29/11/2023
10.8 C
Serres

Κάλεσμα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για Συμμετοχή σε επιχειρηματική αποστολή στον Καναδά

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στον Καναδά, που θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου 2023.


Η αποστολή έχει ως στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας της παραγωγής και την τόνωση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.


Με δεδομένο ότι η αγορά του Καναδά είναι μία από τις πιο σημαντικές αγορές για τον ελληνικό κλάδο τροφίμων και ποτών, ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια αξιοζήλευτη δυναμική και στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών αλλά και ελληνικών οίνων, ο σκοπός της πραγματοποίησης της εν λόγω επιχειρηματικής αποστολής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνοψίζεται στα κάτωθι:


Η πραγματοποίηση προσωπικών συναντήσεων με εισαγωγείς, επιχειρήσεις εμπορίας και retailers οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο

Η δημιουργία ευκαιριών πωλήσεων για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις

Η επέκταση και η ενίσχυση της δικτύωσης των συμμετεχουσών επιχειρήσεων

Η γνωριμία των επιχειρηματιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων από τον ΚαναδάΙδιαίτερη σημασία, επίσης, πρέπει να δοθεί στην CETA, η οποία αποτελεί εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και του Καναδά, μειώνει τους δασμούς και διευκολύνει την εξαγωγή αγαθών και υπηρεσιών, ωφελώντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τόσο στην Ε.Ε. όσο και στον Καναδά.

Ενδεικτική λίστα συμμετεχουσών επιχειρήσεων (κλάδοι)


Φρούτα – λαχανικά (ακτινίδια, ροδάκινα, κομπόστα ροδάκινα, μήλα),
Ελαιόλαδο, Κρασί, Γαλακτοκομικά, Αλιεύματα, Ζύμες – Κριτσίνια,
Ζαχαρώδη – μπάρες δημητριακών, Νερό – Χυμοί


Το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής θα περιλαμβάνει ενδεικτικά τα κάτωθι:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ (συνοπτικό)


1η μέρα – 31/10/2023: Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για Μόντρεαλ
2η μέρα – 01/11/2023: Μόντρεαλ – 1η μέρα δράσεων
3η μέρα – 02/11/2023: Μόντρεαλ, 2η μέρα δράσεων, B2B meetings,
επιχειρηματικές συναντήσεις
4η μέρα – 03/11/2023: Συνέχεια επιχειρηματικών συναντήσεων, B2B meetings
5η μέρα – 04/11/2023: Άφιξη στη ΘεσσαλονίκηΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ (αναλυτικό)


1η ημέρα:
Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη για τον Καναδά (Μόντρεαλ) – άφιξη στο Μόντρεαλ
Μετάβαση με ναυλωμένο shuttle bus στο ξενοδοχείο της αποστολής. Check in και ανάπαυση.


2η ημέρα:
09.00 – 10.00: Πρωινό – ενημέρωση της αποστολής, παρουσία του Έλληνα εμπορικού ακολούθου (επικεφαλής γραφείου ΟΕΥ) κ. Διονύση Πρωτόπαπα στον Καναδά για τις δυνατότητες, τις ιδιαιτερότητες, τη δυναμική της αγοράς του Καναδά (αλλά και ευρύτερα της Βόρειας Αμερικής).

Θα δοθεί σχετικό info pack σε όλους τους συμμετέχοντες. Η ενημέρωση θα γίνει είτε στο lobby είτε σε ειδική αίθουσα του ξενοδοχείου στο οποίο θα καταλύσει η αποστολή.


10.00 – 13.00: Η μέρα είναι αφιερωμένη σε επισκέψεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εισαγωγικές επιχειρήσεις του Καναδά.


Στο πλαίσιο αυτό θα επισκεφτούμε τις μεγαλύτερες εισαγωγικές επιχειρήσεις φρούτων στον Καναδά (ενδεικτικά: KROPS, Courchesne Larose, Provincial Fruit Co. Limited κ.λπ.), όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε εκπροσώπους του ανώτερου και ανώτατου management αυτών των επιχειρήσεων και να συνομιλήσουμε με τους υπεύθυνους αγορών και προμηθειών.


Θα δοθεί η δυνατότητα στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις που θα έχουν ενδιαφέρον για προσωπικό ραντεβού / B2B meeting με κάποια από τις επιχειρήσεις που θα επισκεφτούμε, να το πραγματοποιήσουν.


13.00 – 14.00: Lunch break
14.00 – 16.00: Επίσκεψη σε κάποιον από τους μεγάλους ομίλους retailers του Καναδά (Metro, Empire, Loblaw Companies, Jim Pattison Group κ.λπ.).


Στον Καναδά η αγορά της λιανικής (Σ/Μ) είναι συγκεντρωμένη σε 3-4 μεγάλους ομίλους. Στην πλειονότητα τους διαθέτουν πολύ μεγάλα καταστήματα και διακρίνονται για την ποικιλία προϊόντων και την υψηλή ποιότητα.


Θα μας υποδεχτούν και θα μας δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες για:

Τα δημοφιλή ελληνικά προϊόντα στο καναδικό κοινό

Την τιμολογιακή πολιτική

Τις διαδικασίες εισαγωγής κ.λπ..


