Η Ελλάδα μόνο λίγες στιγμές ξαποσταίνει

Η Ελλάδα μόνο λίγες στιγμές ξαποσταίνει και…Δεν πιστεύω σε δοξασίες και μοιρολατρών, αλλά γίνεται να πάνε τα πράγματα ήρεμα έστω για ένα εξάμηνο;Κάθε τόσο έχουμε και κάτι να μας αλλάξει την κανονικότητα..

Από τις πλημμύρες στην πανδημία, από εκεί στις φωτιές και πιάσαμε τους σεισμούς και στο τέλος να και οι αυξήσεις! Όχι η ενεργειακή αυτή κρίση, που δεν είναι στην πραγματικότητα κρίση δεν θα πρέπει να την αφήσουμε να  μας επηρεάσει. Και πάνω από όλα να μην επηρεάσει την ανάπτυξη που όλο ακούμε και ποτέ δεν βλέπουμε. Γιατί καλοί οι οίκοι που την προβλέπουν για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, αλλά όλοι την θέλουμε να είναι σημαντική και σταθερή.

Από την ώρα που είναι δεδομένοι οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης αλλά και η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο , τώρα είναι ο αγώνας για προσέλκυση επενδύσεων και για πραγματική ανάπτυξη.

Όσο για την συμφωνία με την Γαλλία, πραγματικά τα έχω χαμένα.Θέλαμε ή δεν θέλαμε για πάνω από μια δεκαετία μια συμφωνία για την άμυνα της χώρας με την Γαλλία;Και το θέλαμε για δύο λόγους;

Γιατί είναι απαραίτητη η αναβάθμιση των εξοπλιστικών μας δυνατοτήτων, με όπλα νέας γενιάς και σύγχρονης τεχνολογίας, ικανά να παράξουν τη μέγιστη προστασία από κάθε κίνδυνο, που όλοι ξέρουμε από που προέρχεται.

Και γιατί με την Γαλλία δίπλα μας αποκτάμε έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο, δείχνοντας τον δρόμο και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους για μια σειρά θεμάτων που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, όπως η κοινή άμυνα της γηραιάς ηπείρου και ο ευρωστρατός. Και καλά όλοι όσοι είναι κολλημένοι με ιδεοληψίες…

Αλλά να εθελοτυφλούν και κάποιοι που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο;Γίνεται;