Επίσημη Πρώτη Από το Παύλο Φαρμάκη της Λαϊκής Συσπείρωσης

Από το Παύλο Φαρμάκη της Λαϊκής Συσπείρωσης

Επίσημη Πρώτη

Πραγματοποιήθηκε στις 4/2/2019 όπως είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση μιας πρώτης παρουσίασης των θέσεων και του προγράμματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Σερρών από τον υποψήφιο Δήμαρχο Παύλο Φαρμάκη σε ξενοδοχείο της πόλης.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ήταν πολύ θετική αφού γέμισε την αίθουσα και ενθαρρυντική για τη συνέχεια της δράσης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο υποψήφιος, για το Δήμο Σερρών Παύλος Φαρμάκης, στην ομιλία του έκανε σαφή τη διαφορά της πολιτικής που προτείνει και άσκησε μέχρι σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση από όλες τις άλλες παρατάξεις και τους δήθεν ανεξάρτητους, και την ανάγκη να στηριχτεί από όλα τα λαϊκά στρώματα των Σερραίων.

Όλες οι άλλες παρατάξεις, μηδεμιάς εξαιρουμένης, στηρίζουν με κάθε τρόπο την πολιτική που ενισχύει τη δύναμη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και την πολιτική της ανταποδοτικότητας με αποτέλεσμα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη να πέφτουν μονομερώς στις πλάτες των μικρών και ανίσχυρων οικονομικά πολιτών. (νερό, καθαριότητα, τροφεία κ.ά.) η Λαίκή Συσπείρωση έχει στόχο να αλλάξει αυτή την τακτική. Θα φροντίσει ώστε να ελαφρυνθούν οι απλοί πολίτες, οι εργαζόμενοι, άνεργοι κλπ μειώνοντας τα τέλη τους και αντίθετα αυξάνοντάς τα σε μεγάλες επιχειρήσεις, ομίλους, τράπεζες κλπ που σήμερα βρίσκονται κυριολεκτικά στο απυρόβλητο με διάφορες απαλλαγές.

Θα ρίξει μεγάλο βάρος στη δυνατότητα των συνεργείων του Δήμου ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στην καθαριότητα, στις κατασκευές ή επισκευές και να απαλλαγεί ο Δήμος από το βραχνά των εργολάβων, των ιδιωτών για κάθε εργασία που αποβλέπουν μόνο στην αποκόμιση δικού τους κέρδους και όχι την κοινωνική προσφορά των όλων των υπηρεσιών.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει φυσικά χωρίς σύγκρουση και ρήξη με τον καλοστημένο κρατικό μηχανισμό που υπάρχει σήμερα και μάλιστα καλο-δουλεύει με γνώμονα αποκλειστικά το επιχειρηματικό κέρδος. Ακριβώς γι’ αυτά είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση» ακριβώς γι’ αυτά είναι οι κομμουνιστές που τη στηρίζουν.

Ο κ. Φαρμάκης κατά την έναρξη της ομίλιας του δήλωσε «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και από την πλευρά μου, που βρίσκεστε σήμερα εδώ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας για την πρώτη, αυτήν την προεκλογική περίοδο, δημόσια συγκέντρωση του συνδυασμού της ΛΑΣΥ».

Ο κ. Φαρμάκης μίλησε στο λόγο του για τη νεολαία κατά την οποία τόνισε. «Ιδιαίτερα θέλουμε να απευθυνθούμε στους 17άρηδες και τους 18άρηδες, σε όλα τα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές. Στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους νέους και στις νέες που το προηγούμενοδιάστημα βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει .

Η ψήφος τους να μην εγκλωβιστεί στη λογική της διαχείρισης, του μικρότερου κακού, να μην τους κάνουν τη χάρη να στριμώξουν τα όνειρά τους στη λογική αυτών που τα θέλουν περιορισμένα στα στενά «τείχη» αυτού του συστήματος.

Η οργή που νιώθουν να εκφραστεί στη μαχητική συμπόρευσή τους και ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» συμπλήρωσε ο . Φαρμάκης σημαίνει:

«Μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία – μείωση του συντελεστή φορολόγησης των καταστημάτων και των μικρών βιοτεχνιών και αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις, τα πολυκαταστήματα, τις τράπεζες.

Μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς και στα προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου.

Διεκδίκηση ελεύθερων χώρων για χώρους εκπαίδευσης, αθλητισμού, αναψυχής.

Καμία παράδοση δημοτικής γης σε ιδιώτες για επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά αξιοποίηση της δημοτικής γης για σχολική στέγη, για υποδομές Αθλητισμού και Πολιτισμού.»

Διεκδίκηση κονδυλίων και έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, αλλά και την αντισεισμική θωράκιση των σχολειών.

Αναβάθμιση των χώρων Αθλητισμού και προσβασιμότητα σε όλες τις ομάδες της πόλης, αλλά και στους δημότες για μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here