20/05/2024
17.6 C
Serres

Πόσες φορές μπορούμε να τηγανίζουμε με το ίδιο λάδι

Array

Τι πρέπει να προσέξουμε

Το τηγάνισμα είναι μια δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως.

Κατά το τηγάνισμα, τρόφιμα βυθίζονται σε ένα λίπος ή έλαιο με σκοπό να ψηθούν και να αποκτήσουν μια τραγανή εξωτερική επιφάνεια και μια μαλακή εσωτερική υφή.

Ένα από τα σημαντικά θέματα που αφορούν το τηγάνισμα είναι η επαναχρησιμοποίηση του λαδιού.

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πόσες φορές μπορούν να τηγανίσουν με το ίδιο λάδι πριν χάσει την ποιότητά του ή γίνει επιβλαβές για την υγεία.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος του λαδιού που χρησιμοποιείται, η θερμοκρασία του τηγάνισματος και η φύση των τροφίμων που ψήνονται.

Ορισμένοι παράγοντες, όπως η παρουσία υγρών, αλάτων ή αζώτου στα τρόφιμα, μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής του λαδιού.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι με κάθε χρήση, το λάδι υπόκειται σε διάφορες αλλοιώσεις.

Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, το λάδι θερμαίνεται, εκθέτεται σε αέρα και τρόφιμα, και μπορεί να συσσωρεύει υπολείμματα από τα τρόφιμα όπως ψίχουλα, κατάλοιπα αλάτων και άλλων συστατικών.


Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο χρώμα, τη γεύση και την ποιότητα του λαδιού.

Σε γενικές γραμμές το λάδι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί 2 φορές ενώ το καλό ελαιόλαδο κάποιες περισσότερες, ακόμη και 4 με την προϋπόθεση ότι έχει καθαριστεί από υπολείμματα και ότι έχει χρησιμοποιηθεί όχι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και για περίπου 4-5 λεπτά.

Οι τρεις σημαντικές οδηγίες, λοιπόν, είναι οι εξής:

Φιλτράρισμα του λαδιού: Μετά από κάθε χρήση, αφού το λάδι κρυώσει, μπορείτε να το φιλτράρετε με ένα κομμάτι γάζας ή μια φίλτρο καφέ για να αφαιρέσετε τα σωματίδια τροφίμων που ενδέχεται να έχουν παραμείνει.

Παρακολούθηση της κατάστασης του λαδιού: Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να παρακολουθείτε την κατάσταση του λαδιού κατά τη χρήση.

Αν παρατηρήσετε ένα έντονο άρωμα, αλλαγή χρώματος ή καπνό κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, μπορεί να είναι ένδειξη ότι το λάδι έχει χάσει την ποιότητά του και πρέπει να αλλαχθεί.

Αποφυγή υπερθέρμανσης: Αποφύγετε την υπερθέρμανση του λαδιού κατά το τηγάνισμα, καθώς αυτό μπορεί να επιταχύνει την απόδοση του. 

Καλό είναι να τηρείτε τις συνιστώμενες θερμοκρασίες του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο λάδι που χρησιμοποιείτε.

Αυτό είναι το καλύτερο κόλπο για να κόβεις τα κρεμμύδια -Γρήγορο και ασφαλές, χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι


Πηγή:cretalive

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

7 λόγοι που το το σeξ είναι καλύτερο μετά τα 50

Επτά λόγοι για αυτό… Μπορείτε να έχετε τη μέγιστη σεξουαλική απόδοση στην ζωή σας, μετά την ηλικία των 50 ετών. Παρακάτω περιγράφονται οι επτά λόγοι, μετά...

Μακρύ μαλλί μπούκλα, άβαφη και συνεσταλμένη: H Μαρίνα Σάττι στα 19 της δεν...

H Mαρίνα Σάττι, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη φετινή Eurovision με το τραγούδι «Ζάρι», έχει μία μακρά πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο, αφού από νεαρή...

Ρίξτε Αυτά τα 8 Συστατικά στη Θέση Φύτευσης Και θα Μεγαλώσετε τις Πιο...

Για να έχετε τις καλύτερες ντομάτες σε γεύση και σε μέγεθος και για να εξασφαλίσετε μεγάλη παραγωγή θα πρέπει πριν φυτέψετε να ρίξετε κάποια...

Όλοι στο πλευρό του: Κύμα αλληλεγγύης στον Λάκη Γαβαλά μετά την ερώτηση από...

Ένα κύμα συμπαράστασης έχει δημιουργήθει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την σεξιστική συμπεριφορά που δέχτηκε ο σχεδιαστής. Ο Λάκης Γαβαλάς δεν μάσησε ως συνήθως όταν...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πόσο γρήγορα μεγαλώνει ένας Γερμανικός Ποιμενικός σε μόλις 8 μήνες

Η γυναίκα που θα δούμε σκέφτηκε πως θα ήταν μια καλή ιδέα να βγάζει φωτογραφία στην κρατώντας στην αγκαλιά της τον γερμανικό ποιμενικό της...

Δημήτρης Αλεξανδρής: Στα πολύ μεγάλα ντέρμπι ποδοσφαίρου δεν πήγαινα να δω τον αδελφό μου

Υπήρχε μία ένταση και πριν και μετά τον αγώνα που δεν ήθελα να είμαι κοντά, συμπλήρωσε ο ηθοποιός και αδελφός του Ηλία Πουρσανίδη Ο Δημήτρης...

15 Μαΐου-Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Πώς οι «ρίζες» μας επηρεάζουν την υγεία μας

Kάθε χρόνο στις 15 Μαΐου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας που καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η οικογένεια είναι ο...

Συνέχισε να διαβάζεις