04/05/2024
13.2 C
Serres

Πρωινό κρουασάν με αλμυρή γέμιση στραπατσάδα

Array

Το κρουασάν με αλμυρή γέμιση στραπατσάδα είναι εύκολο και μπορούμε να το απολαύσουμε ως πρωινό.

Αν ψάχνετε το ιδανικό κυριακάτικο πρωινό δε χρειάζεται να δοκιμάσετε τίποτα άλλο!

Με υλικά που σίγουρα έχετε στη κουζίνα σας και τα κρουασανάκια που κρύβονται περιμένοντας στη κατάψυξη ή από το χθεσινό σας πρωινό, σας έχουμε μια πανεύκολη συνταγή για κρουασάν στραπατσάδα.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Υλικά


8 ψημένα μίνι κρουασάν
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πιπεριά ψιλοκομμένη


4 αβγά
100 γρ. γραβιέρα
150 γρ. μπάτζος
αλάτι

πιπέρι
λίγο φρέσκο βασιλικό



Για να φτιάξουμε την αλμυρή γέμιση για τα κρουασάν, βάζουμε πρώτα τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να πιούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά, και την αφήνουμε για 6-7 λεπτά να μαραθεί. Προσθέτουμε το βασιλικό.

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε την στραπατσάδα όσο ψήνεται, για να σπάσει σε κομμάτια.

Τέλος, προσθέτουμε τα τυριά σε καρεδάκια και τα αφήνουμε για 4-5΄ να λιώσουν ελαφρά και να σταθεροποιηθεί το αυγό. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Ανοίγουμε τα ψημένα κρουασάν στη μέση και τα γεμίζουμε με τον καγιανά.


Το κρουασάν με αλμυρή γέμιση είναι έτοιμο. Απολαύστε το!

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να γεμίσετε το κρουασάν με αλμυρή γέμιση με την κλασική συνταγή Στραπατσάδα (καγιανάς) ή με την Στραπατσάδα µε ντοµάτα και λαχανικά.

Πρέπει να γνωρίζετε πως η στραπατσάδα ή καγιανάς είναι ένα θρεπτικό πιάτο με αυγό.

Δοκιμάστε το στο πρωϊνό σας και σε συνδυασμό με τα λαχανικά θα απογειώσει την γεύση σας!

Πηγή:argiro

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Άνθρακες ο θησαυρός…

Ο κ. Μυλόπουλος, μη σεβόμενος ούτε τις Άγιες αυτές Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος, διοχέτευσε το περιεχόμενο της ερώτησής του, ταυτόχρονα με την κατάθεσή του...

Της ρουτίνας δουλεύοντες …

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Εκείνες τις ατέλειωτες σειρές των δούλων σκεφτόμουν που , δουλεύοντας μέσα στο λιοπύρι της Αιγυπτιακής ερήμου, έχτιζαν τις πυραμίδες της ανθρώπινης...

Ενημέρωση από την Υπηρεσία Καθαριότητας για την αποκομιδή τις ημέρες του Πάσχα

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σερρών ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα της αποκομιδής των απορριμμάτων κατά τις ημέρες των αργιών του Πάσχα έχει διαμορφωθεί...

Την Κυριακή 12 Μαΐου η παρουσίαση του βιβλίου της Βλάση Αγτζίδη «Μεταξύ Σεβρών...

Η Δημοτική Ενότητα Σερρών σε συνεργασία με την Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Σερρών, το Τμήμα Γενικών Αρχείων του Κράτους Σερρών και οι Εκδόσεις Πατάκη σας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Καιρός: Ανάσταση με ομπρέλες, αλλαγή σκηνικού την Κυριακή του Πάσχα -Ποιοι θα σουβλίσουν σε υπόστεγα

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες, επηρεάζοντας τα σχέδια για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Η ΕΜΥ προβλέπει...

Γιαννιτσά: Δασκάλα κούρεψε 5χρονο αγοράκι σε νηπιαγωγείο γιατί… δεν της άρεσε το χτένισμά του

Δασκάλα νηπιαγωγείου κούρεψε τα μαλλιά 5χρονου αγοριού, καθώς δεν της άρεσε το κούρεμα του, στα Γιαννιτσά, όπως καταγγέλλει η μητέρα του παιδιού. Ο 5χρονος θαυμάζει...

Μαριάννα Ευστρατίου: Η γνωριμία με τον Χατζιδάκι και οι άγνωστες ιστορίες από την Eurovision

Η γνωστή τραγουδίστρια Μαριάννα Ευστρατίου μίλησε για την εμπειρία της από τις 3 φορές που βρέθηκε στη Eurovision και για τον Μάνο Χατζιδάκι. Καλεσμένη στην...

Συνέχισε να διαβάζεις