Μετά από δυο ολόκληρα χρόνια απουσίας εκδηλώσεων: Ξεκίνησε στο Δήμο Αμφίπολης το 1ο Συμπόσιο Τέχνης.

Με υποσχέσεις αλλά και με όνειρα πραγματοποιήθηκε η έναρξη του συμποσίου, παρουσία δυο εκλεκτών προσκεκλημένων.

Του συντοπίτη μας Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή , αλλά και της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ελένης Δουνδουλάκη.

Δεν ξέρω τι περίμενε ο κόσμος και τι η δημοτική αρχή, αλλά η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα ούτε για τους καλεσμένους ούτε φυσικά και για τους δημότες που δεν έδωσαν το παρών με αποτέλεσμα σε έναν απαράμιλλης ομορφιάς χώρο όπως είναι το αρχαιολογικό πάρκο να μην βρίσκονται περισσότερα από 100 άτομα.

Τι και αν η κ. Καλακίδα ανέφερε στην ομιλία της εκλεκτούς προσκεκλημένους ;

Τι κι αν στην εκδήλωση πέραν του κ.Καραμανλή, του κ.Σπυρόπουλου που ήταν και συνδιοργανωτής βρέθηκε μόνο ο Δήμαρχος Νέας Ζϊχνης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Καριπίδης;

Μέχρι και η βουλεύτρια της ΝΔ έδωσε το παρών αργοπορημένα 

Θα περίμενε κανείς αυτά τα δυο χρόνια τόσο η Αντιδημαρχία Πολιτισμού όσο και η ΔΗΚΕΔΑ να μπορέσουν να διοργανώσουν με επιτυχία μια έστω εκδήλωση και να μπορέσει επιτέλους να βάλει και αυτή η δημοτική αρχή ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα και ένα τουριστικό όφελος στο τόπο.

Αντί αυτού περιοριστήκαμε σε ομιλίες γύρω από το Τύμβο Καστά εξυμνώντας το έργο της κ. Περιστέρη που δεν ήταν καν καλεσμένη στο Συμπόσιο του Δήμου, και έπρεπε να υπάρξει προσωπική παρέμβαση από το κ. Τζιτζικώστα ώστε να προσκληθεί….

Η Δημοτική αρχή Φράστανλη επέλεξε να διακόψει το θεσμό του Φεστιβάλ Αμφίπολης λέγοντας ότι θα δημιουργήσει κάτι καλύτερο.

Πλέον είναι εμφανές από τον οποιονδήποτε πώς η δημοτική αρχή μετά από δυο χρόνια κορονοϊού κατάφερε να μαζέψει στο αρχαιολογικό πάρκο 100 άτομα.

Και εκείνα με το ζόρι …

Αυτό είναι επιτυχία;

Αυτό είναι θεσμός για μια δημοτική αρχή;

Ποιο είναι το όφελος για κάποιον επισκέπτη και ποια η προστιθέμενη αξία για τους πολίτες;

Είχαμε ξαναγράψει πώς ο κορονοϊός έκρυψε την “ανυπαρξία” απο πολλές δημοτικές αρχές αλλά ο κ. Φραστανλής πλέον “ξεγυμνώθηκε” 

Τόσο στα μάτια των δημοτών όσο και σε κείνα τα μάτια των άλλων πολιτικών που παρευρέθηκαν σε μια ταπεινή εκδήλωση που στη καλύτερη των περιπτώσεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια παράλληλη δράση για το Φεστιβάλ Αμφίπολης.

Ένα φεστιβάλ το οποίο συγκέντρωνε χιλιάδες κόσμο και έβαζε την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης στο πολιτιστικό χάρτη όλης της χώρας μας 

Και μάλιστα επι δεκαετίες

“Η περιοχή της Αμφίπολης περικλείει σε κάθε της σημείο, σε κάθε της γωνιά ένα κομμάτι της ιστορίας μας” αναφέρει ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στο συμπόσιο.

Δυστυχώς όμως για το Δήμο της Αμφίπολης αυτή η ιστορία είναι στα χέρια ανθρώπων που δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν και φυσικά ούτε να τη διατηρήσουν..

Ποσό δε μάλλω να τη… μεταλαμπαδεύσουν

Το μόνο ευχάριστο στην όλη υπόθεση είναι η ανακοίνωση Καραμανλή πώς ο Τύμβος Καστά θα είναι επισκέψιμος για ομάδες ειδικού κοινού μέχρι το τέλος του 2022.

Ε, καλοκαίρι είναι , να μην δούμε και μια θετική πλευρά;