21/06/2024
34.2 C
Serres

Σοβαρά προβλήματα στα Κέντρα Υγείας Στρυμονικού και Μαυροθάλασσας

Array

Πολλά προβλήματα συσσωρεύτηκαν στο χώρο της υγείας στο Νομό Σερρών τα τελευταία χρόνια

Πολλά προβλήματα συσσωρεύτηκαν στο χώρο της υγείας στο Νομό μας τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα στα Κέντρα Υγείας Στρυμονικού και Μαυροθάλασσας διαπίστωσε πρόσφατα και η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ κ. Χατζοπούλου όταν επισκέφθηκε το Νομό μας και το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου.

Με ανακοίνωσή της η Τοπική Οργάνωση του ΚΚΕ Σερρών θέτει ορισμένα ερωτήματα για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Σερρών.

Ρωτά λοιπόν την Κυβέρνηση αν θα διακοπεί η 24ωρη λειτουργία των Κ.Υ. Στρυμονικού και Μαυροθάλασσας ή αν θα λειτουργούν μόνο πρωϊνές ώρες για να εξοικονομηθούν εργατοώρες για τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας των Σερρών.

dei gaia e vima (1)
BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Αναρωτιέται η Τοπική Οργάνωση του ΚΚΕ Σερρών

Ποιος είναι ο συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για την υγεία

Όταν προ μηνός η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ κ. Χατζοπούλου επισκέφθηκε το Νομό Σερρών και το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου αναφέρθηκε στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Νομού.

Σχετικά με το μεγάλο θέμα της υποστελέχωσης των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού η Υποδιοικήτρια ανέφερε:  οτι “θα αναζητηθούν λύσεις μέσα από ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την βελτίωση της εύρυθμης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας”.

Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης της ΝΔ για τη λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την έλλειψη προσωπικού, δεν είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών, αλλά ο συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός. 


Και τι εννοεί η Υποδιοικήτρια με το “στρατηγικό σχεδιασμό”; 

Είναι στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης να σταματήσει η 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Στρυμονικού και Μαυροθάλασσας, τα οποία θα λειτουργούν μόνο πρωί και οι εργατοώρες που θα “εξοικονομούνται” με αυτό τον τρόπο λειτουργίας, θα καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σερρών;

‪Αντί να συζητάμε με ποιο τρόπο θα στελεχωθούν και θα αναβαθμιστούν τα Κέντρα Υγείας του Νομού, ώστε να παρέχουν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, καθολικές και δωρεάν με βάση τις ανάγκες  των λαϊκών αναγκών σε κάθε περιοχή, η Κυβέρνηση συζητά την υποβάθμισή τους.

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται στα Κέντρα Υγείας, πάνε χέρι -χέρι με τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στα Νοσοκομεία, με τις αλλαγές στην Ασφάλιση και τον Κρατικό Προϋπολογισμό. 

Αποτελούν συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.


Πρόκειται για ανατροπές που έχουν εφαρμοστεί σε πολλές άλλες χώρες, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και για όλο το λαό.

Οι παρεμβάσεις μιας σειράς αστικών επιτελείων, με τις οποίες προετοιμάζεται το έδαφος για την ολοκληρωτική μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και των ασθενών σε «πελάτες», όπως και ο αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός του 2020 που κατέθεσε η κυβέρνηση, με τις νέες περικοπές στα ήδη πετσοκομμένα κρατικά κονδύλια για την Υγεία, επιβεβαιώνουν ότι η περιβόητη «ανάπτυξη για όλους» δεν χωρά ούτε τις πιο βασικές ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Αντίθετα, περνά σαν οδοστρωτήρας πάνω σε όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει.

Επιδιώκουν την πλήρη μετατροπή της δημόσιας Υγείας, όπως και της Ασφάλισης, σε «μπίζνες» για τα κέρδη του κεφαλαίου, όπου το αστικό κράτος θα «εγγυάται» μόνο ένα «ελάχιστο βασικό πακέτο» που δεν θα αρκεί ούτε για τα στοιχειώδη και από εκεί και πέρα θα κυριαρχεί πλήρως η λογική «όποιος έχει να πληρώσει…».

