25/05/2024
17.1 C
Serres

Παναγιώτης Καρίπογλου: Έχω αποδείξει ότι θέλω και μπορώ!

Array

Πολιτική σημαίνει να τρυπάς σκληρά σανίδια, αργά και σταθερά, με πάθος και με μέτρο ταυτόχρονα μας λέει ο Παναγιώτης Καρίπογλου, που θεωρεί πως ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών έχει σοβαρά εχέγγυα και για την περαιτέρω πολιτική του διαδρομή.

Όσο για την ανάταξη του νομού Σερρών, μπορεί να προϋποθέτει γενναία κίνητρα για επενδύσεις, αλλά όπως ο ίδιος πιστεύει, μόνο η σοσιαλδημοκρατία, με ενίσχυση του κράτους πρόνοιας και των κοινωνικών δομών και ένα νέο προσανατολισμό προς τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, μπορεί να τα καταφέρει.

SocialProfile: Κύριε Καρίπογλου είστε για πρώτη φορά υποψήφιος και μάλιστα σε χρόνια που δεν είναι αυτονόητη η εκλογική παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην επόμενη βουλή.

Θεωρείτε πως η παρουσία σας προσδίδει προστιθέμενη αξία στο Σερραϊκό ψηφοδέλτιο;

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Παναγιώτης Καρίπογλου: Αποφάσισα να συμμετάσχω στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ., κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Κινήματος, Νίκου Ανδρουλάκη, ήδη από τις πρώτες ημέρες της εκλογής του.

Ουδέποτε έθεσα οποιαδήποτε προϋπόθεση για να είμαι υποψήφιος, αντίθετα θέλω και εγώ, όπως και οι συνυποψήφιοί μου, να βοηθήσουμε στην άνοδο των ποσοστών της παράταξης στο νομό Σερρών.

Πιστεύω ότι κάθε νέος άνθρωπος που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά έχει και μια προστιθέμενη αξία να προσφέρει.

SocialProfile: Από το 2012 και μετά, ποτέ το ΠΑΣΟΚ ούτε κεντρικά, ούτε τοπικά κατάφερε να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.


Κακά ψηφοδέλτια, έλλειψη στελεχών, ή απλά έχασε το ΠΑΣΟΚ την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού;

Παναγιώτης Καρίπογλου: Το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια της κρίσης των μνημονίων πλήρωσε αφενός κάποια δικά του λάθη για επιλογές προσώπων που προκάλεσαν, αφετέρου έπεσε θύμα μιας επικοινωνιακής καταιγίδας ότι δήθεν για όλα τα κακά της μεταπολιτευτικής Ελλάδας έφταιξε και μόνο η δική του διακυβέρνηση.


Το τελευταίο έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά αντίθετα, έγινε κατανοητό στον κόσμο πως το μόνο κόμμα που έκανε τομές στην ελληνική κοινωνία και την οδήγησε στην Ευρώπη ήταν το ΠΑΣΟΚ.

SocialProfile: Πως αποφασίσατε να συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Σερρών και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που προβλέπεται να εκλεγεί μόνο ένας βουλευτής;

Τι πιστεύετε πως μπορεί να αλλάξει σε αυτές τις εκλογές;


Παναγιώτης Καρίπογλου: Όπως προείπα, για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του κινήματος στο νομό Σερρών, καταλυτική υπήρξε και η επιθυμία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να βοηθήσω στην προσπάθεια για την ανάταξη της παράταξης.


Η εκλογή ή μη βουλευτή δεν είναι κάτι που μας αφορά αυτή τη στιγμή – την ώρα της μάχης.

Αντίθετα όλους μας απασχολεί η καλύτερη πορεία του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας.


Στις εκλογές αυτές περιμένουμε ότι θα αποκατασταθεί η πολιτική τάξη και ο κόσμος θα αποδώσει στο ΠΑΣΟΚ το θετικό πρόσημο που του ανήκει, για την συνέπεια και την σοβαρότητα με την οποία πολιτεύθηκε όλα τα χρόνια της κρίσης.

SocialProfile: Πόσο εύκολο είναι για έναν ελεύθερο επαγγελματία να συμμετέχει σε έναν προεκλογικό αγώνα με μεγάλες απαιτήσεις;

Και μάλιστα όταν ταυτόχρονα θα πρέπει να εργάζεται για να εξασφαλίσει τον άρτο τον … επιούσιο;

Παναγιώτης Καρίπογλου: Δυστυχώς τα πράγματα είναι όπως τα υπονοείτε.

