Στο Δήμο Σερρών ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση!

Στις οδούς Ερμού – Δ. Σολωμού και των πεζοδρομίων της οδού Δ. Σολωμού

Ξεκίνησε η ανακατασκευή

“Ξεκίνησε το έργο της ανακατασκευής των οδών Ερμού-Δ. Σολωμού, των πεζοδρομίων επί της οδoύ Δ. Σολωμού και της εγκατάστασης οδοφωτισμού στις οδούς Δ. Σολωμού και Τσαλοπούλου προυπολογισμού 430.000 ευρώ με χρηματοδότηση από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2018.”

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του στην οδό Δ.Σολωμού από την οποία άρχισε η υλοποίηση του έργου,

την Τρίτη 02 Απριλίου 2019, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεόδωρο Αραμπατζή και τον Αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση.

Συγκεκριμένα:

Θα ανακατασκευαστεί το οδόστρωμα των οδών Ερμού-Δ.Σολωμού, από τη συμβολή των οδών Βενιζέλου-Βασ. Βασιλείου έως τη συμβολή των οδών Λ. Παπαπαύλου και Γ. Παπανδρέου.

Θα γίνει ανακατασκευή πεζοδρομίων επί της οδού Δ.Σολωμού στο τμήμα από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τσαλοπούλου και Ιακώβου Ορεινού έως το ύψος της συμβολής με τις οδούς Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαπαύλου.

Η ανακατασκευή των ως άνω πεζοδρομίων θα γίνει με υλικά δαπεδόστρωσης τσιμεντόπλακας τύπου γρανίτη γυαλισμένου και οδηγού τυφλών.

-Θα ανακατασκευαστούν όλες οι υφιστάμενες διαβάσεις πεζών με κυβόλιθους σε όλη την περιοχή παρέμβασης των οδών Ερμού-Δ. Σολωμού.

-Θα εγκατασταθεί οδοφωτισμός (προμήθεια και τοποθέτηση 23 νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων τύπου LED) στις οδούς Δ. Σολωμού και Τσαλοπούλου, όπου υπάρχει η σχετική υποδομή (σωληνώσεις διέλευσης καλωδίων, φρεάτια έλξης καλωδίων κλπ).

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το έργο αυτό θα ακολουθήσουν τα εξής έργα που θα υλοποιηθούν μέσα από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α) προυπολογισμού 1.700.000 ευρώ:

α) Έργα ανάπλασης των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Ερμού.

β) Αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας με αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών και εξοπλισμού,

τοποθέτηση επιδαπέδιων φωτιστικών στο χώρο των φυτεύσεων και αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των τριών(3) εμβληματικών συντριβανιών.

γ) Διαμόρφωση της παιδικής χαράς επί της διασταυρώσεως των οδών Δημογερόντων-Ν.Νικολάου.

Με τα έργα αυτά ολοκληρώνονται τα έργα ανάπλασης στο κέντρο της πόλης,

τα οποία έχουν αλλάξει την εικόνα της και κάνανε τον Δήμο πιό όμορφο και ελκυστικό αναφέρει καταληκτικά η ανακοίνωση του Δήμου Σερρών που πλέον προς όφελος των Σερραίων Δημοτών μπόρεσε να ξεκινήσει τα έργα της ανακατασκευής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here