Αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό Εκστρατεία για την προβολή του στρατιωτικού τουρισμού

Εκστρατεία για την προβολή του στρατιωτικού τουρισμού αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και με στόχο την προώθηση του στρατιωτικού τουρισμού από τον ΕΟΤ, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, επισκέφτηκε την περασμένη Τρίτη το Πολεμικό Μουσείο.

Εκεί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του  Δ.Σ. κ. Αναστάσιο Λιάσκο, (παλιό γνώριμο από την θητεία του στην Νομαρχία Σερρών) τον Α’ Αντιπρόεδρο, Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Χιονή και τον αρμόδιο για το θέμα Ειδικό Σύμβουλο του Πολεμικού Μουσείου κ. Χρήστο Πετρέα. 

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που θέτει το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού- Αθλητισμού και Τουρισμού για την ανάδειξη και στην χώρα μας, ενός σχετικά νέου είδους τουρισμού, αλλά με ραγδαία ανάπτυξη στο εξωτερικό.

Αφού διερευνήθηκαν οι δυνατότητες σύμπραξης των δύο φορέων για την ενίσχυση της προβολής τουριστικών μνημείων στρατιωτικού ενδιαφέροντος, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν 27 Πολεμικά Μουσεία και στρατιωτικά μνημεία της χώρας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΤ , όπως και η προβολή αυτών στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, που ο ΕΟΤ συμμετέχει κάθε χρόνο.

Επίσης συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί διαδραστικός χάρτης με τα μουσεία στην εφαρμογή του ΕΟΤ για τις κινητές συσκευές, και ο ΕΟΤ να διοργανώσει δημοσιογραφικές αποστολές από το εξωτερικό προς συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που διαθέτουν πλούσια στρατιωτική ιστορία και μουσεία.

Όπως διαπιστώθηκε και στην συνάντηση, η Ελλάδα διαθέτει πλήθος στρατιωτικών αξιοθέατων σε ολόκληρη την επικράτεια όπως μουσεία, συλλογές κινητών μνημείων και κειμηλίων, ακίνητα μνημεία και εγκαταστάσεις, καθώς και τοποθεσίες σε ολόκληρη τη επικράτεια, όπου έχουν λάβει χώρα σημαντικά για την Ελληνική Ιστορία πολεμικά γεγονότα (μάχες, ναυμαχίες, συρράξεις, κ.λπ). 

Αλήθεια ποιός Σερραίος δήμαρχος πρέπει πρώτος από όλους να πάει στην Αθήνα και να τρέξει το θέμα;

Μήπως ο κ.Δομουχτσίδης, στην τοποθεσία του οποίου είναι το Ρούπελ;

Και όλα τα άλλα σημαντικά τουριστικά μέρη σύμφωνα με τον ίδιο τον ΕΟΤ;

Γιατί μέχρι σήμερα η μόνιμη επωδός ήταν πως κανείς δεν ενδιαφέρεται…

Τώρα όμως που άλλαξαν τα …κόζια;