Τάσος Χατζηβασιλείου: Να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα τα ιατρεία σε απομακρυσμένα χωριά και στις έδρες των πρώην Δήμων!

Επιστολή έστειλε ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια με θέμα:

«Να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα τα ιατρεία σε απομακρυσμένα χωριά και στις έδρες των πρώην Δήμων»

Συγκεκριμένα με αφορμή την έγκαιρη προετοιμασία του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιαστικής Κάλυψης για τον Covid-19, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Αφού ευχαρίστησε τόσο την ηγεσία του Υπουργείου όσο και την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης για την διαχείριση της πανδημίας, ο βουλευτής Σερρών ζήτησε τη δημιουργία επιπλέον Εμβολιαστικών Κέντρων στην Π.Ε. Σερρών, πέρα από τα Κέντρα Υγεία και τις ΤΟΜΥ που έτσι κι αλλιώς θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος των εμβολιασμών.

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου ζήτησε να χαρακτηριστούν ως Εμβολιαστικά Κέντρα ορισμένα Περιφερειακά Ιατρεία σε απομακρυσμένα χωριά της Π.Ε. Σερρών, όπως και τα Περιφερειακά Ιατρεία στις έδρες των παλαιών Δήμων.

«Η Π.Ε. Σερρών είναι μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση και πληθυσμό περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας.

Μια τέτοια εξέλιξη θα διευκόλυνε τη διαδικασία των εμβολιασμών», υπογραμμίζει ο Σερραίος βουλευτής.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Χατζηβασιλείου:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις άοκνες προσπάθειες, τις δικές σας και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, εξίσου σημαντική είναι και η συνδρομή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, η διοίκηση της οποίας στηρίζει αποτελεσματικά τις υγειονομικές μονάδες της Π.Ε. Σερρών.

Η έγκαιρη προετοιμασία για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης του πληθυσμού για Covid-19 αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την προνοητικότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της σοβαρής υγειονομικής κρίσης.

Με αφορμή αυτόν το σχεδιασμό, θα ήθελα να θέσω υπ όψιν σας ορισμένα δεδομένα για την Π.Ε. Σερρών, μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση και πληθυσμό περιφερειακές ενότητες στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην περιοχή μας, υπάρχουν αρκετοί οικισμοί που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα από το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας.

Για την ταχύτερη και ευκολότερη διεξαγωγή των εμβολιασμών του πληθυσμού, θα ήταν σημαντικό να χαρακτηριστούν ως πρόσθετα Εμβολιαστικά Κέντρα ορισμένα Περιφερειακά Ιατρεία σε απομακρυσμένα χωριά μας, όπως και τα Περιφερειακά Ιατρεία των εδρών των δημοτικών ενοτήτων (δηλαδή, στις έδρες των παλαιών δήμων).

Μια τέτοια εξέλιξη, θα διευκόλυνε τη διαδικασία των εμβολιασμών. Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, θα πράξει το καλύτερο δυνατό, καθώς κοινός στόχος είναι ο ταχύς και ασφαλής εμβολιασμός των πολιτών για τον ιό Covid-19.

Διαβάστε επίσης για το Τάσο Χατζηβασιλείου