19/06/2024
23.2 C
Serres

Παύλος Γερουλάνος: Επιμελητήρια ηγέτες στην ανάπτυξη, όχι ικέτες στο Υπουργείο

Array

Στο όραμα του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον ρόλο και τη λειτουργία των Επιμελητηρίων αλλά και το πώς αυτά μπορούν να λύσουν προβλήματα της κοινωνίας, δίνοντάς τους εξουσία, στάθηκε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος. 

Ο κος Γερουλάνος, αφού εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, θέλησε να «τσιτώσει» το κοινό περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σήμερα:

«Βρίσκομαι εδώ, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως τοπικός επιχειρηματίας εταιρίας μέλους του δικού μας Επιμελητηρίου, εδώ στην Κεφαλονιά. Οφείλω λοιπόν και εγώ να σας καλωσορίσω στην πατρίδα μου.

Λένε ότι καλό είναι να ξεκινάς μια ομιλία με ένα χωρατό για να χαλαρώσει το κοινό.

Αντί για αυτό, θα μοιραστώ μαζί σας κάτι που διάβασα χθες το πρωί.

dei gaia e vima (1)

Για να σας τσιτώσω λίγο. Το ‘χούμε εμείς οι Κεφαλλονίτες.

Διαβάζω από το δελτίο ανάλυσης ειδήσεων FACT:

«1. Το Κράτος έδωσε και δίνει χωρίς σχεδιασμό άδειες για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τις ΑΠΕ. Με αποτέλεσμα, να παράγεται περισσότερο ρεύμα από αυτό που καταναλώνουμε.


2. Tο ρεύμα που περισσεύει δεν μπορεί να διοχετευθεί στο δίκτυο, γιατί αν δεν υπάρχει ισορροπία, θα προκληθεί black-out.

3. O ΑΔΜΗΕ αναγκάζεται να διακόψει την παροχή ενέργειας που παράγουν οι ΑΠΕ για να μην έχουμε black-out. Το οποίο, αν συμβεί, δεν θα είναι εύκολο για το δίκτυο να επανέλθει.

4. Σημαντικό: τα προηγούμενα χρόνια ο ΑΔΜΗΕ δεν έκανε καμία επένδυση για τη δημιουργία δικτύων (buffer) που θα διοχέτευαν στο εξωτερικό το περίσσιο ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται. Συνεχίζει δε σήμερα, να μην ασχολείται με την κατασκευή ενός τέτοιου δικτύου.

Τι σκέφτονται να κάνουν οι εγκέφαλοι του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής;


Να αλλάξουν το ωράριο παροχής του φθηνότερου ρεύματος.

 Και ποιο είναι το πρόβλημα;

Αυτές τις ώρες οι περισσότεροι είναι εκτός σπιτιού.

Οπότε το Υπουργείο Ενέργειας σκέφτεται να επιδοτήσει έξυπνες συσκευές που λειτουργούν με WiFi, ώστε να καταναλώνουν ρεύμα όταν δεν είμαστε στο σπίτι.

Δηλαδή, θεωρούν καλή ιδέα, να παραμένει το air condition ανοιχτό από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, ακόμα κι αν δεν βρίσκονται οι καταναλωτές στο σπίτι, για να καίει ο ΑΔΜΗΕ το ρεύμα που περισσεύει.»

Στη συνέχεια, ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ανέλυσε ένα διαφορετικό σενάριο, «βγαλμένο από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ»:

«Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ένα μέρος των ΑΠΕ είχαν δοθεί σε Δήμους, Συνεταιρισμούς, και κυρίως, για δικό σας ενδιαφέρον, Επιμελητήρια.

 Οι Δήμοι θα φώτιζαν και θα ζέσταναν το πρωί σχολεία, οι Συνεταιρισμοί θα βοηθούσαν αγρότες να ποτίσουν και τα Επιμελητήρια θα περνούσαν φτηνή ενέργεια στα μέλη τους. 

 Ειδικά στα ενεργοβόρα, όπως φούρνους και εστιατόρια.

 Το ψωμί θα ήταν πιο φτηνό και η σίτιση πιο ανταγωνιστική.

 Η ακρίβεια θα μειωνόταν, ο ανταγωνισμός ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών θα αυξανόταν, δεν θα χρειαζόμασταν τόσα PASS και, αν ήθελε μια Κυβέρνηση ή ο Δήμος, θα μπορούσαν να μειώσουν τους φόρους και τα δημοτικά τέλη».

