27/02/2024
12 C
Serres

Η βασιλόπιτα του Στέλιου Παρλιάρου: Λέει για 1η φορά το μυστικό της συνταγής του και γίνεται viral σε δευτερόλεπτα

Η βασιλόπιτα έχει την τιμητική της την πρώτη ημέρα του χρόνου και ο Στέλιος Παρλιάρος έχει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή, με απλά υλικά.

Ειδικότερα, ο pastry chef, Στέλιος Παρλιάρος, έχει τη συνταγή για τη βασιλόπιτα που θα ικανοποιήσει μέχρι και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Υλικά


125 γρ. αμύγδαλα λευκά
125 γρ. φουντούκια
250 γρ. βούτυρο αγελάδας κομμένο σε κύβους + επιπλέον, λιωμένο, για το ταψί
250 γρ. άχνη ζάχαρη & επιπλέον για πασπάλισμα
300 γρ. ξερά φρούτα (π.χ. δαμάσκηνα, βερίκοκα, χουρμάδες), ψιλοκομμένα
200 γρ. λικέρ Amaretto ή κονιάκ ή ό,τι άλλο μας αρέσει
6 τεμ. αυγά μεγάλα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & επιπλέον για το ταψί
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Η συνταγή για τη βασιλόπιτα κέικ του Στέλιου Παρλιάρου

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα ξερά φρούτα και το λικέρ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Στο μεταξύ, αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τα φουντούκια και λίγη από την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.


Τα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη άχνη. Τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνουν μια λευκή κρέμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ξερά φρούτα μαζί με το λικέρ και ρίχνουμε τον πολτό στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε ξανά, προσθέτοντας σταδιακά και τα αυγά. Μόλις αναμειχθούν τα υλικά, σταματάμε το μίξερ. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο μείγμα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου ενσωματωθούν.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν ξεφορμάρουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.


Πηγή:enimerotiko

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Λευτέρης Αυγενάκης: 19 προτάσεις για τεχνικές αλλαγές στη νέα ΚΑΠ

19 τεχνικές αλλαγές στην ΚΑΠ και πρόταση για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις δομικές αλλαγές που θα κάνουν την εφαρμογή της  Κοινής...

Ολοκληρώθηκαν οι διαδημοτικές συμβάσεις για ζητήματα πολεοδομίας στο Νομό Σερρών

Μεταξύ των Δήμων Σερρών, Αμφίπολης, Εμμανουήλ Παππά και Νέας Ζίχνης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η υπογραφή Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας. Υπεγράφη τη Δευτέρα το μεσημέρι στην αίθουσά...

Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την Δευτέρα 4 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο...

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ σας προσκαλούν στην εκδήλωση που σννδιοργανώνουν την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα...

Την 1η δράση από το νέο ΕΣΠΑ παρουσίασε ο Τζιτζικώστας στο Επιμελητήριο Σερρών

Στους φορείς και τις επιχειρήσεις των Σερρών παρουσίασε την πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Καλλιβωκάς – Τι συνέβη στον 94χρονο ηθοποιό

Η περιπέτεια υγείας που τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του διανύει ο σπουδαίος ηθοποιός Δημήτρης Καλλιβωκάς. Σύμφωνα με...

Τούρτα με αρωματική κρέμα γιαουρτιού, σιροπιαστά δαμάσκηνα και τριμμένη σοκολάτα

Μια εντυπωσιακή τούρτα με κρέμα γιαουρτιού, που θα σάς βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε γιορτή ή γενέθλια. Συνολικός Χρόνος: 60' Υλικά 2 παντεσπάνια στρογγυλά, έτοιμα400γρ. γιαούρτι σουρωτό30 δαμάσκηνα...

Δήμος Σερρών: Σε Κεραμεώς, Παπαστεργίου, Μενδώνη και Λιβάνιο η Βαρβάρα Μητλιάγκα

Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις επαφές της, στο πιο υψηλό επίπεδο, με κυβερνητικά στελέχη η δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.  Τις προηγούμενες μέρες η κ. Μητλιάγκα...

Συνέχισε να διαβάζεις