25/05/2024
14.3 C
Serres

Οκτώ λόγοι για να κάνετε σεξ -ακόμα- πιο συχνά!

Array

Δεδομένου ότι τόσοι πολλοί από εμάς έχουν απίστευτα πολυάσχολη ζωή, μπορεί να είναι δύσκολο να χωρέσει στην καθημερινότητά μας μια υγιής σεξουαλική ζωή.

Ειδικά αν δεν αναγνωρίζετε ή δεν καταλαβαίνετε ότι το σεξ μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα οφέλη πέρα ​​από την απόλαυση της στιγμής.

Ωστόσο, η απόλαυση εκείνης της στιγμής είναι ένα αρκετά μεγάλο όφελος για να κάνει ο καθένας από εμάς το σεξ προτεραιότητα στη ζωή του. Το να κάνετε πράγματα που είναι ευχάριστα με τον/τη σύντροφό σας είναι απίστευτα σημαντικό για την ψυχική σας υγεία και την υγεία της σχέσης σας.

Εάν η διασκέδαση δεν είναι αρκετή για να σας πείσει να βάλετε το σεξ στο πρόγραμμά σας το συντομότερο δυνατό, τότε ίσως τα οφέλη του σεξ για την υγεία σας να είναι.

Δείτε 8 ευεργετικές δράσεις του σεξ που υποστηρίζονται από την επιστήμη:

Προάγει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα

Το συχνό σεξ μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε ένα πιο υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Μια πρόσφατη ερευνητική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έκαναν συχνό σεξ, το οποίο όριζαν ως 1 έως 2 φορές την εβδομάδα, είχαν περισσότερη ανοσοσφαιρίνη Α (IgA) στον οργανισμό τους από άλλους. Το συγκεκριμένο αντίσωμα, που ζει μέσα στον βλεννογόνο ιστό, είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού έναντι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, ή του HPV, καθώς και άλλων λοιμώξεων.

Το σεξ μπορεί να αυξήσει τη γνώση

Μελέτες έχουν δείξει συσχέτιση μεταξύ υγιούς σεξουαλικής ζωής και καλύτερης γνώσης σε ηλικιωμένους άνδρες. Μια μελέτη του 2016 σε άτομα και των δύο φύλων μεταξύ 50 και 89 ετών, διαπίστωσε ότι οι σεξουαλικά ενεργοί άνδρες είχαν αυξημένη γνωστική λειτουργία, η οποία μετρήθηκε με την ακολουθία αριθμών και την ανάκληση λέξεων. Οι γυναίκες είχαν το ίδιο όφελος όσον αφορά την ανάκληση λέξεων αλλά όχι την ακολουθία αριθμών. Ωστόσο, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που ήταν πιο σεξουαλικά ενεργές τα πήγαν καλύτερα στη δοκιμή στη μελέτη από εκείνους που έκαναν λιγότερο σεξ.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Το σεξ μπορεί να μειώσει τον πόνο

Γερμανοί ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα σε 1.000 άτομα που υποφέρουν από πονοκεφάλους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 30% των ατόμων με αρθριτική κεφαλαλγία και το 60% αυτών με ημικρανίες βρίσκουν μερική ή ολική ανακούφιση από τον πόνο τους εάν κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου. Αυτό οφείλεται σε μία ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού, ενώ βρέθηκε πως και η διέγερση χωρίς οργασμό μπορεί επίσης να λειτουργήσει για την ανακούφιση του πόνου – καθιστώντας αυτό ένα μεγάλο όφελος για την υγεία του τακτικού σεξ.

Το σεξ και οι οργασμοί μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο σας

Σύμφωνα με το National Sleep Foundation, η σεξουαλική δραστηριότητα έχει ορμονικά οφέλη για τον ύπνο. Κατά τη διάρκεια του σεξ, το σώμα απελευθερώνει ωκυτοκίνη, ντοπαμίνη και ενδορφίνες – ορμόνες που βοηθούν στη μείωση του άγχους και του στρες ενώ είναι επίσης υπεύθυνες για την πρόκληση υπνηλίας. Αφού επιτευχθεί οργασμός, μια άλλη ορμόνη που ονομάζεται προλακτίνη και βοηθά στη χαλάρωση απελευθερώνεται στο σώμα. Μια ερευνητική μελέτη έδειξε ότι το επίπεδο προλακτίνης στο σώμα μετά τη σεξουαλική επαφή είναι 400% μεγαλύτερο από ό, τι μετά τον αυνανισμό. Ακόμα μια δικαιολογία για να απολαύσετε το συχνό σεξ!

«Χαλαρώστε» το άγχος σας

Έρευνες έχουν δείξει ότι η αγκαλιά και άλλες μορφές μη σεξουαλικής επαφής μπορούν να κάνουν τον εγκέφαλό σας να απελευθερώσει ωκυτοκίνη στο σώμα. Η τελευταία προκαλεί την απευλευθέρωση ντοπαμίνης και σεροτονίνης, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη και η νορεπινεφρίνη. Αν μόνο το άγγιγμα μπορεί να τα κάνει όλ’ αυτά, είναι λογικό ότι το σεξ μπορεί εύκολα να μειώσει το άγχος στο σώμα και στο μυαλό. Το 2019, οι ερευνητές έδειξαν ότι η σεξουαλική οικειότητα με έναν σύντροφο βοήθησε να επανέλθουν τα επίπεδα κορτιζόλης στα φυσιολογικά επίπεδα, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.


