03/05/2024
18.2 C
Serres

Προφιτερόλ με παγωτό: Ένα λαχταριστό δροσιστικό γλυκό

Array

Προφιτερόλ με παγωτό: Ένα λαχταριστό δροσιστικό γλυκό

Λαχταριστό και καλοκαιρινό γλυκό με αφράτα σου γεμιστά με παγωτό και επικάλυψη ζεστής σοκολάτας!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα σου

  • 150 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4-5 αυγά
  • 100 ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

Για το παγωτό βανίλια

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

Για την επικάλυψη γκανάζ

  • 120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση

Για τα σου

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  2. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό ή το κάπα μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
  4. Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  5. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού ρίχνουμε τη ζύμη στη λαδόκολλα σχηματίζοντας τα σου.
    Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 15-20 λεπτά.
  6. Αφού βγάλουμε τα σού από τον φούρνο τα αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να κρυώσουν. Στη συνέχει τα ανοίγουμε στη μέση και τα γεμίζουμε από μια μπάλα παγωτό. Τέλος γαρνίρετε με γκανάζ.

Για το παγωτό βανίλια

  1. Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα.
  2. Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.
  4. Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
  7. Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.

Για την επικάλυψη γκανάζ

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
  2. Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Επιτέλους και κάτι ευχάριστα – Η Ελλάδα ελπίζει και χαμογελάει ξανά για το...

Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδα το 2023 Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν το δημόσιο χρέος από το 172,6% του ΑΕΠ το 2022 σε 160,9% του ΑΕΠ...

Τpαγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν μια 30χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε από πολύφωτο στο διαμέρισμα που διέμενε. Σύμφωνα με...

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην...

Κική Μακρυπούλια: Σούσουρο με την φώτο της μητέρας της Ζέτας, πιο όμορφη και...

Η Ζέτα Μακρυπούλια μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram μία τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα της, Κική. Η φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη στα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Aρχαία ελληνική τεχνολογία: 18 απολύτως εξωπραγματικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων!

Την ώρα που η προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της λογικής σκέψης, της επιστήμης και των καλών τεχνών παραμένει αξεπέραστη, η ιστορία της...

Άρης Σερβετάλης: «Είμαστε βαπτισμένοι εν Θεώ και δεν μπορούμε χωρίς Εκείνον. Ο Θεός μας δίνει κουράγιο»

Ο γνωστός ηθοποιός Άρης Σερβετάλης σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγο καιρό αποκάλυψε για το πως έφτασε να ενσαρκώσει τον Άγιο Νεκτάριο και μίλησε...

Νίκος Ορφανός: Έγινε πατέρας για δεύτερη φορά

Ήταν δύο εβδομάδες πρόωρη και ελλιποβαρής, έμεινε 13 ημέρες στην μονάδα φροντίδας νεογνών, αποκάλυψε σε ανάρτησή του Μία από τις πιο καλύτερες περιόδους της ζωής...

Συνέχισε να διαβάζεις