14/07/2024
33.7 C
Serres

Πλούσιο Σαββατοκύριακο και εκδηλώσεις στο Νομό Σερρών

Array

Στις Σέρρες το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το 38° Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

Το Παράρτημα Σερρών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη μας 38° Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας με θέμα «Σύγχρονες προσεγγίσεις και εφαρμογές των Μαθηματικών στην Εκπαίδευση και τις Επιστήμες» αυτό το τριήμερο στην πανεπιστημιούπολη Σερρών.

Να σημειώσουμε πως η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία είναι τα μεγαλύτερο εξειδικευμένο επιστημονικό σωματείο της χώρας μας, που προάγει και εξελίσσει την επιστήμη των Μαθηματικών και όχι μόνο.

Το 38ο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας είναι η κορυφαία επιστημονική εκδήλωση στη χώρα μας για το 2023 στον τομέα της Μαθηματικής Παιδείας και θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης για τους Μαθηματικούς, καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικής και Τεχνολογικής), τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους φοιτητές των θετικών επιστημών καθώς και για τους μαθητές.

dei gaia e vima (1)

Επίσης θα δώσει τις κατευθύνσεις και προοπτικές των Μαθηματικών για τους Νέους Επιστήμονες.

Συνεπώς όσοι έχουν σχέση με τα μαθηματικά, αυτή είναι η χρυσή τους ευκαιρία!

Ξεκινάει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Σερρών 2
Ξεκινάει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Σερρών 2

Από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών η μεγαλύτερη γιορτή Ποίησης στην πόλη μας

Ήρθε η μεγαλύτερη γιορτή Ποίησης στην πόλη μας από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών. Με τίτλο: «Η διαχρονία της ποίησης συναντά τη συγχρονία της έκφρασης», μία δράση ενταγμένη στο Word Poetry Movement (Christos Koukis).


Η Μαρία Λαϊνά, 45 ποιητές από όλον τον κόσμο και 4 σπουδαίοι Σερραίοι εικαστικοί, ο Βασίλης Βαφειάδης, ο Θωμάς Μακινατζής, ο Γιώργος Τάνσαρλης και ο Στέλιος Τόλιος, συνομιλούν με την τέχνη τους σε ένα μοναδικό για την πόλη μας γεγονός, στο οποίο συμμετέχουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης και το οποίο εντάσσεται στις δράσεις του World Poetry Movement.

Το Σάββατο, (19.00-21.00) θα δούμε μια δραματοποιημένη παράσταση με τίτλο «…στης ρίμας το υφάδι»

Ποιητικές φωνές από τον Όμηρο μέχρι σήμερα θα πλέξουν τους στίχους τους σε ένα μοναδικό υφαντό (Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.).

Οι προσκεκλημένοι ποιητές θα μεσολαβήσουν με το ποιητικό τους σχόλιο.


Συμμετέχουν επίσης:
Πιάνο – Τραγούδι: Γιώργος Ταπές
Προσκεκλημένοι ποιητές:

Μαρία Λαϊνά, Claus Ankersen, Philip Meersman, Selahattin Yolgiden, Χλόη Κουτσουμπέλη, Κώστας Κρεμμύδας, Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Κώστας Θ. Ριζάκης, Despoina Kaitatzi-Xoulioumi, Μαριανός Αγγελής, Γιώργος Αλισάνογλου, Γιώργος Ανδρέου, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου, Σύλβα Γάλβα, Βάλια Γκέντσου, Κατερίνα Γκιουλέκα, Γιώργος Δελιόπουλος, Ελένη Δημητριάδου-Εφραιμίδου, Αφροδίτη Διαμαντοπούλου, Νίκη Δρούγκα, Ιωαννα Ευθυμιαδου, Ξανθίππη Ζαχοπούλου, Διονυσία Ζήκα, Χρυσάνθη Ιακώβου, Ειρήνη Ιωαννίδου, Αλκμήνη Καισαρίδou, Κωνσταντίνος Καλαποδάς, Φωτεινή Καπελλάκη, Μαρία Καραθανάση, Ανδρέας Καρακόκκινος, Δώρα Κασκάλη, Πασχάλης Π. Κατσίκας, Έλσα Κορνέτη , Χρήστος Κούκης, Δημήτρης Π. Κρανιώτης, Χριστίνα Καραντώνη, Αναστασία Καραογλάνη, Κατερίνα Λιάτζουρα, Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου, Αγγελα Μαντιου, Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Πολύνα Γ. Μπανά, Κωνσταντίνος Μπούρας, Παπακωνσταντίνου Δημήτρης, Ελένη Σακκά, Αντώνης Σκιαθάς, Ελένη Τζατζιμάκη, Γεωργία Τρούλη, Λίλια Τσούβα, Ρία Φελεκίδου, Δήμητρα Χατζηκυριακίδου και ο Δήμος Χλωπτσιούδης

