Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Οικονόμου: Ο Κ. Καραμανλής πρέπει να καταθέσει τη δική του άποψη στη Βουλή

«Να μην επιτρέψουμε η τραγωδία να μετατραπεί σε εμφύλιο πόλεμο».

«Ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής και θεωρώ ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ο ίδιος πρέπει να προσέλθει και να καταθέσει τη δική του άποψη. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα επιλέξει να τοποθετηθεί».

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στον τ. υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την υποχρέωση του προσωπικού πολιτικού της χώρας «να συμβάλει γόνιμα και ορθά, ώστε ο πολίτες να πάρουν τις απαιτούμενες απαντήσεις για το τραγικό δυστύχημα».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση «έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί. Παράλληλα, ανέλαβε την ευθύνη να διασφαλίσει ότι η διερεύνηση των αιτιών θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα. Μετά τα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα και τις μαρτυρίες, αναδεικνύονται συμπεριφορές, νοοτροπίες και παθογένειες που προφανώς δεν είναι τωρινές αλλά διαιωνίζονται. Προτεραιότητά μας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις συμπεριφορές».

Parfait

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «όλοι θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, χωρίς υπεκφυγές και αυτοεξαιρέσεις. Ψέματα και συμψηφισμοί δεν χωρούν», είπε και κατήγγειλε «μέρος της αντιπολίτευσης που δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Για παράδειγμα, ο κ. Σπίρτζης, επί 4,5 χρόνια υπουργός Μεταφορών, εμφανίστηκε δέκα μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα. Όσα είπε ήταν ένα θλιβερό μνημείο κυνισμού και ψεμάτων. Είναι περίσσευμα θράσους να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο σιδηρόδρομος λειτουργούσε ρολόι και τώρα, ξαφνικά, επί της τωρινής κυβέρνησης εμφανίστηκαν όλα τα προβλήματα».

Αναφορικά με τους νέους προέδρους του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ και το γεγονός ότι αμφότεροι αποτελούσαν και κατά το παρελθόν στελέχη των εν λόγω προβληματικών Οργανισμών, όπως τόνισε, «αποτελούν τις μεταβατικές διοικήσεις των οργανισμών για την επόμενη μέρα. Θα γίνει διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να προσελκύσουμε κατάλληλους ανθρώπους, ώστε να έχουμε πιο αποτελεσματική διοίκηση».

Επεσήμανε δε πως «δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από την αλληλουχία ανθρώπινων λαθών.

Τα όσα έρχονται στο φως μαρτυρούν την εκδήλωση μιας σειράς παθογενειών, νοσηρών νοοτροπιών στη λειτουργία του κράτους. Αντίστοιχες συμπεριφορές είχαμε στο παρελθόν και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς. Η κυβέρνηση συγκρούεται με αυτού του είδους τις λογικές.

Στο κομμάτι των συγκοινωνιών δεν καταφέραμε να τρέξουμε με τους ρυθμούς που θέλαμε, άμεσα θα γίνει ό,τι απαιτείται ώστε να εκλείψουν τέτοιες λογικές, που έπαιξαν τον ρόλο τους στο τραγικό συμβάν».

Για τα τελευταία περιστατικά βίας κατά των πολιτικών, σχολίασε:

«Καταδικάζουμε χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις αυτού του είδους την τυφλή βία. Την έχει πληρώσει ακριβά η κοινωνία στο παρελθόν. Η κυβέρνηση και το κόμμα μας έχουν διαρκές ανοιχτό μέτωπο με όσους χρησιμοποιούν βία. Οι συμπεριφορές αυτές, η έκφραση και υιοθέτηση βίας, η περίπτωση η τραγωδία να μετατραπεί σε εμφύλιο πόλεμο είναι κάτι που ξαναζήσαμε, το μάθαμε και το πληρώσαμε. Να μην επιτρέψουμε σε κάποιους, αν υπάρχουν, να το πετύχουν ξανά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τις συνέπειες της κατάρρευσης της SVB, εκτίμησε ότι «δεν φαίνεται να έχει οποιαδήποτε απειλή για το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη και τη χώρα μας. Βεβαίως όλα αυτά τα πράγματα τα παρακολουθούμε με πιο αυξημένη ευαισθησία σε σχέση με το παρελθόν».

Έκανε παράλληλα γνωστό ότι «μεθαύριο Τετάρτη θα καταβληθεί με εμβόλιμη πληρωμή η προκαταβολή των επικουρικών συντάξεων» και ότι «μέσα στον Μάρτιο μπαίνουν σε εφαρμογή δύο βασικές δράσεις για τη στέγη των νέων».

Στην ερώτηση αν προωθείται η ιδιωτικοποίηση του νερού, απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση νερού».

Επιβεβαίωσε εξάλλου ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό που «θα ισχύσει από την 1η Απριλίου».

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Λονδίνο – Σέρρες – Τέμπη χωρίς σύστημα ασφαλείας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version