Οι δηλώσεις των επισήμων για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα!

Να δώσουμε συγχαρητήρια στον Διευθυντή του 21ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, κ. Κωνσταντίνο Στρίκα, για τον πανηγυρικό που εκφώνησε την Κυριακή στην δοξαλογία, για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας βεβαίως, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων απ’ τις τοπικές Αρχές στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά, στην Πλατεία Ελευθερίας, με το παρόν να δίνει ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου μάλιστα ο βουλευτές Σερρών Κώστας Μπούμπας o οποίος δήλωσε «Υπερηφάνεια και ρίγος που ως Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κατέθεσα στεφάνι προς τιμήν των ένδοξων Μακεδονομάχων εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων στην πόλη των Σερρών. Να προσέχουμε τι υπογράφουμε και τι παραδίδουμε γιατί «τρίζουν» τα κόκκαλα των ιερών προγόνων μας. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα! Έλληνες Πατριώτες γρηγορείτε!.. (13 Οκτωβρίου 1904 – 13 Οκτωβρίου 2019 ) Όλοι είμαστε παιδιά του Παύλου Μελά και του Εμμανουήλ Παππά»

Παρών ήταν και ο ο Λευτέρης Αβραμάκης και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, που δήλωσε συγκεκριμένα «Τιμή και δόξα στους ηρωικούς Μακεδονομάχους, που θυσίασαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας»

Το Δήμο Σερρών, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών, Σπύρος Μισιρλής, μιας και ο Δήμαρχος είναι στην Αγία Νάπα, ενώ παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Κωνσταντίνος Δινάκης, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Χρυσάνθη Παλάζη, και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας, Δημήτρης Σιαμάγκας.

Βέβαια ο Δήμαρχος Σερρών κ.Χρυσάφης στον χαιρετισμό του, λέει ότι ο Αγώνας για τα δίκαια της Μακεδονίας μας, συνεχίζεται και η μνήμη των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα πρέπει πάντα να αποτελεί για μας πηγή έμπνευσης, διδαχής και συμπερασμάτων.

Αλλά το πως θα συνεχιστεί δεν μας το λέει…

Τα ίδια και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ.Σπυρόπουλος που μας λέει πως ‘το παράδειγμά τους πρέπει και σήμερα να μας καθοδηγεί, γιατί, μετά την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, πολύ φοβάμαι ότι θα το χρειαστούμε. Και ότι ο Μακεδονικός Αγώνας δεν τελείωσε!….»

Τι έγινε ρε παιδιά;

Τόσοι πολλοί γίναμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here