03/05/2024
15.4 C
Serres

Πάβλοβα με ροδάκινα από τον Άκη

Array

 Η αγαπημένη Ρώσικη pavlova με τραγανές μαρέγκες, γέμιση από αφράτη σαντιγί 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρέγκα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε από μία λαδόκολλα σε δύο ταψιά και με ένα μολύβι σχεδιάζουμε από έναν κύκλο 25 εκ. διάμετρο.
  • Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο ταψιά και απλώνουμε με ένα κουτάλι στη διάμετρο που έχουμε σχεδιάσει.
  • Ψήνουμε για 2-2 ½ ώρες. Μόλις είναι έτοιμες κλείνουμε τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά αφήνοντας λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.

Για τη σαντιγί

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ανθόνερο, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για την επικάλυψη

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Σουρώνουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Κρατάμε το σιρόπι στην άκρη.
  • Προσθέτουμε τα ροδάκινα στο τηγάνι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη, τον γλυκάνισο, τα γαρίφαλα, το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σιρόπι από την κομπόστα, το βούτυρο, το κονιάκ, το μέλι και αφήνουμε το μείγμα 1-2 λεπτά να βράσει.
  • Προσθέτουμε τα ροδάκινα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη 5 λεπτά να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε τη μία μαρέγκα στην πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Απλώνουμε από πάνω τη μισή σαντιγί και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε από πάνω τη δεύτερη μαρέγκα και απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι με τα ροδάκινα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας.
  • Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Συστατικά

Για τη μαρέγκα

  • 10 ασπράδια
  • 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σαντιγί

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για την επικάλυψη

  • 500 γρ. ροδάκινα, σε κονσέρβα με σιρόπι
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Επιτέλους και κάτι ευχάριστα – Η Ελλάδα ελπίζει και χαμογελάει ξανά για το...

Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδα το 2023 Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν το δημόσιο χρέος από το 172,6% του ΑΕΠ το 2022 σε 160,9% του ΑΕΠ...

Τpαγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν μια 30χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε από πολύφωτο στο διαμέρισμα που διέμενε. Σύμφωνα με...

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην...

Κική Μακρυπούλια: Σούσουρο με την φώτο της μητέρας της Ζέτας, πιο όμορφη και...

Η Ζέτα Μακρυπούλια μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram μία τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα της, Κική. Η φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη στα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Στον Καναδά υπάρχει ένα κοκτέιλ που ο κόσμος το πίνει με ένα κομμένο δάχτυλο

Η πόλη Ντόσον στον Καναδά, είναι ένα από τα πιο περίεργα μέρη που υπάρχουν. Σε αυτή την πόλη μπορείτε να βρείτε το κοκτέιλ Σόουρτο...

Σπύρος Σπυράκος: «Μου έχουν πετάξει λουλούδια στην πίστα μαζί με ένα πιρούνι»

«Μου πρότειναν να τραγουδήσω πρώτος το ‘Σε έχω κάνει Θεό’ της Στανίση και ‘Το παραστράτημα’ του Τερζή» δήλωσε ο Σπύρος Σπυράκος. Ο Σπύρος Σπυράκος έδωσε...

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «ο Δήμος μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΣ όμως το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει δεν...

Συνέχισε να διαβάζεις