16.00 – 19.00: Ελεύθερος χρόνος.
19.30: Δείπνο για το σύνολο της αποστολής


3η ημέρα:
10.00 – 13.00: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο μονοπώλιο Οίνων του Καναδά (συγκεκριμένα στο SAQ, https://www.saq.com/ )


Η αγορά του Καναδά είναι μία από τις πλέον σημαντικές για τα ελληνικά κρασιά, ωστόσο η εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία των οίνων γίνεται μέσα από το Κρατικό Μονοπώλιο. Θα επισκεφτούμε τα γραφεία του μονοπωλίου και θα μας εξηγήσουν τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις για την εξαγωγή κρασιών στον Καναδά.


13.00 – 14.00: Διάλειμμα για μεσημεριανό γεύμα
14.00 – 16.00: Επίσκεψη σε έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ελληνικών τροφίμων και ποτών στον Καναδά (Miron Foods ή Κρινος, ή Messara foods).


Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις τους και ενημέρωση από το management για την ιστορία αυτών των επιχειρήσεων, για τα προϊόντα που εισάγουν από την Ελλάδα, την τιμολογιακή πολιτική, τις προοπτικές κ.λπ..


Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις που θα έχουν ενδιαφέρον για προσωπικό ραντεβού / B2B meetings με κάποια από τις επιχειρήσεις που θα επισκεφτούμε, να το πραγματοποιήσουν.


16.00 – 18.00: B2B meetings της ελληνικής αποστολής με ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις από τον Καναδά.
19.30: Δείπνο για το σύνολο της αποστολής


4η ημέρα:


Συνέχεια επιχειρηματικών συναντήσεων και B2B επαφών – έμφαση στον κλάδο των χυμών-αναψυκτικών και του νερού


5η ημέρα:


Αναχώρηση από το Μόντρεαλ για την Ελλάδα


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το τελικό πρόγραμμα δράσεων (ακριβείς ώρες επισκέψεων και B2B συναντήσεων) δύναται να τροποποιηθεί αναλόγως των εκάστοτε συνθηκών.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ:


-Θα υπάρχει ναυλωμένο mini van (20 θέσεων) για όλες τις μετακινήσεις με διαρκές Pick Up and Drop Off Service (SHUTTLE VAN)

Συνοδός-διερμηνέας θα συνοδεύει την αποστολή καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Folder με ενημερωτικό υλικό για τον Καναδά, το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής, ένα σημειωματάριο και στυλό

Θα δημιουργηθεί online WhatsApp Group στο οποίο θα στέλνονται ενημερώσεις για τις δράσεις της επιχειρηματικής αποστολής και οποιαδήποτε άλλη χρήσιμη πληροφορία

Θα δημιουργηθούν 10 επιχειρηματικά δώρα (καλάθι με τοπικά προϊόντα της ΠKM) για VIP επαφές

Θα γίνει φωτογράφιση – βιντεοσκόπηση του συνόλου της επιχειρηματικής αποστολής και θα παραδοθεί μονταρισμένο υλικό.


Για την αρτιότερη προετοιμασία της αποστολής και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ενεργειών, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή στον Καναδά, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα e-mail: [email protected] ή [email protected] , το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023.


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη:

τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε παρόμοιες δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας


Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.


Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή), 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (Άννα Παπακωνσταντίνου).


Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Τεράστιες ευθύνες υπηρεσιών και δημοτικής αρχής για την έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών!

Φαβορί ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

26χρονος επιλέγει να ζήσει μόνιμα σε ένα χωριό 15 κατοίκων για να εκπληρώσει...

Ο 26χρονος ορειβάτης Σωτήρης Φιλίππου εδώ και μερικούς μήνες μένει στο Πετρίλο Αργιθέας της Καρδίτσας θέλοντας να διοργανώσει αγώνες ορεινού τρεξίματος αλλά και να...

Από τη ζάχαρη ξεκινούν όλα τα προβλńματα υγείας – 11 δuσάρεστα πράγματα που...

Ζάχαρη: Όλα τα προβλήματα υγείας που δημιουργεί στον οργανισμό Η ζάχαρη είναι ένας από τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στον οργανισμό από ότι...

Τράπεζα Πειραιώς: Έκτακτη ανακοίνωση – Τέλος όλες οι κάρτες αuτής της εταιρείας

Με μια λιτή και γενική ειδοποίηση μέσα στο ebanking μας, η Τράπεζα Πειραιώς μας ενημέρωσε σήμερα για την σταδιακή κατάργηση των χρεωστικών καρτών. Συγκεκριμένα, μέσα...

«Χτύπnμα» με Τσαντίρι; Πρóταση-βóμβα σε Λάκη Λαζόπουλο για επιστροφή στη σάτıρα

Με την κωμωδία «Πνίξε τη Γιολάντα» ετοιμάζεται να επιστρέψει τηλεοπτικά ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος αυτήν την περίοδο γράφει το συγκεκριμένο σενάριο, όπως αποκάλυψε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Άνοια: Το εύκολο κόλπο για να μειώσουμε τον κίνδυνο – Όλοι μπορούμε να το κάνουμε

Μια νέα μελέτη υπογραμμίζει ακόμη έναν κίνδυνο υγείας που απορρέει από την καθιστική ζωή, αυτόν που σχετίζεται με το μυαλό Πότε ήταν η τελευταία φορά...

Δράσεις από το Δήμο Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την διεθνή κοινότητα...

Βλαδίμηρος Κυριακίδης – Έφη Μουρίκη: Προσπαθήσαμε να κάνουμε παιδί, περάσανε κάποια χρόνια κι αφού δεν έγινε, προχωρήσαμε

Το ζευγάρι των ηθοποιών μίλησε για τα 35 χρόνια κοινής πορείας, το ενδεχόμενο ενός παιδιού, αλλά και την καριέρα του Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η...

Συνέχισε να διαβάζεις