Άθλιες οι συνθήκες στις Φυλακές Νιγρίτας!

Άθλιες συνεχίζουν να παραμένουν οι συνθήκες στις φυλακές Νιγρίτας

Με μια επιστολή που στρέφεται κατά της διευθύντριας φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, καταγγέλλοντας εκδικητική μεταγωγή του το περασμένο Σάββατο από τις Φυλακές Κορυδαλλού στις Φυλακές Νιγρίτας, όπου όπως αναφέρει στην επιστολή του

“τα κελιά είναι άθλιες συνθήκες και ανεξέλεγκτα κρούσματα κορονοϊού“.

Κατά τα λεγόμενα του Κώστα Σακκά, μέσω επιστολής που έρχεται στο φως από τον πατέρα του, Σπύρο Σακκά, προκύπτει άλλη μια μεταγωγή, όχι μόνο σε βάρος των σπουδών ενός κρατούμενου -υπενθυμίζουμε την παρόμοια περίπτωση του Βασίλη Δημάκη-, αλλά και σε βάρος της υγείας των φυλακισμένων, πράγμα για το οποίο, αν ισχύει, η χώρα θα μπορούσε να πληρώσει βαριά πρόστιμα.

Φυλακές Νιγρίτας: Βαριές κατηγορίες από κρατούμενο

Συγκεκριμένα, ο κρατούμενος κατηγορεί την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τους κρατούμενους και, ως προς τον ίδιο, προχωράει αδικαιολόγητα σε μεταγωγή του στις φυλακές Σερρών, δυο ημέρες από την επίσημη ανακοίνωση πως οι φυλακές της Β. Ελλάδας έχουν δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid, και μετά από ενάμιση μήνα που η ίδια η Κεντρική επιτροπή μεταγωγών, ενέκρινε το αίτημα του να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για λόγους σπουδών.

Απεργία πείνας στις φυλακές Νιγρίτας

Αποτέλεσμα ο Κ. Σακκάς, να βρίσκεται από προχθές στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών και να ξεκινά απεργία πείνας και από το Σάββατο να συνεχίζει με απεργία δίψας.

Παράλληλα, μέσα από την επιστολή έρχεται στο φως άλλη μια καταγγελία για άθλιες συνθήκες στις οποίες υποχρεούνται να διαβιούν κρατούμενοι, με τον Κώστα Σακκά να περιγράφει τις φυλακές Νιγρίτας, ως μια φυλακή υπερπλήρη, όπου αρκετοί κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα και όπου το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δεν έχει νερό!

Να θυμίσουμε πως ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2010, κατηγορούμενος για εμπλοκή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και πως το 2014 αθωώθηκε τελεσίδικα.

Στην συνέχεια βέβαια και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2019 συνελήφθη έπειτα από απόπειρα ληστείας ΑΤΜ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και από τότε παραμένει κρατούμενος.

Μέχρι να οριστεί η δίκη του η μέχρι το τελειώσει 18μηνο!

Ή όποιο έρθει πρώτο…

Με τα στοιχήματα να κλείνουν προς το 18μηνο!

Διαβάστε επίσης για τις Φυλακές Νιγρίτας