Τι τρέχει με τη ΔΕΥΑΣ και αλλάζει τις αποφάσεις της;;

Καλό θα ήταν να μας ενημερώσει η διοίκηση της ΔΕΥΑ Σερρών γιατί προχώρησε το πρωι της Δευτέρας σε ανάκληση της απόφασής της , και μάλιστα πολύ πρόσφατης, να μην συνεργαστεί με το γραφείο του Γκολέμη για την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών;

Έπαιξε κανένα ρόλο η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου ή απλά είναι προεκλογική περίοδος;

Γιατί τα θέματα έστω και προεκλογικά δεν είναι λίγα, τουλάχιστο στην ΔΕΥΑΣ

Από την μία κάποιοι μιλάνε για μειώσεις, άλλοι μιλάνε για προσλήψεις και άλλοι για επιστροφή των χρημάτων που είχαν κατασχέσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Λόγο δικαστικής απόφασης, που τελικά άλλαξε και τώρα το χρήμα πρέπει να επιστραφεί!

Πάντως στην τακτική γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Σερρών εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα που προτρέπει την όποια δημοτική αρχή εκλεγεί για άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα στελεχώσει όλες τις υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις στα τμήματα και τις υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης, καθώς σύμφωνα με τον εγκεκριμένο ΟΕΥ, ο αριθμός των οργανικών θέσεων ανέρχεται σε 115, ενώ ο αριθμός των καλυμμένων θέσεων είναι 80!

«Στη χώρα μας οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, με την ενσωμάτωση μνημονιακών διατάξεων και νόμων στη δομή και τη λειτουργία των ΔΕΥΑ είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και την κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Παράλληλα οδήγησαν τις ΔΕΥΑ όλης της χώρας στη λογική της εμπορευματοποίησης του νερού και τη στενή διασύνδεσή τους με εργολαβικά-ιδιωτικά συμφέροντα.

Σε ό,τι αφορά τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Σερρών, αυτή εφάρμοσε πιστά τη μνημονιακή πολιτική, χωρίς αποκλίσεις ή αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων.

Υπήρξε υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων μέσω εγολαβιών, εκχωρώντας βασικές λειτουργίες της δημοτικής επιχείρησης σε ιδιώτες (βιολογικός καθαρισμός, καταγραφή ένδειξης υδρομέτρων, αποστολή λογαριασμών στους καταναλωτές, αντιμετώπιση βλαβών σε ύδρευση και αποχέτευση εκτός πόλης των Σερρών κ.ά).

Η δική μας πρόταση στέκεται απέναντι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης ανταποδοτικών υπηρεσιών, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ίση μεταχείριση των εργαζομένων εκ μέρους της διοίκησης.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΥΑ Σερρών, προκειμένου το νερό να παραμείνει κοινωνικό αγαθό προσιτό σε όλους/ες τους/τις συμπολίτες μας.»

Δηλαδή και το νερό να μείνει δημόσιο και φτηνό και να κάνουμε προσλήψεις

Βασίλη για ρώτα τα παιδιά;

Γαλατάκι να βάλω;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here