Αυξήστε τη λίμπιντό σας

Κάθε φορά που κάνετε σεξ, θα μαθαίνετε λίγο περισσότερα για το τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει και τι λειτουργεί για εσάς και τι δεν λειτουργεί. Επίσης τι αρέσει και δεν αρέσει στον/στην σύντροφό σας και τι λειτουργεί από αυτόν και τι όχι. Με απλά λόγια, η καλύτερη σεξουαλική εμπειρία τείνει να αυξήσει την επιθυμία σας για σεξ. Θα άξιζε τον κόπο να αφιερώσετε λίγο ποιοτικό χρόνο εστιάζοντας στα προκαταρκτικά παιχνίδια. Η έρευνα δείχνει ότι περίπου το 18% των γυναικών είναι σε θέση να φτάσει σε οργασμό μόνο από τη διείσδυση, ενώ το 33,6% των γυναικών αναφέρουν ότι απαιτείται διέγερση της κλειτορίδας για να έχουν οργασμό.

Ειδικά οφέλη για την υγεία των γυναικών

Κατά τη σεξουαλική διέγερση, ενεργοποιείται το πυελικό έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι οι μύες συστέλλονται ανταποκρινόμενοι στην ευχαρίστησή σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του πυελικού εδάφους με αποτέλεσμα:

  • Βελτιωμένο έλεγχο της ουροδόχου κύστης
  • Μειωμένη ακράτεια
  • Βελτιωμένη γονιμότητα
  • Ανακούφιση από εμμηνορροϊκές και προεμμηνορροϊκές κράμπες
  • Αυξημένη κολπική λίπανση
  • Πιθανή προστασία από ενδομητρίωση
  • Λιγότερο πόνο κατά τη συνουσία
  • Μειωμένο κίνδυνο κολπικής πρόπτωσης

Επιπλέον, οι γυναίκες που παραμένουν σεξουαλικά ενεργές μετά την εμμηνόπαυση είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κολπική ατροφία, η οποία είναι η λέπτυνση των κολπικών τοιχωμάτων. Η κολπική ατροφία μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά επώδυνο σεξ και πόνο κατά την ούρηση.

Ειδικά οφέλη για την υγεία των ανδρών

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του σεξ για τους άνδρες είναι ο μειωμένος κίνδυνος καρκίνου του προστάτη. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που είχαν συχνότερη επαφή πέους-κόλπου διέτρεχαν λιγότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Ομοίως, μια μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι άνδρες που είχαν μέσο εβδομαδιαίο όρο εκσπερμάτωσης 4,6 έως 7, είχαν 36% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη πριν από την ηλικία των 70 ετών.

Για τους άνδρες, το σεξ έχει δείξει ότι επηρεάζει ακόμη και τα ποσοστά θνησιμότητας. Μια μελέτη ανέφερε ότι οι άνδρες που είχαν συχνά οργασμούς (ορίζονται ως δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα) είχαν 50% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από εκείνους που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.


Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αίτημα Χατζηβασιλείου στον ΟΚΑΝΑ για διεύρυνση των υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Πρόταση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τον κατεξοχήν φορέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα, για την επέκταση των υφιστάμενων υπηρεσιών του και την...

Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας – Ισχυρότερη και καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον

Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, στην οποία τονίζεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην πολιτική της ΕΕ για την...

Την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή ζήτησε ο Κώστας Μπούμπας

Ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του...

ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ: Διοργάνωσαν ημερίδα για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας

Ι. Καϊτεζίδης: «Ο ΟΕΥ είναι το κανονιστικό μας Δίκαιο, το Σύνταγμα των Δήμων μας» Χρήσιμος οδηγός και ίσως το πιο βασικό εργαλείο που θα βοηθήσει...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η Πάρις Χίλτον φορούσε προσθετική κοιλιά όσο περίμενε τα παιδιά της μέσω παρένθετης μητέρας

Ήθελε επίσης να μάθει πώς «νιώθεις όταν είσαι έγκυος, ακόμα και αυτό τον τόσο μικρό τρόπο» Η Πάρις Χίλτον αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για το ταξίδι...

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΔΥΠΑ & Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης επίδειξης μόδας «ΗΧΩ», που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 22 Μαΐου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, από την 2η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Θεσσαλονίκης,...

Γιώργος Δούκας: Το δέσανε σχοινί κορδόνι ότι εγώ τα έχω με τη Σοφία Αλιμπέρτη, ότι χώρισε τον Γιάννη Πάριο για εμένα

Η Σοφία έκανε μία δήλωση ότι «περνάω καλά με τον Δούκα», εξηγεί ο τραγουδιστής Ο Γιώργος Δούκας έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την επαγγελματική του...

Συνέχισε να διαβάζεις