Επιστολή Μαλλιαρά στον Γεωργιάδη για την πώληση προϊόντων περιποίησης άκρων

Την απαγόρευση πώλησης προϊόντων περιποίησης άκρων σε μη έχοντες σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, στα καταστήματα λιανικής και στα σούπερ μάρκετ ,ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς. Συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως εξής: 

Το Υπουργείο Ανάπτυξης εκπλήρωσε ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Κομμωτών, εκδίδοντας ΚΥΑ με την οποία απαγορεύεται στα καταστήματα λιανικής, στα σούπερ μάρκετ και στα κομμωτήρια η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα και η πώληση αυτών για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Πρόκειται για μία ορθή απόφαση που βοηθά στην καταπολέμηση του παραεμπορίου και της παραοικονομίας αλλά και στην προστασία της δημόσιας υγείας, ιδίως στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τις υπηρεσίες κομμωτικής, ισχύουν και για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίησης νυχιών, δε συνέβη το ίδιο και με την ανωτέρω απαγόρευση. 

Για τους λόγους αυτούς σας μεταφέρουμε αίτημα των επιχειρήσεων μελών μας, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της περιποίησης άκρων, για την επέκταση της απαγόρευσης και στην πώληση προϊόντων περιποίησης άκρων για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, στα καταστήματα λιανικής και στα σούπερ μάρκετ.