Γεωργούλας και Χαραλαμπίδου λένε “Όχι λατομείο στο Λαϊλιά”

Η δημοτική κίνηση <<διάβαση πεζών>> όπως και στο παρελθόν(1997) εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στην εγκατάσταση και λειτουργία λατομείου σε δημόσια δασική έκταση, εμβαδού 99.935,00 τ.μ., εντός «Natura 2000», στα όρη Βροντούς – Λαϊλιάς, στη θέση «Χέρσο» της τοπικής κοινότητας Αχλαδοχωρίου που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Καλλιθέα, σε υψόμετρο 1050 μέτρων περίπου μέσα στο δάσος.

Η δημιουργία λατομείου θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στο φυτικό και ζωικό οικοσύστημα της περιοχής. Μια περιοχή που ελάχιστες ανθρώπινες δραστηριότητες πραγματοποιούνται, διατηρώντας το βιότοπο και καταφύγιο για προστατευομενα άγρια ζώα(Αρκούδα, χρυσαετό, βίδρα).

Η «Διάβαση πεζών» καλεί όλους τους επισήμους φορείς να σταθούν αντίθετοι σε μια τέτοια καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Η διαχείριση του δημοσίου πλούτου είναι «επένδυση» για το μέλλον των παιδιών μας, για το μέλλον αυτού του τόπου και όχι «επένδυση επιχειρηματικής εκμετάλλευσης»

Καλούμε τους πολίτες να παραβρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το δημαρχείο Σιντικής(Σιδηρόκαστρο) την Πέμπτη 5/8/2021 στις 12π.μ.

Δημοτική κίνηση Διάβαση Πεζών και Θένια Χαραλαμπίδου(ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος)