Ένας απτόητος Δήμαρχος! Ποιός άλλος ο Στέργιος Φραστανλής!

Στις 22 Σεπτεμβρίου είχα αναρτήσει εδώ, στον λογαριασμό μου, ένα κείμενο με τίτλο «Παρασκήνια και κοπτορραπτικές» το οποίο και θα παραθέσω στο τέλος αυτού εδώ του σημερινού κειμένου.

Με το κείμενο εκείνο δημοσιοποιούσα κάποια περίεργα «παρασκήνια» και μεθοδεύσεις που είχαν πέσει στην αντίληψή μου και είχαν να κάνουν με κάποιες αναμενόμενες θέσεις εργασίας στον Δήμο Αμφίπολης.

Κάποιοι όμως, συνεχίζουν να μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους καθώς και να περιφρονούν κάθε έννοια Αξιοκρατίας και το πολύ συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που διέπει τις θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Δεν εξηγείται διαφορετικά η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Αμφίπολης σε ερώτηση γι’ αυτές τις αναμενόμενες θέσεις εργασίας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι «έχει» δύο θέσεις και κατονόμασε κι’ αυτούς που θα προσλάβει συγχέοντας προφανώς την επαγγελματική του ιδιότητα με την θεσμική.

Για να το κάνω όσο πιο λιανά γίνεται: Στο μαγαζάκι του ο καθένας μπορεί να προσλάβει όποιον γουστάρει! Σε έναν Δήμο όμως είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει συγκεκριμένες διαδικασίες που διασφαλίζουν αυτές τις πολύπαθες έννοιες όπως Αξιοκρατία, Δημοκρατία κλπ., άρα σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να «πετάει» ονόματα πριν ακόμα προκηρυχθούν οι θέσεις!

Παραθέτω και το κείμενο της 22ης Σεπτεμβρίου:

«Παρασκήνια» και «κοπτοραπτικές»

Στο 73ο τεύχος της εφημερίδας του Ορειβατικού Συλλόγου Πρώτης «Τα Νέα της Πρώτης»(Μάρτιος-Απρίλιος 2021) διάβασα για την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πρώτης προς τον Δήμο Αμφίπολης περί της πρόσληψης ενός ατόμου γενικών καθηκόντων για τις ανάγκες του Αθλητικού Κέντρου «Αχιλλέας Καραμανλής» που βρίσκεται στην Πρώτη!

Όταν στη συνέχεια έμαθα ότι η θέση θα προκηρυχθεί με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια άνεργους άνω των 55 ετών αναθάρρησα καθότι ανήκω σ’αυτήν ακριβώς την κατηγορία!

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της υπόθεσης έμαθα ότι ο Δήμος πρόκειται να προκηρύξει περισσότερες θέσεις με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και παρέμεινα σε μία κατάσταση αναμονής!

Επειδή όμως ο κόσμος είναι γενικά μικρός και στα χωριά μας ακόμα μικρότερος, στην πορεία οι πληροφορίες μου άρχισαν να με υποψιάζουν για μία απίστευτη κωλυσιεργία συνδυασμένη με «παρασκήνιο» και «κοπτοραπτική» με στοχεύσεις που πολλοί αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω μας το κακό μας παρελθόν!

Όταν σήμερα το πρωί έμαθα για «υποσχέσεις» προς συγκεκριμένο άτομο μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και κάθομαι και γράφω αυτό το κειμενάκι για να υπενθυμίσω ότι γνωρίζω και γραφή και ανάγνωση και επί πλέον την ύπαρξη ενός σαφέστατου πλαισίου μέσα στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει αυτή η ταλαίπωρη η Αξιοκρατία κι’εδώ που τα λέμε και η Δημοκρατία που κάποιοι με το στανιό θέλουν να την περιφρονούν!

Στα μαγαζάκια τους ας λειτουργήσουν όπως ξέρουν! Ο Δήμος όμως δεν είναι μαγαζάκι τους!»

Τάδε έφη o Πρωταίος Αποστόλης Κόντας για τον Δήμαρχο Αμφίπολης κ.Φραστανλή

Θα μου πεις είναι τα πρώτα που λέγονται για τον δήμαρχο;

Προφανώς και όχι και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι και τα …τελευταία!

Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε;

Από τις προσλήψεις που ξεκίνησαν για ένα οκτάμηνο και έγιναν ετήσιες;

Από τα έργα που έκανε ο ίδιος , την πατρότητα της των οποίων έχει ο προηγούμενος;

Ή τους ειδικούς συμβούλους …

Που μόνο ειδικοί δεν είναι;