29/01/2023
9.6 C
Serres

Στο δρόμο προς τις εκλογές ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο!

Μπορεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση να βρίσκονται στα χαρακώματα για θέματα δικαιοσύνης, αλλά ταυτόχρονα όλα τα κόμματα προγραμματίζουν να ανακοινώσουν μέσα στο μήνα τα ψηφοδέλτιά τους, προσπαθώντας να κλείσουν τις «τρύπες» τους σε όλες τις επαρχίες.


Φιλοδοξώντας να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους εκλογείς, τρέχουν ήδη δύο μετρήσεις από εταιρίες δημοσκοπήσεων ενώ άρχισαν να ανηφορίζουν σημαντικά στελέχη από όλα τα κόμματα.


Το Σάββατο έρχεται στις Σέρρες ο Θόδωρος Σκυλακάκης καλεσμένος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και την Κυριακή αναμένεται στον Αη Γιάννη το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής Θανάσης Παφίλης καλεσμένος από την Κομματική Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ.


Τέλος την Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί στο Νομό Σερρών ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Κόμματα και εταιρίες δημοσκοπήσεων «Μετρούν» τον πολιτικό αντίκτυπο των «υποκλοπών» και της «Καιλή»

Το θέμα των υποκλοπών ως και την τελευταία ημέρα πριν από τις κάλπες εκτιμάται ότι είναι στις πρώτες θέσεις της ατζέντας της αντιπολίτευσης, μόνο που ως τώρα οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν σημαντική φθορά στα ποσοστά της ΝΔ για τη διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης.


Ωστόσο πολλά στελέχη αναγνωρίζουν ότι το κλίμα πόλωσης που θα καλλιεργηθεί γύρω από το θέμα των υποκλοπών είναι κάτι που… «πρέπει να μετρηθεί σοβαρά».


Η γνωμοδότηση Ντογιάκου


Η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη γνωμοδότηση Ντογιάκου, την οποία χαρακτήρισαν αντισυνταγματική, ήταν άμεση.


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απεφάνθη ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα από την ισχύουσα νομοθεσία να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί να απευθύνεται για το σκοπό αυτό σε τηλεφωνικούς παρόχους.


Αλέξης Τσίπρας: «Να με συλλάβετε»


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μια ανάρτηση στα social media δήλωσε ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας και παρότρυνε τον κ. Ντογιάκο να τον συλλάβει, καθώς, όπως είπε, πριν από λίγο καιρό σε επίσκεψη του στα γραφεία της ΑΔΑΕ είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.


Άμεση η αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο καταλόγισε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι παρεμποδίζει το έργο της ΑΔΑΕ, ενώ επανέλαβε τις αιτιάσεις για επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών από την κυβέρνηση.

Την Κυριακή στις Σέρρες θα βρεθεί ο Θανάσης Παφίλης


Στη μία το μεσημέρι στο «Ποταμάκι στον Αη Γιάννη θα βρεθεί το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής Θανάσης Παφίλης καλεσμένος από την Κομματική Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ.


Η Κομματική οργάνωση καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και βιοπαλαιστές της πόλης και της υπαίθρου, τους νέους και τις νέες, όλο το σερραϊκό λαό, να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια, τους εκβιασμούς, τα διλλήματα που θέτουν τα αστικά Κόμματα, ΕΕ, ΝΑΤΟ και μονοπώλια.

Την Δευτέρα στις Σέρρες ο Ανδρέας Σπυρόπουλος


Το Νόμο Σερρών θα επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.


Η επίσκεψη, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών, έχει σκοπό την ενημέρωση του Γραμματέα σχετικά με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Σερρών, την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές και τον καλύτερο συντονισμό του Κινήματος.