Δήμος Βισαλτίας: Ξαναξεκίνησε ο ανταρτοπόλεμος!

Όταν πριν τρία περίπου χρόνια, ξεκίνησε ο ανταρτοπόλεμος στο Δήμο Βισαλτίας, μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, όλοι πιστεύαμε πως με το νέο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, τα πράγματα θα γινόταν ακόμα χειρότερα

Και καλώς ή κακώς επαληθευτήκαμε

Δήμος Βισαλτίας: Aναβλήθηκε η πρόσληψη γενικού γραμματέα

Ήδη για άλλη μια φορά αναβλήθηκε η συζήτησης του θέματος της πρόσληψης γενικού γραμματέα στο δήμο Βισαλτίας .

Βέβαια μέχρι σήμερα οι δημοτικές παρατάξεις δεν μας είχαν μάθει σε ανακοινώσεις για το τι και πως ψηφίζουν, αλλά και πάνω από όλα για το πως σκέφτονται και η αλήθεια είναι πως μας ξάφνιασε η επιστολή Τζιάνκαλου με την οποία η παράταξή του Δήμος Βισαλτίας – πρΟΤΑγωνιστής κάνει λόγο για << ύποπτη εμμονή της δημοτικής αρχής στο θέμα αφού όπως τονίζει το 70% των μελών του δημοτικού συμβουλίου είναι αντίθετο >>

Τι λέει η ανακοίνωση;

Την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Όπως και σε όλες τις προηγούμενες τακτικές συνεδριάσεις, έτσι και σε αυτή, η Δημοτική Αρχή είχε σαν θέμα την έγκριση πίστωσης για τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Μια θέση στην οποία αντιτίθεται το 70% των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά η συμπολίτευση δείχνει μια περίεργη επιμονή στο συγκεκριμένο θέμα, που πλέον τείνει να εξελιχθεί σε ύποπτη εμμονή.

Τελικά, ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της παράταξής μας κ. Τζιάγκαλου Αλέξανδρου το θέμα αναβλήθηκε για να συζητηθεί στα πλαίσια του Προϋπολογισμού.

Βέβαια, δεν νοείται Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς η Δημοτική Αρχή να «ανακαλύψει» και να φέρει ως θέμα τη δημιουργία νέων έμμισθων θέσεων.

Αυτή τη φορά σειρά είχε η έγκριση καταβολής αποζημίωσης στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ΔΗΚΚΠΑ.

Η επωδός του Δημάρχου και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής πάντα η ίδια «Το προβλέπει ο νόμος».

Ο νόμος όμως δεν υποχρεώνει.

Ο νόμος δίνει μια δυνατότητα και είναι στην διακριτική μας ευχέρεια, πώς θα διαχειριστούμε αυτή τη δυνατότητα.

Εννοείται ότι η παράταξή μας καταψήφισε το εν λόγω θέμα, το οποίο όμως τελικώς υπερψηφίστηκε.

Θυμίζουμε ότι και σε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές προβλέπονταν η θέση του Γενικού Γραμματέα.

Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν καταβάλλονταν αποζημίωση στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.

Θυμίζουμε ότι και αλλά πολλά στο παρελθόν που προβλέπονταν και δεν γίνονταν, ήταν νόμιμα αλλά αντίκειντο στην ηθική μας.

Ο νόμος, λοιπόν, δεν άλλαξε. Μήπως άλλαξε η ηθική μας;

Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας κύριε Τζιάγκαλε, αλλά θα ήθελα πραγματικά να υπάρχει μια αποζημίωση, για τα μέλη των Δ.Σ. που βρίσκονται μακρυά από τον τόπο που ψηφίζουν και γίνεται η συνεδρίαση.

Κακώς για μένα υπάρχει αποζημίωση στα μέλη του Δ.Σ. , αλλά οφείλω να σας ενημερώσω, πως ήδη σε πολλές δημοτικές επιχειρήσεις σε όλο το νομό Σερρών, έχουν ψηφίσει και πολλοί είναι αυτοί που παίρνουν τις αποζημιώσεις.

Θα μου πεις για αυτό το λόγο έγινε μάχη για το ποιος θα πάει που σε όλες τις επιχειρήσεις;

Για τριάντα ευρώ ανά ….συνεδρίαση;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here