με θέλουν λόγω συμφερόντων, δεν θα παρακαλέσω»

«Στεναχωρήθηκα που δεν μου έγινε πρόταση για την Eurovision», αποκάλυψε η Καλομοίρα. Στην κάμερα του Open μίλησε η γνωστή τραγουδίστρια για το νέο της τραγούδι,...

11 μυστικά που η βιομηχανία της μόδας δεν θέλει να γνωρίζετε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι διασημότητες φαίνονται πάντα τόσο υπέροχες και τόσο νεότερες από την ηλικία τους; Σίγουρα, έχουν μια ολόκληρη στρατιά ειδικών που...

Συνέχισε να διαβάζεις