Οι θεματικές περιοχές του φεστιβάλ:

Α) Όταν η ποίηση αυτοεξομολογείται (Η ποίηση αναφέρεται στον τρόπο που γεννιέται, στον στόχο της, στην απόκλισή της από αυτόν, στην υπηρέτηση του ρόλου της ως κοινωνικού καθρέφτη κι ανατροπέα των κακώς κειμένων κι ως μέσου κατάκτησης υστεροφημίας).
Β) Όταν ο έρωτας μετουσιώνεται σε στίχους
Γ) Όταν ο χρόνος και το μάταιο χαρακώνουν τους στίχους
Δ) Όταν η ποίηση αποπνέει Ελλάδα (Θετική ή αρνητική αναφορά)
Μάλιστα τέσσερις Σερραίοι εικαστικοί συμμετέχουν ο καθένας με έναν πίνακά του, εμπνευσμένο από μία από τις θεματικές περιοχές. ο Βασίλης Βαφειάδης, ο Θωμάς Μακινατζής, ο Γιώργος Τάνσαρλης και ο Στέλιος Τόλιος, συνομιλούν με την τέχνη τους..

«Πρωτεύουσα» του ελληνικού μπάντμιντον το Σιδηρόκαστρο με το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα

Η μόδα ξεκίνησαν το 1988 , όταν μια «χούφτα» φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που διέβλεψαν προοπτικές στο άθλημα, άρχισαν να παίζουν και να «μαγεύουν» τον κόσμο.

Ο λόγος για το μπάντμιντον και το Σιδηρόκαστρο, που είναι σήμερα η «πρωτεύουσα» του ελληνικού μπάντμιντον, μιας και κρατά τα ηνία του όλα τα τελευταία χρόνια, ενώ σε αυτό βοηθούν και οι συνεχείς επιτυχίες των τεσσάρων συλλόγων αντιπτέρισης που δραστηριοποιούνται στο Σιδηρόκαστρο, επί συνόλου επτά συλλόγων στον νομό Σερρών και 135 σε όλη την Ελλάδα!

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν οι 12 καλύτερες ομάδες μπάντμιντον στην Ελλάδα δίνουν ραντεβού στο κλειστό γυμναστήριο Σιδηροκάστρου όπου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Α1.

Στο πρωτάθλημα, το οποίο υπόσχεται ένα διήμερο συναρπαστικών αναμετρήσεων, με όλους τους ελίτ αθλητές να συμμετέχουν σε αυτό, θα πάρουν μέρος οι σύλλογοι των Σερρών, ΡΟΥΠΕΛ Σιδηροκάστρου, ΔΙΑΣ Σιδηροκάστρου, ΚΑΣΤΡΟ Σιδηροκάστρου και Πλάτων Σερρών.

