Εκδηλώσεις μνήμης στη Τριανταφυλλιά και στον Λευκότοπο: Για τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Τιμώντας τη «19η Μαΐου», Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και στο πλαίσιο της διατήρησης της ιστορικής μνήμης των προγόνων μας που σφαγιάστηκαν, βασανίστηκαν και ξεριζώθηκαν από τον Πόντο, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης στην Τριανταφυλλιά και στον Λευκότοπο του Δήμου Βισαλτίας.

Πάντα σύμφωνα με τα όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, ο Σύλλογο Γυναικών Τριανταφυλλιάς, η Τοπική Κοινότητα και ο Δήμος Βισαλτίας θα τιμήσουν την επέτειο των 102 χρόνων από τον ξεριζωμό του Ποντιακού ελληνισμού.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ιερό μνημόσυνο μετά την τέλεση του εσπερινού στον Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου, τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο που έχει στηθεί στην πλατεία του χωριού, για τα θύματα της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και κατάθεση στεφάνων.

Την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λευκοτοπιτών Θεσσαλονίκης «Ο Εύξεινος Πόντος» σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Δήμο Βισαλτίας, μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στον χώρο του Μνημείου της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Λευκότοπο, μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφάνων.

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν για την πανδημία.