Και συνέχισε, μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση: «Αντί για αυτό, σήμερα, τα κέρδη από τις ΑΠΕ πάνε σε εκατομμυριούχους, εμείς πληρώνουμε φόρους, και η Κυβέρνηση μοιράζει PASS στους ευάλωτους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους.

Αυτούς δηλαδή που θα μπορούσαν να παράγουν τη δική τους ενέργεια φθηνά και καθαρά».

«Αυτή είναι μια Ελλάδα στην οποία το κεντρικό πολιτικό σύστημα κρατάει όλη την εξουσία στα χέρια του και όλο τον πλούτο στα χέρια λίγων. 

 Αυτή είναι μια Ελλάδα που φορολογεί το επάγγελμα και όχι το εισόδημα.

 Αυτή είναι μία Ελλάδα που αντί να επενδύει στην μικρομεσαία επιχείρηση, την έχει βάλει απέναντι. 

 Με δικαιολογία; (Ένα) ότι δεν είναι ανταγωνιστική και (δύο) ότι φοροδιαφεύγει.

 Συγνώμη, κάτι καταλαβαίνω λάθος.

 Διότι ποτέ μα ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να είναι πιο ανταγωνιστικές από ό,τι είναι σήμερα.

 Και ποτέ μα ποτέ η συλλογή των φόρων δεν ήταν ευθύνη του φορολογούμενου. Ήταν ευθύνη των αρχών.

Η Ελλάδα που κρατάει όλη την εξουσία στα χέρια της Κυβέρνησης, τον πλούτο στα χέρια των λίγων και βάζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέναντι, δεν είναι η Ελλάδα που δημιουργεί. Είναι η Ελλάδα του κου Μητσοτάκη».

Αθανάσιος Μασλαρινός: Παντελής έλλειψη εκδηλώσεων από πλευράς του Δήμου Βισαλτίας

Μήνυμα της Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Σερρών Θεολόγος: Ευλαβικό οδοιπορικό στην αγιοτόκο και μυροβόλο Λέσβο

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στέλλα Μπεζαντάκου: “Μ’ αρέσει να θέλουν τον σύζυγό μου κι άλλες γυναίκες”

H Στέλλα Μπεζαντάκου μίλησε για την αποχή της από το τραγούδι εδώ και περίπου 7 χρόνια, συνδέοντας την “εξαφάνισή” της με τον γάμο της,...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η πρωτοβουλία «Μέλημα – Γέφυρες Αλληλεγγύης» δημιουργεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης και...

Τη νέα κοινωνική πρωτοβουλία «Μέλημα – Γέφυρες Αλληλεγγύης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης...

Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: «Λογικό που αρέσω σε μικρoτερους άντρες, αφού είμαι σαν νεράιδα»

«Ούτε οι γιοι μου δεν ξέρουν την ηλικία μου». Η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου δηλώνει Τίνκερμπελ, στο Πρωινό και εξομολογείται στη Μαίρη Αρώνη ότι κάνει μόνο ακραία...

«Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;»: Αυτές θα είναι οι τέσσερις βασικές πρωταγωνίστριες στις...

Στην αποκάλυψη των ηθοποιών που θα παίξουν τους τέσσερις πρωταγωνιστικούς ρόλους, στην κινηματογραφική μεταφορά της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς του 2000, «Τι ψυχή θα παραδώσεις...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Αναστασία: Φοβάμαι πολύ μήπως ξυπνήσω μία μέρα και δεν είμαι στην κορυφή

Επίσης, φοβάμαι μήπως ξυπνήσω μία μέρα και δεν έχω πολλά μηνύματα από τους θαυμαστές μου, ανέφερε η τραγουδίστρια Στο line-up του Athens Pride , που...

Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών: Εικόνες ντροπής στο κυνοκομείο Σερρών!

Εικόνες ντροπής γράφει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών για τη κατάσταση στο κυνοκομείο Σερρών Με αφορμή τις χθεσινές εικόνες ντροπής που έκαναν το γύρου του διαδικτύου...

Νικηφόρος: Ξεκίνησα την καριέρα μου από ένα πάρτι καραόκε στην Πάτρα

Ο τραγουδιστής περιέγραψε την απογοήτευσή τους ως νέος τότε καλλιτέχνης στον χώρο Ο Νικηφόρος έκανε μια αναδρομή στα πρώτα βήματα που έκανε στο τραγούδι και...

Συνέχισε να διαβάζεις