Συνολικά όλες οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι ο Ο.Α.Γ. Ωραιοκάστρου, ο Φ.Ε.Ο. Θήβας, το ΡΟΥΠΕΛ Σιδηροκάστρου, ο ΙΑΣΩΝ Μαλακοπής, ο ΠΛΑΤΩΝ Σερρών, η Ν.Ε. Πατρών, ο Φ.Ο. Πύργου, ο ΔΙΑΣ Σιδηροκάστρου, ο Φ.Ο Πεύκης Νίκη Μαγκουφάνας, το ΚΑΣΤΡΟ Σιδηροκάστρου, το ΔΙΜΟΚΡΙΤΕΙΟ Κομοτηνής και ο Α.Ο Θερμαίος

Όσοι πιστοί
Προσέλθετε!

Πλούσιο το τριήμερο με εκδηλώσεις στο Νομό Σερρών 1
Πλούσιο το τριήμερο με εκδηλώσεις στο Νομό Σερρών 1

Το Σάββατο η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Με κάθε επισημότητα υποδέχεται η Θεσσαλονίκη τον νέο μητροπολίτη Φιλόθεο.

Σύσσωμη η ηγεσία της Εκκλησίας θα παραστεί στην τελετή ενθρόνισης που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Σοφία ενώ και την Κυριακή στη θεία λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο χοροστατούντος του παναγιότατου, θα δώσουν το παρών 30 μητροπολίτες.

Για τη Θεσσαλονίκη αλλά και όλη την Μακεδονία είναι μια μεγάλη μέρα διότι ο νέος μητροπολίτης εκπροσωπεί έναν θεσμό με πολύ μεγάλη απήχηση σε μια πόλη με ισχυρούς δεσμούς με την Ορθοδοξία.

Και μπορεί τα τελευταία χρόνια με τον κ.κ. Άνθιμο να ξεχάσαμε τις παρεμβάσεις της Εκκλησίας, δεν είναι βέβαιο όμως ότι ανάλογη στάση θα κρατήσει και ο διάδοχός του.

Τα εθνικοπατριωτικά μπορεί να μην είναι έντονα, αλλά τα τοπικά ζητήματα είναι.

Και αν κάποιος αναρωτιέται τι λόγος πέφτει στον προκαθήμενο της μητρόπολης σε θέματα εκτός πίστεως, παραπέμπω στο παράδειγμα του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα που είναι από τους πλέον ενεργούς και δεν περιορίζεται…

Ή έχω άδικο;

Κώστας Μπούμπας: Οι αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τα προς το ζην

Λευτέρης Αυγενάκης: Η Ελλάδα πλέον αποτελεί θέλγητρο για τους επενδυτές!

Η Αγία Αικατερίνη και το Θαύμα στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας

Βεδουϊνοι: Οι Μυστηριώδεις Άνθρωποι της Ερήμου και το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά

Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης :Τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Καταγγέλουν οι Πράσινοι: H κυβέρνηση χαρίζει τα σκουπίδια σε ιδιώτες για καύση

Με ιδιαίτερη ανησυχία οι Πράσινοι – Οικολογία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων μετά την ομολογία του Γεν. Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Γραφάκου...

Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δήμο Σερρών

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών υπενθυμίζει τους πολίτες ότι για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν από την Παρασκευή...

Συνάντηση ΕΣΕΕ – Κεραμέως για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα

Το νέο απαιτητικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας για τις εμπορικές επιχειρήσεις εξαιτίας των απαιτήσεων της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης, καθώς και...

Έκτακτο – Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών – Συμβολή...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα, στο 37ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών σε ορεινή περιοχή. Σύμφωνα με...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για τις Ιογενείς Ηπατίτιδες συμμετέχει ο Δήμος Σερρών

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για τις Ιογενείς Ηπατίτιδες, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος – Ε.Ε.Μ.Η. Η 28η...

Μάρκος Μπόλαρης: Της Χειμάρρας …

Του Μάρκου Μπόλαρη Λοιπόν, να που, ο Αλβανός Πρωθυπουργός , μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, έδωσε εντολή κατάργησης της Δημοκρατίας στην Βόρειο Ήπειρο , να που...

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στα μαγαζιά των Σερρών

Τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Τα...

Συνέχισε να διαβάζεις