03/05/2024
17.1 C
Serres

Η βασιλόπιτα του Στέλιου Παρλιάρου: Λέει για 1η φορά το μυστικό της συνταγής του και γίνεται viral σε δευτερόλεπτα

Array

Η βασιλόπιτα έχει την τιμητική της την πρώτη ημέρα του χρόνου και ο Στέλιος Παρλιάρος έχει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή, με απλά υλικά.

Ειδικότερα, ο pastry chef, Στέλιος Παρλιάρος, έχει τη συνταγή για τη βασιλόπιτα που θα ικανοποιήσει μέχρι και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Υλικά

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

125 γρ. αμύγδαλα λευκά
125 γρ. φουντούκια
250 γρ. βούτυρο αγελάδας κομμένο σε κύβους + επιπλέον, λιωμένο, για το ταψί
250 γρ. άχνη ζάχαρη & επιπλέον για πασπάλισμα
300 γρ. ξερά φρούτα (π.χ. δαμάσκηνα, βερίκοκα, χουρμάδες), ψιλοκομμένα
200 γρ. λικέρ Amaretto ή κονιάκ ή ό,τι άλλο μας αρέσει
6 τεμ. αυγά μεγάλα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & επιπλέον για το ταψί
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Η συνταγή για τη βασιλόπιτα κέικ του Στέλιου Παρλιάρου

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα ξερά φρούτα και το λικέρ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Στο μεταξύ, αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τα φουντούκια και λίγη από την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.


Τα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη άχνη. Τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνουν μια λευκή κρέμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ξερά φρούτα μαζί με το λικέρ και ρίχνουμε τον πολτό στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε ξανά, προσθέτοντας σταδιακά και τα αυγά. Μόλις αναμειχθούν τα υλικά, σταματάμε το μίξερ. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο μείγμα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου ενσωματωθούν.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν ξεφορμάρουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.


Πηγή:enimerotiko

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κική Μακρυπούλια: Σούσουρο με την φώτο της μητέρας της Ζέτας, πιο όμορφη και...

Η Ζέτα Μακρυπούλια μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram μία τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα της, Κική. Η φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη στα...

Κι όμως τα αρσενικά δελφίνια «ρίχνουν» τα θηλυκά με δώρα

Δεκαετής επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι τα παιχνιδιάρικα θηλαστικά του νερού είναι ιδιαίτερα ρομαντικά και “γαλαντόμα”. Ο ρομαντισμός δεν είναι ακόμα νεκρός και μπορεί να...

Τα 9 πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στη μαγειρική

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί το φαγητό σας δεν πετυχαίνει και γιατί δεν μπορείτε να κάνετε το μοσχάρι, όσο νόστιμο το κάνει η μητέρα...

Γιατί απαγορεύει η θρησκεία των Εβραίων και των μουσουλμάνων να τρώνε χοιρινό κρέας;

Το ότι οι Εβραίοι πρέπει να απέχουν πλήρως από την κατανάλωση χοιρινού αναφέρεται στο… Λευιτικό και στο Δευτερονόμιο της Παλαιάς Διαθήκης. Η απαγόρευση είναι παλαιότερη...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δήμος Σερρών: 50.000 ευρώ για 13 αθλητικές εκδηλώσεις το 2024

Ο Δήμος Σερρών ως ένας απο τους μεγαλύτερους δήμους τις Κεντρικής Μακεδονίας με μακρά παράδοση στον αθλητισμό ,αναβαθμίζει τον προγραμματισμό του σε ότι αφορά...

Δεν ξεχνάει τις παραδόσεις μας ο Παύλος: Το αισιόδοξο μήνυμα του για τις Άγιες μέρες του Πάσχα

Το μήνυμά του για το Πάσχα έστειλε ο Παύλος Γλύξμπουργκ για το Πάσχα και εύχεται ευτυχισμένες στιγμές σε όλους τους Έλληνες στη χώρα και...

Πασχαλινά αυγά: Πόσο διαρκούν εκτός ψυγείου – Προσοχń

Τα πασχαλινά αυγά που παραδοσιακά βάφουμε κάθε Πάσχα, συνηθίζουμε να τα χρησιμοποιούμε και ως διακοσμητικά αντικείμενα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι τα αφήνουμε πολλές ώρες...

Συνέχισε να διαβάζεις