03/05/2024
18.2 C
Serres

Ψωμί με λιαστές ντομάτες

Array

Ψωμί με λιαστές ντομάτες

Υλικά

500γρ. αλεύρι για ψωμί

150γρ. γάλα

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

20γρ. μαγιά

1κ.σ. ζάχαρη

200γρ. νερό


1κ.σ. αλάτι

5κ.σ. ελαιόλαδο + 1κ.γ.

80γρ. λιαστές ντομάτες

80γρ. ελιές χωρίς το κουκούτσι


1κ.γ. μαργαρίνη

1κ.γ. ρίγανη ξερή

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με τη ρίγανη.

Διαλύστε την μαγιά και τη ζάχαρη στο γάλα και ανακατέψτε καλά. Φτιάξτε στη μέση του μείγματος με το αλεύρι ένα «λακκάκι» και ρίξτε εκεί το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη.

Σε χλιαρό νερό διαλύστε το ελαιόλαδο με το αλάτι.

Μόλις διαλυθούν ρίχνετε το μείγμα στο «λακκάκι».

Ανακατέψτε καλά τα υλικά και ζυμώστε με τα χέρια τη ζύμη για περίπου 5 – 10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.

Πασπαλίστε τη με λίγο αλεύρι, σκεπάστε τη με ένα πανάκι και αφήστε τη σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά ώστε να φουσκώσει.

Μέχρι να φουσκώσει η ζύμη σας, στραγγίξτε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και κόψτε τις σε κομμάτια.

Κόψτε έπειτα και τις ελιές.

Με τη μαργαρίνη αλείψτε μία φόρμα για κέικ (είτε την μακρόστενη είτε εκείνη με την τρύπα στο κέντρο).

Μετά το πέρας των 30 λεπτών, τοποθετήστε τη ζύμη στο πάγκο και ζυμώστε καλά.

Ανοίξτε τη με πλάστη ή με τα χέρια σας και βάλτε στο κέντρο τις ντομάτες και τις ελιές.

Πάρτε στη συνέχεια τις άκρες της ζύμης και διπλώστε τις στο κέντρο.

Ζυμώστε έπειτα καλά για να απλωθούν παντού οι ντομάτες και οι ελιές.

Τοποθετήστε τη ζύμη στη φόρμα και αφήστε τη πάλι σε ζεστό μέρος για περίπου 30 – 40 λεπτά για να φουσκώσει.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε κάτω από το ζυμάρι ένα ταψάκι με νερό (οι ατμοί θα βοηθήσουν το ζυμάρι να ψηθεί καλά).

Αλείψτε τη ζύμη με 1κ.γ. ελαιόλαδο και ψήστε το για περίπου 45 – 50 λεπτά.

Μόλις βγάλετε το ψωμί από τον φούρνο,

ραντίστε το με λίγο κρύο νερό και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε.

Πηγή:newsone

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Επιτέλους και κάτι ευχάριστα – Η Ελλάδα ελπίζει και χαμογελάει ξανά για το...

Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδα το 2023 Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν το δημόσιο χρέος από το 172,6% του ΑΕΠ το 2022 σε 160,9% του ΑΕΠ...

Τpαγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν μια 30χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε από πολύφωτο στο διαμέρισμα που διέμενε. Σύμφωνα με...

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην...

Κική Μακρυπούλια: Σούσουρο με την φώτο της μητέρας της Ζέτας, πιο όμορφη και...

Η Ζέτα Μακρυπούλια μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram μία τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα της, Κική. Η φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη στα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τζίμι Φάλον: Μίλησε για το φλερτ με τη Νικόλ Κίντμαν στο παρελθόν

Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει στο talk show του παρουσιαστή ότι κάποια στιγμή είχαν βγει ραντεβού Ο Τζίμι Φάλον μίλησε για το φλερτ που είχε κάποτε με τη Νικόλ...

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Εύκολο και λιχούδικο τσουρέκι, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού, με συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη. 1 ώρα προετοιμασία45' ψήσιμο3 ώρες και 45' αναμονή Συνολικός Χρόνος: 5 ώρες και...

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16 που κάνει τους Τούρκους να το σκέφτονται και δεύτερη φορά

Η υποσμηναγός (Ι) Χρυσάνθη Νικολοπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16 και συμπυκνώνει με τον δυναμισμό και τη μαχητικότητά της τις υψηλές προσδοκίες και...

Συνέχισε να διαβάζεις