16/04/2024
20.4 C
Serres

Νίκη Κεραμέως: Πάνω από 13.500 εγγραφές για την επιστολική ψήφο

Array

Τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη και τη συμβολή της στην καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ανέπτυξε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως από τη Γάνδη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ η Υπουργός επεσήμανε ότι «στην Ελλάδα είναι ένα θέμα το οποίο ήδη έχουμε ξεκινήσει να το επεξεργαζόμαστε σε βάθος,

δηλαδή το πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να μας βοηθήσει στη διαχείριση του Δημοσίου και στη βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού». 

Όπως τόνισε η κ. Κεραμέως, ένα από τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στη χώρα μας αφορά στη χρήση εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μπορούν να προβλεφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου σε ανθρώπινο δυναμικό μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Για παράδειγμα, «χάρη στην ψηφιοποίηση χρειαζόμαστε λιγότερο κόσμο σε κάποιες υπηρεσίες, χρειαζόμαστε όμως περισσότερο κόσμο σε κάποιες άλλες που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία των δασών,

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης κ.α. Συνεπώς, αυτό το εργαλείο μας βοηθάει στο να προβλέπουμε με πιο στοχευμένο τρόπο ποιες θα είναι οι ανάγκες του Δημοσίου μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», τόνισε η Υπουργός.

Εξάλλου, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών, η κυρία Κεραμέως πραγματοποιεί επαφές με Έλληνες που κατοικούν, στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο αλλά και την Ολλανδία προκειμένου να τους ενημερώσει για την επιστολική ψήφο.

 «Στις επερχόμενες Ευρωεκλογές οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά μέσω επιστολικής ψήφου. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται η επιστολική ψήφος στην χώρα μας.


Η πλατφόρμα άνοιξε πριν από περίπου μία εβδομάδα και έχουμε ήδη πάνω από 13.500 εγγραφές, από 80 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Η επιστολική ψήφος ισχύει και για τους Έλληνες που κατοικούν εντός Επικράτειας.

Όποιος θέλει να μπορεί να ψηφίσει με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές, αρκεί να έχει εγγραφεί στο epistoliki.ypes.gov.gr μέχρι τις 29 Απριλίου».

Εν συνεχεία η Υπουργός αναφέρθηκε στις πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας που εγγυώνται το αδιάβλητο της διαδικασίας σημειώνοντας ότι «η χώρα μας άργησε να θεσπίσει την επιστολική ψήφο, ωστόσο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπορούμε να υιοθετήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς.» 

Για τις Διοικήσεις φορέων η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε στην ταχεία εξέλιξη της διαδικασίας η οποία υλοποιείται υπό το ΑΣΕΠ.


Όπως επεσήμανε έχουν ήδη υποβληθεί 1.048 αιτήσεις για θέσεις διοικητών, υποδιοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ σύντομα θα διεξαχθεί για πρώτη φορά οριζόντιο τεστ δεξιοτήτων για τις θέσεις αυτές.

« Την περασμένη εβδομάδα το ΑΣΕΠ δημοσιοποίησε παραδείγματα θεμάτων για να καταλάβουν οι υποψήφιοι το είδος της δοκιμασίας, η οποία έχει επαγωγικό συλλογισμό, παραγωγικό συλλογισμό , πραγματικά σενάρια επαγγελματικής κατάστασης», είπε η Υπουργός.

Οι πρώτοι 15 του τεστ δεξιοτήτων θα περάσουν στην επόμενη φάση που είναι η μοριοδότηση και ακολουθεί η συνέντευξη.

«Είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που γίνεται τέτοια διαδικασία για τις υψηλόβαθμες θέσεις του Δημοσίου, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα γίνει για όλους τους επικεφαλής φορέων του Δημοσίου.». 

Η υπουργός αναφέρθηκε και στη δημοσίευση της προκήρυξης για 1.213 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία.

«Είναι οι πρώτες προσλήψεις που γίνονται μετά από 14 χρόνια στην Δημοτική Αστυνομία. Είναι ένας ακόμη τρόπος ενίσχυσης της τοπικής Αυτοδιοίκηση, των Δήμων μας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» είπε.

Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 70 εκ. € από τον ΕΛ.Γ.Α., για ζημίες έτους 2023

Στη Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 ο Σερραίος Μιχάλης Πισκιούλης

Αποκαθήλωση Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Παράταση ζωής στον Κασσελάκη!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δήμος Σερρών: Πρόταση για προπονητικό κολυμβητήριο με πρωτοβουλία Χατζηβασιλείου!

Από το Δήμο Σερρών κατατέθηκε πρόταση για προπονητικό κολυμβητήριο, μέσω του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η δημοτική αρχή, προσπαθώντας...

Αυξήσεις στους μισθούς ζητά η ΓΣΕΕ προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία

24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ για αύριο Τετάρτη ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια. Παρά την ηχηρή απουσία της...

Άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΙΠΑΕ

Το Νοέμβριο του 2021 ο τότε δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο τότε Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κος Αθανάσιος Καϊσης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με 14 σημεία...

Κλινικό Φροντιστήριο για επαγγελματίες υγείας τη Παρασκευή από την ΤΟΜΥ στην αίθουσα της...

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σερρών σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσηλευτών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.- Π.Φ.Υ.-Ε.Σ.Υ διοργανώνουν κλινικό φροντιστήριο σε επαγγελματίες υγείας με θέμα: «Αναζητώντας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

Ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών πρόκειται να οργανώσει την 14η παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών με τον τίτλο «Μουσικοί από τα θρανία» στις 17η Απριλίου 2024...

Ποιες αλλεργίες επιδεινώνονται όταν βρέχει – Τι να κάνετε

Η βροχή μπορεί να επιδεινώσει ορισμένες αλλεργίες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αλλεργίες σε ορισμένες γύρες, μούχλα, σκόνη και γρασίδι. Όταν πέφτει βροχή σε αυτά τα...

Παναγιώτης Χατζηδάκης: Έχω απολυθεί από εταιρεία που ίδρυσα, ήταν το μεγαλύτερο χαστούκι

Υπήρξε μια περίοδος που δεν είχα λεφτά ούτε για να πάρω το τρένο, ανέφερε σε συνέντευξη Ο Παναγιώτης Χατζηδάκης μίλησε για τις επαγγελματικές του...

Συνέχισε να διαβάζεις