03/05/2024
18.2 C
Serres

Παραδοσιακή συνταγή για γλυκιά μπουγάτσα με κρέμα που θα λατρέψετε!

Array

Το αγαπημένο μας μικρασιάτικο γλυκό, που έφεραν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, κάνοντάς το ιδιαίτερα δημοφιλές στη βόρεια Ελλάδα.

Το όνομα της προέρχεται από την Τούρκικη λέξη «πογάτσα» (Pogaca = ζύμη).
Βέβαια, όπως μας πληροφορούν τα περιέχει α Οθωμανικά λεξικά, η λέξη πογάτσα αποτελεί παραφθορά της Ιταλικής λέξης Focaccia που σημαίνει γλυκιά πίτα!

Η μικρασιάτικη μπουγάτσα είναι μια γλυκιά πίτα από φύλλο με γέμιση κρέμας ή με τυρί μυζήθρας,αλλά και με χωρίς γέμιση (στη Μικρά Ασία την έφτιαχναν και με χωρίς γέμιση)

Η αυθεντική συνταγή της  μπουγάτσας πρέπει  αγνά υλικά και φρέσκο βούτυρο. Ουσιαστικά αυτό που την διαφοροποιεί από τις άλλες πίτες είναι πολύ απλά το τραγανό, γλυκό και πάρα πολύ ιδιαίτερο φύλλο της, το λεγόμενο μοναδικό φύλλο μπουγάτσας.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Ας δούμε πρώτα την μπουγάτσα με την κρέμα:

Υλικά Συνταγής για  6 άτομα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  • Αρχικά φτιάχνετε την κρέμα. Βάζετε στη φωτιά μία κατσαρόλα με το γάλα και περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί.
  • Στη συνέχεια τοποθετείτε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το σιμιγδάλι σιγά σιγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος τοποθετείτε το αλάτι, τις βανίλιες και το βούτυρο. Αφήστε κατά μέρος να κρυώσει λίγο.
  • Τοποθετείστε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί ενώ τα βουτυρώνετε. Μόλις βάλετε τα μισά, τοποθετείστε την κρέμα και συνεχίστε με τα υπόλοιπα.
  • Ψήνετε για περίπου μία ώρα και βγάζετε από το φούρνο. Όταν κρυώσει πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχημένη συνταγή της μπουγάτσα; είναι η καλή ποιότητα του φύλλου. Αν δεν μπορούμε να ανοίξουμε μόνοι μας πρέπει να βρούμε λεπτό και ελαστικό φύλλο κατά προτίμηση νωπό.


Πηγή:enimerotiko

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Επιτέλους και κάτι ευχάριστα – Η Ελλάδα ελπίζει και χαμογελάει ξανά για το...

Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδα το 2023 Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν το δημόσιο χρέος από το 172,6% του ΑΕΠ το 2022 σε 160,9% του ΑΕΠ...

Τpαγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν μια 30χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε από πολύφωτο στο διαμέρισμα που διέμενε. Σύμφωνα με...

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην...

Κική Μακρυπούλια: Σούσουρο με την φώτο της μητέρας της Ζέτας, πιο όμορφη και...

Η Ζέτα Μακρυπούλια μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram μία τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα της, Κική. Η φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη στα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο το σεξ είναι καλύτερο στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου

Έχετε παρατηρήσει πόσο καλύτερο είναι το σεξ το καλοκαίρι; Κάτι γίνεται όταν είμαστε διακοπές και η επιθυμία μας για ερωτική επαφή εκτοξεύεται! Η αίσθηση...

Ξεσπά η Τάμτα: «Τα γαρύφαλλα που πετάτε στα μπουζούκια, στη χώρα μου τα ρίχνουμε στις κηδείες, αυτό βρήκατε;»

Μία… μακάβρια διαπίστωση έκανε η Τάμτα, η οποία μίλησε με τον Τάσο Μπιμπισίδη, καθώς βρέθηκε καλεσμένη στο podcast του. Η τραγουδίστρια προχώρησε σε μια ιδιαίτερη...

Γιατί σήμερα Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι

Την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Παρά το γεγονός ότι είναι Σαρακοστή, το ψάρι καταλύεται. Την Κυριακή...

Συνέχισε να διαβάζεις