Δήμος Σερρών, Κ.Ε.ΔΗ.Σ και ΕΒΕΣ Έστειλαν βοήθεια στην Εύβοια!

Μπορεί να μην καήκαμε εμείς, αλλά αν μη τι άλλο δείξαμε αν και εν μέσω θέρους τον πολιτισμό μας και τα κοινωνικά μας συναισθήματα στους πυρόπληκτους στην Εύβοια.

Με μηνύματα αλληλεγγύης που έστειλαν πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής Σερρών για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συμπολίτες μας στις πυρόπληκτες περιοχές.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας βοήθειας, που διοργάνωσε ο δήμος Σερρών (Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας) και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ, συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Β΄ΚΑΠΗ μέσα σε λίγες ημέρες μεγάλες ποσότητες τροφίμων, νερών, χυμών και αναψυκτικών, φαρμακευτικών ειδών και ειδών προσωπικής υγιεινής, καθώς και ρούχα, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα και τροφές ζώων.

Ήδη, αναχώρησαν από τις Σέρρες τα πρώτα φορτία με εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία παραδόθηκαν στα ΚΑΠΗ Νέας Λαμψάκου, προκειμένου να διανεμηθούν στους πυρόπληκτους της Εύβοιας.

Το Επιμελητήριο Σερρών φιλοξένησε πεζοπόρο τμήμα 153 πυροσβεστών από την Πολωνία

Μπράβο βέβαια και στο Επιμελητήριο και την πρωτοβουλία του για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου , Αθανάσιος Μαλλιαράς, και η Διοίκηση του δεν παρέλειψαν μάλιστα να ευχαριστήσουν από καρδιάς όλους τους επαγγελματίες, επιχειρηματίες, φορείς, συλλόγους και συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα και πρόθυμα στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου μας

Η ανταπόκριση όλων, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύει ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε έμπρακτα στη βοήθεια των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές. 

Να μην ξεχάσουμε και την φιλοξενία στην οποία προχώρησε το Επιμελητήριο την Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» προς ένα το πεζοπόρο τμήμα 153 πυροσβεστών από την Πολωνία με 46 οχήματα , που ήρθαν στη χώρα μας για να παρέχουν διεθνή βοήθεια εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε από τις δεκάδες πυρκαγιές στη χώρα μας.

Την αποστολή υποδέχτηκαν εκ μέρους του Επιμελητηρίου Σερρών, ο Πρόεδρος, κος Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο οποίος και τους ευχαρίστησε θερμά που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της χώρας μας για διεθνή βοήθεια, ο Οικονομικός Επόπτης, κος Θωμάς Τενεκετζής και το μέλος του Δ.Σ., κα Εύα Πιένκος-Ματάκου.

Βέβαια τα πληρώματα των Πολωνών πυροσβεστών αναχώρησαν την επομένη προς τα μέτωπα των πυρκαγιών, αλλά ο τόπος μας έκανε το καθήκον του

Γιατί τέτοιες ώρες η πρόθεση και η βοήθεια είναι που μετράνε
Σωστά;