Αντίστοιχα προκλητική είναι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ως «εμμονή της ΝΔ» αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που βάθυνε και η δική του κυβέρνηση, εντείνοντας την υποχρηματοδότηση στη δημόσια Υγεία, «απογειώνοντας» παραπέρα την «ευελιξία», εισάγοντας νέους «κόφτες» για την καρατόμηση των υπηρεσιών Υγείας που παρέχονται «δωρεάν» κ.ά. 

Η Τοπική Οργάνωση του ΚΚΕ Σερρών με ανακοίνωσή της καλεί το λαό να μην συμβιβαστεί με το σημερινό άθλιο σύστημα, με την απειλή ότι θα γίνει ακόμα χειρότερο από τα μέτρα που προωθεί η ΝΔ, ως συνέχεια και κλιμάκωση της πολιτικής που κι ο ίδιος υπηρέτησε και προειδοποιεί να μην σκεφτούν να προχωρήσουν τα σχέδιά τους

Να μην κλείσει ή υπολειτουργήσει καμία Δημόσια Μονάδα Υγείας, Κέντρο Υγείας, Εργαστήριο ή Κλινική Νοσοκομείου

Ο λαός πρέπει να απορρίψει συνολικά αυτήν την επίθεση, να μη συμβιβαστεί με την πολιτική που μεγαλώνει συνεχώς το χάσμα ανάμεσα στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρουν σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία. 

Να δυναμώσει τον αγώνα για αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν, με κριτήριο την κάλυψη των εργατικών – λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου!

Διαβάστε επίσης εδώ:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δύο Έλληνες μαζί στο βάθρο: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Χρήστου, «χάλκινος» ο Μακρυγιάννης

Eλληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης: Χρυσό ο Χρήστου, χάλκινο ο Μακρυγιάννης στα 50μ. ύπτιο Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα εξασφάλισε δύο...

Δήμος Σερρών: Tην Τετάρτη 3 Ιουλίου Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Η 27η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής (3ου διμήνου), κατά το αρθρ. 67Α του Ν.3852/2010 όπως προστέθηκε με το αρθρ. 7 του Ν....

Επιμελητήριο Σερρών: Επίσκεψη Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας, εγκαίνια έκθεσης «Άρωμα Χίου», Serexpo2024

Τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Ζαν-Λυκ Λαβό , υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Επιμελητήριο Σερρών , ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο...

Μπέργκερ προβατίνας

Η προβατίνα μας επανασυστήνεται ως μπέργκερ και τρώγεται ιδιαιτέρως απολαυστικά με πολλά αρωματικά και μια δροσερή σως. Συνολικός Χρόνος: 30' Υλικά Μερίδες: 4 Για τα μπέργκερ 600 γρ. πρόβειο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η χρόνια πάθηση που απειλεί όσους δεν κοιμούνται αρκετά

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος έχει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας. Από την παραγωγικότητα και την μνήμη μας μέχρι την ευεξία, ο ύπνος συμβάλλει...

Η MVP γιαγιά που έκανε χαμό στο ΟΑΚΑ – «Σταύρωσε» τον Παναθηναϊκό

Γιαγιά έκανε θραύση στο ΟΑΚΑ στον αγώνα του Παναθηναϊκού. Σταύρωσε την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός, σ' ένα ματς θρίλερ με τον Ολυμπιακό στο περιθώριο του πέμπτου...

ΗΠΑ: 19χρονος ελληνικής καταγωγής σκότωσε τους γονείς του και τραυμάτισε αστυνομικό

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στις ΗΠΑ και ειδικότερα στη Φλόριντα, καθώς ένας 19χρονος σκότωσε τους γονείς του και πυροβόλησε κατά τη διάρκεια συμπλοκής έναν...

Συνέχισε να διαβάζεις