Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Θα προωθήσει τον εμβολιασμό

Τη συνέχιση της κοινής πρωτοβουλίας που είχαν αναλάβει οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο τον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό, αποφάσισαν, με έμφαση αυτή τη φορά στα παιδιά και σε συνεργασία με πολλούς άλλους φορείς, οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου.

Μάλιστα, στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αποφασίστηκε άμεσα να συνεδριάσει η διαπαραταξιακή ομάδα, ώστε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες μέσα στο καλοκαίρι, για να προωθήσει τον εμβολιασμό ειδικά στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Μάλιστα με πρόταση του επικεφαλής της παράταξης “Πράξεις για τη Μακεδονία”, Χρήστου Παπαστεργίου, ο οποίος έχει οριστεί από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, επικεφαλής της πρωτοβουλίας, της διαπαραταξιακής ομάδας του περιφερειακού συμβουλίου, συζητήθηκε η πορεία της πανδημίας στην περιοχή και η ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στην προστασία των παιδιών εν όψει Σεπτεμβρίου, που θα ανοίξουν και τα σχολεία.

Βέβαια καλό θα είναι να εξεταστούν τα παιδιά εκτός από παθολόγο και από έναν ΩΡΛ τόσο για τα προβλήματα που ενδεχομένως να υπάρχουν, όσο και για τις μαθησιακές δυσκολίες που θα προκύψουν στην περίπτωση που τα παιδιά έχουν … δυσλεξία!

Έχω την αίσθηση πως θα πρέπει να βρεθεί ένα αξιόπιστο εργαλείο αρχικής ανίχνευσης προβλημάτων ανάγνωσης, καθώς και ενός εξατομικευμένου σχεδιασμού και παρακολούθησης της παρέμβασης, τουλάχιστον από έναν …ειδικό.

Αν θέλουμε να προλαμβάνουμε αντι να …θεραπεύουμε!

Lavera
Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version