Μια απλή συνταγή αλλά τόσο νόστιμη εκδοχή για να φας την πατατοσαλάτα σου!
Συστατικά
1 μικρό χταπόδι καθαρισμένο
1 φύλλο δάφνης
4 μεγάλες πατάτες
μισό ματσάκι μαϊντανό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Χωρίζουμε τα πλοκάμια του χταποδιού και το βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό με το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει.
Το σουρώνουμε, κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό του και το αφήνουμε να κρυώσει.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε να βράσουν μαζί με το μισό φλιτζάνι από το νερό του χταποδιού.
Μόλις μαλακώσουν (όχι να λιώσουν), τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό.
Περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με έξτρα μαϊντανό.
Tip
Για έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά μουστάρδα στη σαλάτα σου ή και λίγη πάπρικα για χρώμα και άρωμα!