Για ένα ελεύθερο επαγγελματία, για έναν αυτοαπασχολούμενο, οι εκλογές είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία.


Το δικό μας επάγγελμα, αυτό του δικηγόρου, είναι πολύ απαιτητικό και απαιτεί αφοσίωση και πολύ χρόνο.

Δεν μπορούμε όμως να σταματήσουμε και να σπαταλήσουμε τις ώρες που θα θέλαμε για τις εκλογές, καθώς πρέπει να είμαστε συνεπείς με τους εντολείς μας και ταυτόχρονα φυσικά και να βιοποριζόμαστε.

SocialProfile: Ο νομός Σερρών συνεχίζει να βρίσκεται στο βάθος τόσο της απασχόλησης, όσο και του εισοδήματος σε όλη την χώρα.

Μετά από τρία μνημόνια, τι πιστεύετε πως πρέπει να αλλάξει, έτσι ώστε να βγούμε από την κρίση και να περάσουμε στην ανάπτυξη;

Παναγιώτης Καρίπογλου: Ο νομός Σερρών τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχει καταστεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Με την κάθετη πτώση της γεωργίας, που ουσιαστικά εκδιώχθηκε από τον τόπο μας, δεν έμεινε καμία άλλη πλουτοπαραγωγική πηγή στην περιοχή μας.


Τα μνημόνια και η κρίση που ακολούθησε, αποκάλυψαν πλήρως το πρόβλημα και σήμερα καλούμαστε να διαχειριστούμε τα συντρίμμια μιας σειράς λανθασμένων πολιτικών για τις Σέρρες.


Η ανάταξη του νομού μας προϋποθέτει, λοιπόν, γενναία κίνητρα για επενδύσεις και σίγουρα ένα αναπτυξιακό συνέδριο, προκειμένου να καταγραφούν με επιστημονικό τρόπο τα πλεονεκτήματα που έχουμε, αλλά και οι προτεινόμενες λύσεις.

SocialProfile: Τι έχει να περιμένει ο Σερραίος πολίτης από εσάς σε περίπτωση που εκλεγείτε;

Μπορείτε να ανταποκριθείτε στις μεγάλες προσδοκίες των συμπολιτών μας;

Παναγιώτης Καρίπογλου: Προσωπικά πιστεύω ότι έχω αποδείξει στην σερραϊκή κοινωνία κατά τη δεκαετή μου θητεία ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών ότι θέλω και μπορώ να παρεμβαίνω επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και να βοηθώ, όσο μπορώ, για να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Οι δράσεις μας στη δεκαετία αυτή ξεπέρασαν κάθε άλλο Δικηγορικό Σύλλογο στη χώρα, ενώ πραγματοποιήσαμε και δύο πολύ μεγάλες πανελλήνιες οργανώσεις φέρνοντας επισκέπτες και χρήματα στο νομό Σερρών.

Όλα αυτά αποτελούν θεωρώ σοβαρά εχέγγυα και για την περαιτέρω πολιτική μου διαδρομή.

SocialProfile: Πόσο εύκολη θεωρείτε ότι είναι η όποια «αλλαγή» με την σημερινή πολιτική και κυρίως οικονομική κατάσταση;

Είστε σε θέση να σπάσετε τους μηχανισμούς που προκαλούν αδράνειες και εμποδίζουν τις θετικές δράσεις;

Παναγιώτης Καρίπογλου: Ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχούν οι μηχανισμοί και τα κατεστημένα συμφέροντα.

Και είναι αλήθεια ότι για να «πειράξεις» τους μηχανισμούς είναι και δύσκολο και επώδυνο.

Όταν ξεκίνησα την προεκλογική μου εκστρατεία, δημοσίευσα μια φράση του Μαξ Βέμπερ στην οποία πιστεύω, αποτελεί οδηγό στην πορεία μου και απαντά στην ερώτησή σας:

«Πολιτική σημαίνει να τρυπάς σκληρά σανίδια, αργά και σταθερά, με πάθος και με μέτρο ταυτόχρονα.

Ισχύει άλλωστε απόλυτα, κι όλη η ιστορική πείρα το βεβαιώνει, ότι δεν θα κατόρθωνε κανείς το εφικτό, εάν δεν κυνηγούσε πάλι και πάλι μέσα σε τούτο τον κόσμο το ανέφικτο».

