Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας στο Δήμο Σερρών: Κανένας άνθρωπος δίχως φαγητό

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας (Ο.Η.Ε. – 17 Οκτωβρίου) η Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Σερρών διοργάνωσε προχθές το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο την Ενημερωτική Δράση: «Κοινωνικό Συσσίτιο Δήμου Σερρών. Κανένας άνθρωπος δίχως φαγητό», με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη πληροφόρησή των συνανθρώπων μας για τη λειτουργία της Κουζίνας και το έργο της.

Το «παρών» στην Ενημερωτική Δράση έδωσαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας, κα.  Σωτηρία Πάνου , ο Προϊστάμενος του Κοινωνικού Συσσιτίου, κ. Βασίλης Μαλαματάκης και οι εργαζόμενοι της Δομής, ενώ όλοι μαζί φρόντισαν για τη διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων στο κοινό της πόλης μας

Όσο για τα προγραμματισμένα εγκαίνια για χθες Τετάρτη των τριών νέων Δομών Υγείας του Δήμου Σερρών αναβλήθηκαν και μάλιστα σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θεόδωρου Αραμπατζή.

Όσο για τα εγκαίνια, αυτά θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 18:00.

Να είστε όλοι εκεί!

Και όλα αυτά χάρη στις προσπάθειες της κ. Πάνου που δύο χρόνια τώρα και πολλές φορές με τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, με δύο χρόνια άγχους λόγω των διαρκών ανατροπών μέσα στην κρίση του covid και 3 νέοι κρίκοι στην αλυσίδα της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερρών έρχονται να προστεθούν αύριο στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Με τις συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου , σύμφωνα με την κ. Πάνου, ένα όραμα παίρνει σάρκα και οστά.

Μια καινοτομία της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης (η πρώτη Δημοτική Κάρτα  Υγείας στη χώρα με προνόμια ) είναι πλέον πραγματικότητα.

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων σε παράλληλη τροχιά με αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς θεσμούς έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών Υγείας μέσα από τη διασύνδεση με τοπικούς Επαγγελματίες Υγείας. Παράλληλα  

Το ΚΕΠ Υγείας για την προώθηση της πρόληψης πριν ακόμη χρειασθεί ιατρική αντιμετώπιση και ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια έρχονται να μας υπενθυμίσουν, πως κανείς δεν πρέπει να μένει απροστάτευτος, κανείς δεν περισσεύει, όταν έχουμε να κάνουμε με την υγεία.

Οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να σταθούν στην πρώτη γραμμή της λήψης αποφάσεων στο νευραλγικό κομμάτι της Υγείας.