«Άνοιξαν» οι ουρανοί στο Νομό Σερρών

Ποτάμια οι δρόμοι από τη βροχόπτωση στο Νομό Σερρών

Eντονη βροχόπτωση σημειώνεται από το πρωί της Δευτέρας σε πάρα πολλές περιοχές των Σερρών, ενώ σε αρκετές περιοχές του νομού σημειώθηκαν και πλημμύρες.

Πάντως μέχρι και τις απογευματινές ώρες τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα.

Μια περιοχή που επλήγη από την κακοκαιρία στο Νομό Σερρών είναι ο Δήμος Εμμ. Παππάς και κυρίαρχα η Τοπική Κοινότητα Ψυχικού

Μάλιστα η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή προκάλεσε ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες με τους αγρότες και παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν σημειωθεί από την έντονη βροχόπτωση στην Τοπική Κοινότητα του Αχινού.

Να σημειώσουμε πως ο μετεωρολογικός δορυφόρο Meteosat-11, έδωσε σημαντικά ύψη βροχής σε τμήματα του Νομού μας και πάντα σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου, ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στην Θεσσαλονίκη , κατέγραψε 40 mm, ενώ θα ευχηθούμε αυτά τα φαινόμενα να έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας οι βροχές θα εξασθενήσουν.

Δείτε ακόμα: