Δημόσιες ευχαριστίες στην οικογένεια Ανδρέα Ανδρέου – Πρώην Δημάρχου Σερρών!

Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον εγγονό του Ανδρέα Γ. Ανδρέου που χάρισε στα Γενικά Αρχεία του Κράτους το προσωπικό αρχείο του αείμνηστου δημάρχου Σερρών Ανδρέα Ανδρέου.

Το αρχείο, όπως διαβεβαιώνει ο προϊστάμενος των ΓΑΚ Σερρών κ. Ιωάννης Τσαρούχας θα προστεθεί στις υφιστάμενες συλλογές και θα διατεθεί για έρευνα από κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Πρόκειται, όπως επισημαίνει, ο ίδιος για ένα σημαντικό αρχείο για την κοινωνική και πολιτική ιστορία της πόλης των Σερρών.

Το αρχείο του στο μεγαλύτερό του μέρος περιλαμβάνει φακέλους από την πολιτική του δραστηριότητα. Περιέχει ακόμη και φακέλους υποθέσεων του δικηγορικού του γραφείου.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο μικρός (;) Ανδρέας είναι γιος του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Ανδρέου, και ανιψιός του υποθηκοφύλακα Λευτέρη Ανδρέου, παιδιών του πρώην δημάρχου μας.

Το προσωπικό των Γενικών Αρχείων του Κράτους των Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την οικογένεια του αείμνηστου Δημάρχου της πόλης των Σερρών Ανδρέα Ανδρέου για την ευγενική της  χειρονομία να χαρίσει το αρχείο του πρώην  Δημάρχου στην Υπηρεσία

  Έτσι, προστίθεται στις συλλογές της και αποδίδεται στην έρευνα και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη  ένα σημαντικό αρχείο για την κοινωνική και πολιτική ιστορία της πόλης.

Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τον εγγονό του αειμνήστου Δημάρχου, τον κύριο Ανδρέα Ανδρέου, γιο του Μουσικοσυνθέτη Γεωργίου Ανδρέου, για την πρωτοβουλία της υλοποίησης της δωρεάς.

Ο Ανδρέας Ανδρέου, είναι απόφοιτος Κλασικής Φιλολογίας του King’s  College (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, με υποτροφία του Ιδρύματος Σκυλίτση.

  Έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές στο θέατρο, στη  Royal  Academy of Dramatic Art και  εργάζεται ως σκηνοθέτης και μεταφραστής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Επίσης ευχαριστεί  και τον κύριο Αντώνη Ραγκούση βοηθό καθηγητή, υποψήφιο διδάκτορα του King’s College και υπότροφο του Ιδρύματος Ωνάση, για την αφιλοκερδή του συνεισφορά στη συγκέντρωση  του υλικού.

Όπως είναι γνωστό, ο  Ανδρέας  Γ.  Ανδρέου (Ελληνόπυργος Καρδίτσας, 26-12-1927-Σέρρες, 29-6-2019), δικηγόρος Σερρών,  διετέλεσε Δήμαρχος  της πόλης  τέσσερις φορές:

από  23-8-1964 ως 20-7-1967, από 1-6-1975 ως 31-12-1978, από 1-1-1979 ως 31-12-1982 και  από 1-1-1987 έως 31-12-1990.

Το αρχείο του στο μεγαλύτερό του μέρος περιλαμβάνει φακέλους από την πολιτική του δραστηριότητα.

Περιέχει ακόμη και  φακέλους υποθέσεων του δικηγορικού του γραφείου.

Διαβάστε επίσης για τον Δήμο Σερρών: