Αλέξανδρος Χρυσάφης: Η Δημοτική αρχή στηρίζει τα χωριά

Εμείς μιλάμε με έργα…

Γιατί Δήμος Σερρών δεν είναι μόνο η πόλη…

Δίνουμε προτεραιότητα και στηρίζουμε τα χωριά μας με πράξεις!

Με αυτά το λόγια ο κ.Χρυσάφης υπερασπίστηκε το έργο του για τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του καθώς σύμφωνα με τον ίδιο υλοποίησε μεγάλο μέρος του προγράμματός του για τα χωριά του Δήμου Σερρών και προχώρησε σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα με κορυφαίο αυτό της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου Μητρουσίου Λευκώνα, που θα έχει αποτύπωμα σε πάνω από 3.500 αγρότες και το οποίο υποβάλλει προσεχώς προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης υποστηρίζει πως στηρίξανε και στηρίζουνε τα χωριά με ΠΡΑΞΕΙΣ, όπως καταγράφεται και στον απολογισμό, που θα παρουσιάσει αναλυτικά σε λίγες μέρες.

Σύμφωνα με την απάντηση του Δημάρχου τέσσερις από τις υποσχέσεις του έχουν ήδη υλοποιηθεί, τρεις βαίνουν προς υλοποίηση, δύο βρίσκονται σε εξέλιξη, δύο εντάχθηκαν στο φετινό προυπολογισμό, και οι άλλες δύο η μεν πρώτη βρίσκεται σε στάδιο μελέτης ενώ η τελευταία υποβλήθηκε στο Αντώνης Τρίτσης

Οφείλω να ομολογήσω πως πρέπει να ωφέλησαν τον κ. Χρυσάφη, τόσο το πρόγραμμά του που λειτούργησε ως μπούσουλας και φαίνεται να το κρατά ως …ευαγγέλιο!

Σε αντίθεση βέβαια με τον κ.Φωτιάδη, που άλλα έλεγε και άλλα έκανε και το κυριότερο πως ουδέποτε κρίθηκε επί των …πεπραγμένων του!

Μάλιστα χθες η δήμαρχος ανακοίνωσε μια νέα χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης!

Δημιουργούμε δύο νέα, πλήρως εξοπλισμένα υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης στην ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΙΓΗΣ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης, δηλώνει υπερήφανος , δίνοντας προτεραιότητα στην υλοποίηση έργων υποδομής που μετά από πολλά χρόνια αναβαθμίζουν ουσιαστικά τη συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου μας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της!

Για να ευλογήσουμε όμως και εμείς τα γένια μας εμείς πρώτοι αλιεύσαμε την είδηση από τις 20 Δεκεμβρίου, όταν σας ενημερώσαμε πως όλη πρόταση που ετοίμασαν οι τεχνικές υπηρεσίες αφορούν δύο υποέργα:

Το μεν πρώτο υποέργο , με τίτλο δημιουργία δυο νέων υπαίθριων γηπέδων καλαθοσφαίρισης στην περιοχή Σιγής Δήμου Σερρών (Ο.Τ. 835) συνολικού προϋπολογισμού 200.772,00 € που αφορά την δημιουργία νέων χώρων υπαίθριας άθλησης, εντός κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Σερρών και συγκεκριμένα σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Σερρών (περιοχή Σιγής-Ο.Τ. 835) προκειμένου να καλυφθούν οι σύγχρονες αυξημένες ανάγκες σε αθλητικούς υπαίθριους χώρους.

Το δεύτερο υποέργο, με τίτλο προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού δύο υπαίθριων γηπέδων καλαθοσφαίρισης στην περιοχή Σιγής Δήμου Σερρών (Ο.Τ. 835)., προϋπολογισμού 48.112,00 € αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση ελαστικού ακρυλικού τάπητα αγωνιστικού χώρου επί του ασφαλτοτάπητα, με την κατάλληλη διαγράμμιση του και αστικού εξοπλισμού (καθιστικά παγκάκια) σε κατάλληλες θέσεις πέριξ των παραπάνω γηπέδων, όπως φυσικά και των μπασκετών καλαθοσφαίρισης.

Με νόημα τότε γράψαμε πως τόσο οι προσπάθειες των κατοίκων, όσο και αυτές του Δήμου Σερρών αρχίζουν να βρίσκουν …αντίκρυσμα!

Άλλωστε κανένας δεν περίμενε να αναβαθμιστεί η περιοχή της Σιγής, με χρήματα του Υπουργείου …Μετανάστευσης!

Σωστά;