SocialProfile: Ποιο θεωρείτε ότι είναι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα;

H ανάπτυξη και η παραγωγή πλούτου, ή η έλλειψη μηχανισμών αναδιανομής του πλούτου, με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αύξηση μισθών, ενίσχυση των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων;

Παναγιώτης Καρίπογλου: Αν ρωτάτε γενικότερα και όχι μόνο για το νομό μας, δεν υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα και σαφώς δεν περιγράφεται η κατάσταση με λίγες λέξεις.

Στην εποχή μας, νομίζω ότι οι ανισότητες σαφώς και αυξάνονται και ο περισσότερος κόσμος ζει και εργάζεται ακατάπαυστα προκειμένου να πληρώνει λογαριασμούς και πάγιες ανάγκες.

Ολόκληρο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν είναι πλέον ανθρωποκεντρικό, αλλά στοχεύει στην όλο και μεγαλύτερη συσσώρευση πλούτου σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σύντομα (δείτε τη Γαλλία) η τακτική αυτή θα οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα και τα ηθικά διλήμματα που θέτει η εποχή μας, μπορεί να τις δώσει μόνο η σοσιαλδημοκρατία, με ενίσχυση του κράτους πρόνοιας και των κοινωνικών δομών και ένα νέο προσανατολισμό προς τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Παναγιώτης ΚαρίπογλουΒιογραφικό

Κατάγομαι από την Παλαιοκώμη Σερρών, όπου και φοίτησα στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο.

Με την αποφοίτησή μου από το Λύκειο Ροδολίβους πέρασα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Υπηρέτησα τη θητεία μου στο Πεζικό ως Λοχίας Πεζικού στο 508ΜΚ ΤΠ στα Ρίζια του Έβρου.

Πραγματοποίησα την άσκησή μου στο δικηγορικό γραφείο του αείμνηστου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σερρών, Νίκου Ηλιάδη.


Σήμερα είμαι δικηγόρος Παρ Αρείω Πάγω και διατηρώ γραφείο στις Σέρρες.

Από το 2014 και μέχρι σήμερα κατέχω τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, αφού εκλέχτηκα πανηγυρικά σε τρεις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες.

Από το 2018 αποτελώ εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και μάλιστα στην τιμητική τρίτη θέση πανελλαδικά.

Παράλληλα κατά τα έτη 2018-2021 διετέλεσα εκλεγμένο μέλος του Λογαριασμού Ενίσχυσης Δικηγόρων Επαρχιών (ΛΕΔΕ).

Είμαι ενταγμένος στο ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά μου χρόνια και σήμερα βρίσκομαι στη θέση του Αν. Τομεάρχη Δικαιοσύνης του Κινήματος.

Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα θα σταθεί όρθια, αν σταθεί όρθια η νέα γενιά

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σερρών: Το ταβάνι ΝΔ – Σύριζα δεν αξίζει στους Σερραίους!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αίτημα Χατζηβασιλείου στον ΟΚΑΝΑ για διεύρυνση των υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Πρόταση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τον κατεξοχήν φορέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα, για την επέκταση των υφιστάμενων υπηρεσιών του και την...

Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας – Ισχυρότερη και καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον

Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, στην οποία τονίζεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην πολιτική της ΕΕ για την...

Την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή ζήτησε ο Κώστας Μπούμπας

Ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του...

ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ: Διοργάνωσαν ημερίδα για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας

Ι. Καϊτεζίδης: «Ο ΟΕΥ είναι το κανονιστικό μας Δίκαιο, το Σύνταγμα των Δήμων μας» Χρήσιμος οδηγός και ίσως το πιο βασικό εργαλείο που θα βοηθήσει...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ξεκίνησε ο «Μαθητόκοσμος 2024» – Γιορτή πολιτισμού για μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Άνοιξε» η αυλαία για τις εκδηλώσεις του «Μαθητόκοσμου» στις Σέρρες. Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης των εκδηλώσεων...

Δημήτρης Σταρόβας: Υπέστη κολπική μαρμαρυγή

Ο καλλιτέχνης παραμένει στο Τζάνειο Νοσοκομείο, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη την Τετάρτη 15 Μαΐου Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τον Δημήτρη Σταρόβα στο...

Σπύρος Μπιμπίλας: Τέλος από την προεδρία του ΣΕΗ – Ο ηθοποιός που αναλαμβάνει τη θέση του

Αποχωρεί από την προεδρία του ΣΕΗ ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο ηθοποίος Νίκος Καραγιώργης αναλαμβάνει τη θέση του. Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχωρεί από την προεδρία του...

Συνέχισε να διαβάζεις