30/04/2024
21.9 C
Serres

Semifreddo με κεράσια και φιστίκια Αιγίνης

Array


Στα ιταλικά η λέξη semifreddo σημαίνει “ημιπαγωμένο”. Πρόκειται για ένα δροσερό επιδόρπιο το οποίο θυμίζει μους στην πιο παγωμένη εκδοχή της και παγωτό στην πιο ρευστή μορφή του. Τα βασικά του συστατικά είναι τα αβγά, η ζάχαρη και η κρέμα γάλακτος.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε με το σύρμα στον κάδο του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού. 
  • Αδειάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ το αβγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μεταφέρουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί), προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό. 
  • Ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, ελέγχοντας τη θερμοκρασία με ένα μαγειρικό θερμόμετρο, μέχρι να φτάσει τους 72o C και να ψηθούν τα αβγά. 
  • Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. 
  • Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας για κέικ 10×30 εκ., αφήνοντας αρκετή να προεξέχει.
  • Πλένουμε τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια. 
  • Αφαιρούμε το μπολ με τη σαντιγί από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα αβγά.
  • Προσθέτουμε τα κεράσια, το ξύσμα λεμονιού και τα φιστίκια Αιγίνης. Ανακατεύουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα. 
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με τη μεμβράνη που προεξέχει και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 4-6 ώρες μέχρι να σφίξει. 
  • Τραβάμε τη μεμβράνη από τα τοιχώματα και ξεφορμάρουμε το σεμιφρέντο. 
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με έξτρα κεράσια και φιστίκια Αιγίνης.

Συστατικά

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 1 αβγό, μέτριο
  • 3 κρόκους, από μέτρια αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. κεράσια
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα

  • κεράσια
  • φιστίκια Αιγίνης

Διαβάστε επίσης για Frangipane με κεράσια χωρίς γλουτένη από τον Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο Δημήτρης Κόκοτας αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη ένα μήνα μετά το έμφραγμα –...

Πολύ θετικά είναι τα νέα για τον αγαπημένο τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα που νοσηλεύεται εδώ και καιρό στη ΜΕΘ ύστερα από το έμφραγμα που υπέστη...

Μαριάννα Ευστρατίου: Η γνωριμία με τον Χατζιδάκι και οι άγνωστες ιστορίες από την...

Η γνωστή τραγουδίστρια Μαριάννα Ευστρατίου μίλησε για την εμπειρία της από τις 3 φορές που βρέθηκε στη Eurovision και για τον Μάνο Χατζιδάκι. Καλεσμένη στην...

Μένιος Σακελλαρόπουλος: Η γνωριμία με τη μέλλουσα σύζυγό του – «Εσύ σε εμένα...

H επεισοδιακή γνωριμία. Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος ήταν καλεσμένος στο The 2Night Show. Ο αθλητικογράφος μίλησε για τα νεανικά του χρόνια στον Πειραιά, την καριέρα του...

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 52χρονη έκοψε τις φλέβες της και πήδηξε από τον 5ο...

Δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μ. Τρίτης (30/04) στην Θεσσαλονίκη, με μια 52χρονη γυναίκα να χάνει τη ζωή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Σοφία Παυλίδου: «O γάμoς είναι χάσıμο χρóνоυ και πολλά έξоδα»

Η Σοφία Παυλίδου έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega καλημέρα» και τον Σαράντη Μαριεττή Η Σοφία Παυλίδου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Mega καλημέρα» και...

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Υπερασπίζομαι με τόλμη, γνώση και Εμπειρία, μια κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη

Ξεκινώντας από τις Σέρρες την επίσημη προεκλογική του καμπάνια, ο συντοπίτης μας υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, παρουσίασε την υποψηφιότητά του σε...

28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία»,...

Συνέχισε να διαβάζεις